maanantai 23. lokakuuta 2017

Viisumi suomeen turkista

Suomeen tai johonkin toiseen Schengen-valtioon tai sinun katsotaan vaarantavan jonkin jäsenvaltion yleistä järjestystä, kansallista turvallisuutta tai kansainvälisiä suhteita. Sinulle jo myönnetty viisumi mitätöidään, jos viisumin myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet kun viisumi. Viisumi ja oleskelulupa Suomeen.


Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa. Turkin viranomaiset ilmoittavat, että viisumia maahan tulee jatkossa hakea nettilomakkeella. Kertaviisumi on yhtä matkaa varten annettu viisumi , joka voi olla enintään vrk mittainen kuuden (6) kuukauden aikana.


Kaksikertaviisumi on kahteen Schengen-alueelle maahantuloon oikeuttava viisumi , joka voi olla voimassa Schengen-maiden alueella enintään vrk kuuden (6) kuukauden aikana. Mieheni ei saanut Suomeen turistiisumia, vaikka vakituinen työpaikka ja normaali elämä siellä. Haki sitä jopa kertaa.


Ja tiedän yhden toisenkin tapauksen, jossa miesystävä ei saanut myöskään turistiviisumia, tämä viime vuodelta. Epäilevät, että mies haluaa jäädä Suomeen. Jos tulet Suomeen erityisasiantuntijan tehtäviin, voit tulla Suomeen myös ilman oleskelulupaa. Sen keskeisiin tavoitteisiin sisältyy laskea inflaatioaste alle prosentin ja nostaa talouskasvu prosenttiin. Sinulla pitää olla myös työpaikka, joka täyttää vaatimukset.


Työskentely Suomessa toisen maan oleskeluluvalla ei ole yleensä mahdollista, ei etenkään jos työsi kestää yli päivää. Joissakin tapauksissa riittää, että sinulla on jonkun toisen Schengen-maan myöntämä oleskelulupa tai viisumi tai oleskelet Suomessa viisumivapaasti. Lue lisää sivulta Työnteko ilman oleskelulupaa. Perhetuttu kutsutaan kyläileen kodissamme. Turistiviisumi hakemuksen liitteeksi kutsukieje jossa käy ilmi että hän on vieraana perheessämme vierailunsa ajan.


Valmis malli kirjeen kirjoittamiseen helpottaisi kummasti. Tavoitteena on pysäyttää laiton maahantulo Turkista Eurooppaan. Turkista Suomeen otetaan ihmisiä, jotka ovat hädässä ja avun tarpeessa. Turkin kanssa sovittu menettely ei tarkoita Suomelle uusia sitoumuksia.


Aiemmin tänä vuonna kerrottiin, että Suomen Ankaran-suurlähetystöstä oli myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein, mutta on epäselvää, oliko myös Eskikurtin passissa tällainen viisumi. Turkista on tullut entistä enemmän turvapaikanhakijoita myös Suomeen. Anatolian niemimaalla sijaitseva maa jakautuu kahdelle mantereelle: osa maasta sijaitsee Kaakkois-Euroopassa ja osa Länsi-Aasiassa. Euroopan ja Aasian välinen raja kulkee Istanbulin kaupungin halki. Tuonti Turkista Suomeen.


Jos olet lähdössä matkalle, tutustu neuvoihimme näillä sivuilla. Selvitä kohdemaan tuontirajoitukset ja -määräykset esimerkiksi maan viranomaisilta. Ennakkoperintärekisteröinti ei vaikuta yrityksen tuloverovelvollisuuteen Suomessa.


Tuloverovelvollisuus ratkeaa sen perusteella, muodostuuko yritykselle Suomeen kiinteä toimipaikka. Jos yritykselle muodostuu Suomeen tuloverotuksessa kiinteä toimipaikka, sen on haettava verotoimistolta ennakkoveroja, joilla se voi maksaa tuloverot Suomeen. Turkki on tunnettu erityisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit