perjantai 27. lokakuuta 2017

Eu direktiivit ovat sellaisenaan sitovia ilman että niitä käsitellään jäsenvaltioiden parlamenteissa

Asetukset ovat sitovia säädöksiä, joita on sovellettava kaikilta osiltaan kaikkialla EU :ssa. Kun EU halusi esimerkiksi määrätä yhteiset suojatoimet EU :n ulkopuolelta tuotavien tavaroiden osalta, EU :n neuvosto antoi asiasta asetuksen. Direktiiveissä määritellään tavoitteet, joihin kaikkien EU -maiden on yllettävä. EU -maiden hallitukset ovat sopineet, että turvapaikkahakemukset käsitellään yhteisesti sovittujen periaatteiden mukaan.


Vuonna 19asetettiin tavoitteeksi, että unionissa olisi yhteinen turvapaikkamenettely ja turvapaikan saaneiden asema olisi koko unionissa pätevä ja yhtenäinen. Lisäksi perustettiin Euroopan pakolaisrahasto. Tämä julkaisu on opas Euroopan unioniin ( EU ) ja sen toimintaan. Ensimmäisessä osassa selitetään lyhyesti, mikä EU on. Toisessa osassa ”Mitä Euroopan unioni tekee” kuvaillaan, miten EU pyrkii parantamaan ihmisten elämää Euroopassa ja muualla 35:llä eri toiminta-alalla.


Taustalla ovat EU :ssa vuonna 20hyväksytyt niin sanotut fair value - direktiivi ja modernisointidirektiivi. Ensiksi mainitun nojalla jäsenvaltioiden on sallittava tai vaadittava kaikkien yhtiöiden tai yhtiöluokkien osa. Европейски съюз (bulgaria)European Union (englanti)Unión Europea (espanja)Europese Unie (hollanti)An tAontas Eorpach (iiri)Unione europea (italia)Ευρωπαϊκή Ένωση (kreikka)Europska unija (kroatia)Eiropas Savienība (latvia)Europos Sąjunga (liettua)Unjoni Ewropea (malta)União Europeia (portugali)Unia Europejska (puola)Union européenne (ranska)Uniunea Europeană. Ilman , että se voisi aina päättää menettelyistä, sillä on yhteensä niin paljon vallankäyttökeinoja ja valtuuksia, että muut päätöksentekoon osallistujat joutuvat ottamaan sen tavoitteet ja asiat huomioon, vaikka parlamentilla ei kaikissa yksittäisissä tapauksissa olisikaan päätöksenteko-oikeutta. Tätä kiistaa käsitellään tarkemmin itse vuosikertomuksessa.


Toteaisin ainoastaan, ettei koskaan voi olla hyvän hallinnon mukaista olla noudattamatta lakia, toisin sanoen yhteisön toimielintä tai laitosta sitovia sääntöjä tai periaatteita. Toivottavasti tämä on viimeinen kerta, kun joudun korostamaan tätä seikkaa. Vuosi 18ja valtiopäivien käynnistäminen sekä siellä tehdyt päätökset olivat tärkeitä suo-malaisille monellakin tapaa.


Suomen kieli sai virallisen aseman hallintokielenä, saimme oman rahan ja lehdistönvapauden. Hakusana ” EU ” ohjaa tänne. Sanan muista merkityksistä kerrotaan täsmennyssivulla. Niitä ovat niitä turskakalat, kampelakalat ja rustokalat sekä keisarihummerit (Nephrops norvegicus), jotka elävät vesialueen pohjalla tai lähellä pohjaa. Joitakin pohjakalakantoja hyödynnetään sekä läntisillä vesialueilla että niiden lähivesialueilla.


Eräs valitsijani saattoi eilisiltana tietooni, että Euroopan unionin kansalaisilta kielletään oikeus rekisteröityä vaaliluetteloon omissa paikallisvaaleissaan. Otan esimerkiksi Baleaareilla sijaitsevan Calvian, jossa useilta eri maista kotoisin olevilta EU :n kansalaisilta on kielletty rekisteröityminen vaaliluetteloon. Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit