keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Sivutoiminimen kirjanpito

Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Kirjanpito perustuu päivättyihin ja numeroituihin kuitteihin ja tositteisiin. Nämä tositteet ja kuitit tulee säilyttää vuoden ajan tilikauden päättymisestä (kuten muukin kirjanpitoaineisto, esim. kirjanpito ja tilinpäätös). Toiminimi yrittäjällä kannattaa olla erillinen tili liiketoimintaansa varten.


Yhdenkertainen kirjanpito riittää toiminimiyrittäjille. Kyse on loppujen lopuksi helposta tulojen ja menojen ynnäämisestä, jonka voi hoitaa myös itse. Mikäli kuitteja ja muita tositteita kuitenkin kertyy hiemankin enemmän, kirjanpitäjän hankkiminen on yleensä fiksua heti alussa. Sivutoiminen yrittäjyys.


Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa. Lomakkeeseen tulee täyttää erikseen ensimmäisen tilikauden alkamis- ja päättymispäivä, jotta saat sen osumaan haluamaasi 12kk jaksoon (todennäköisesti kalenterivuoteen). Lue lisää tilikausista, tilinpäätöksestä ja näiden rajoista Toiminimen Kirjanpito artikkelista.


Seuraavaksi päätät mihin rekistereihin haluat ilmoittautua. Jos ilmoitat paperilomakkeilla, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa. Mikäli liiketoimintasi liikevaihto on korkea, pitää tehdä kaksinkertainen kirjanpito ja se kannattaa antaa tilitoimiston hoidettavaksiToiminimen miinuksetKun olet itse oma yrityksesi, yrityksen taloudelliset riskit ovat sinun henkilökohtaisia riskejäsi. Vastuu omasta taloudesta kasvaa merkittävästi. Joudut opettelemaan uusia asioita.


Tulot lasketaan sinun tapauksessasi ansiotuloksi - pääomatulona voi nostaa korkeintaan summan, joka vastaa yrityksen nettovarallisuudesta - ja kynsibisneksessä ei sitä nettovarallisuutta luultavasti ole kovinkaan paljoa. Mielestäni varsinkin jos myyntitoiminta ei ole kovin riskialtista, niin toiminimi on paras vaihtoehto. Toiminimessä kun itse olet vastuussa kaikesta tuotteesi aiheuttamista vahingoista nyt ja hamassa tulevaisuudessa koko loppuelämäsi ajan vaikka yritystoiminnan lakkauttaisitkin. Tuntityöntekijöitä käytetty tasamaan työkuormaa.


Henkilöstömäärä oli suurempi kuin loppuvuonna Merkittävät tapahtumat yhteisön toiminnassa raportointijaksolla ja tulevaisuuden näkymät Yrityksen muutosprosessi kulminoitui uuden sivutoiminimen ja ilmeen lanseeraukseen 2. Yhtiö operoi elintarvikealalla Makery-brändillä. Hyvä toiminimi on iskevä, jää helposti mieleen ja tukee myös yrityksesi liiketoimintaa. Tervehdys pitkästä aikaa Olen tässä vajaan vuoden ajan vakavasti tutkinut mahdollisuutta ryhtyä yrittäjäksi.


Monennäköistä hommaa on tullut aikojen saatossa tehtyä ja opittua, mutta työssäni en ole niitä osaamisia paljoa päässyt hyödyntämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit