torstai 19. lokakuuta 2017

Palkaton vapaa toinen työ

Lakia sovelletaan työ - ja virkasuhteessa. Opintovapaalla oleva henkilö on vapautettu työstään koulutusta tai opiskelua varten. Työntekijän palvelussuhde jatkuu opintovapaan aikana. Opintovapaa on palkatonta, ellei siitä ole sovittu toisin työ - tai virkaehtosopimuksessa tai työnantajan ja työntekijän kesken.


Sapattivapaa, virkavapaa, palkaton vapaa , henkilökohtainen vapaa , työstä vapautus jne.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, jotka kuitenkin tarkoittavat kaikki samaa – työntekijän työstään henkilökohtaisista syistä ottamaa vapaata. Syitä vapaan pitämiseen lienee yhtä monta kuin pitäjiäkin. Vuorottelusopimus ja viranhoitomääräys tai työsopimus sijaisen palkkaamisesta vuorotteluvapaan ajaksi on toimitettava työ - ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) hyvissä ajoin ennen vuorotteluvapaan alkamista. Sijaisen palkkaaminen. Kyseinen aika (viisi viikkoa tai lääkärintodistuksen mukainen tätä pidempi työkyvyttömyysaika) on yleensä palkallista äitiysvapaata.


Tätä kutsutaan tilapäiseksi hoitovapaaksi. Edellytyksinä on, ettälapsi on sairastunut äkillisestilapsi on alle 10-vuotias tai alle 12-vuotias ja vanhempi työskentelee kunnallisella työnantajalla Lisäksi osassa työehtosopimuksia on sovittu, että. Normaalisti opintovapaa on palkatonta.

Asiasta on mahdollista kuitenkin sopia erikseen työnatajan kanssa, esimerkiksi työsopimuksen yhteydessä. Jos opintovapaa on kuitenkin palkaton , on silloin mahdollista saada aikuiskoulutustukea tai Kelan tarjoamia koulutusetuja, kuten opintotukea, opintolainaa ja asumistukea. Työsuhteen päättyminen Irtisanominen Työnantaja voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä. Työsopimus voidaan irtisanoa joko yrityksen talouteen tai tuotantoon liittyvällä perusteella ( työ on vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi) tai työntekijän henkilöön liittyvällä perusteella.


Mikäli irtisanominen johtuu. Sen ajalta ei makseta palkkaa, ellei siitä ole sovittu työ - tai virkaehtosopimuksessa tai työnantajan ja työntekijän kesken. Paljonko palkkaa palkaton vapaa vie? Otin palkatonta vapaata perjantain ja maanantain.


Viralliset pyhäpäivät ovat lakisääteisesti vapaapäiviä, mutta. Suomalaisessa kalenterissa on vuosittaisia virallisia pyhäpäiviä yhteensä kappaletta. Haku suunnataan henkilöihin, jotka saavat työllistymiseen korkeinta palkkatukea. Toinen paikka täytetään 21. Jälkkäri on koululaisten iltapäivätoimintaa, jonka lähtökohtana on tarjota turvallinen vapaa -ajanviettopaikka pienille koululaisille.


Työlainsäädäntö määrittelee palkansaajien lomien ja vapaiden vähimmäistason. Palkaton vapaa ei yleensä kerrytä vuosilomaa. Olen kaupungilla töissä, eli työehtosopimukseni on kvtes.


Osaako joku sanoa miten palkattoman vapaan perusteena oleva päiväpalkka pitäisi laskea?

Olen kuukausi palkkalainen (tietotekniikka alan TES) ja palkanlaskija on laskenut eri tavoin tammi- ja helmikuun palkattoman vapaan. Helmikuussa palkaton tuli kalliimmaksi ja tämä kun tulee vaikuttamaan päivärahaan niin harmittaa vähän. Esimerkki b: Sairauspäivärahan hakemus, kun poissaoloajan palkanmaksu ilmoitetaan kahdella ilmoituksella ja poissaoloajan palkka on osittain osapalkkaa ( toinen ilmoitus) Jos sairausajalta maksetaan alennettua sairausajan palkkaa työ - tai virkaehtosopimuksen mukaisesti, tämä palkka pitää ilmoittaa tulorekisteriin.


Osa pyhäpäivistä asettuu viikonlopulle ja erityisesti sunnuntaille (kuten pääsiäispäivä ja helluntai), joten viiden arkipäivän työviikkoa tekeville ihan kolmeatoista ylimääräistä vapaapäivää ei vuosittain kerry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit