keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Henkilötunnus esimerkki

Joissakin tilanteissa myös yksityisen sektorin toimijat, kuten pankit, vakuutusyhtiöt ja yksityiset terveyspalveluntarjoajat, voivat tarvita henkilötunnusta varmistaakseen, että tietoja rekisteröidään juuri oikealle henkilölle. Halutaan selvittää, onko tarkistusmerkki T oikea. Jätetään välimerkki A pois. Suoritetaan jakolasku. Taulukosta saadaan tarkistusmerkiksi X. Tunnus on siten virheellinen.


Sukupuoli, ikä, elinajanodote, kuolemanvaara, horoskooppi, biorytmi ja onnekas lottorivisi. Generoi väliaikainen henkilötunnus itsellesi. Tämä sivu luo henkilötunnuksia testikäyttöön. Muista, että väärän henkilötunnuksen käyttö esimerkiksi verkkokaupassa on petos. Henkilötunnus on valtion antama, ihmisen yksilöivä tunniste.


Toisaalta, siitä että esim. Y-tunnus tai pankkitilin numero on muodollisesti virheetön ei automaattisesti seuraa, että vastaava henkilö, yritys tai pankkitili on todella olemassa, tai että tunniste kuuluu sille, jolle sen väitetään kuuluvan. Tee ohjelma, joka kysyy henkilötunnuksen alkuosan ja laskee sen perusteella tarkistusmerkin. Tarkistus kohdistuu vain numeroihin 0. Mikä on henkilötieto? Kirjainten käsittelyvaihtoehdot on selitetty ISIN:in ja CUSIP:in kuvauksessa.


Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön. Ilmoita palkan tai muun suorituksen maksajan nimi ja Y-tunnus tai henkilötunnus. Suomalaisen henkilötunnuksen viimeinen merkki on tarkistusmerkki, jonka voi laskea tunnuksen alkuosan perusteella. Merkitse henkilötunnus tai Y-tunnus ilmoitukseen täydellisenä.


Todistuksessa näkyy henkilön nimi ja syntymäaika. Omista kiinteistöistä tai käyttötarkoitus perustelemalla voi saada version, jossa näytetään henkilön henkilötunnus ja yhteystiedot. Sopimusasiakkaat, joilla on KTJ-käyttölupa, saavat laajat henkilötiedot käyttöönsä.


Henkilötunnus esimerkki

Osta otteita ja todistuksia. Jos haluat nähdä esimerkin täytetystä työtodistuksesta, tässä on sellainen. Olemme käyttäneet esimerkissä sivustolta löytyviä pohjia.


Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus Määräaikainen työsopimus. Yksi konkreettinen esimerkki on henkilötunnus. Se on tarkoitettu ihmisten yksilöimiseen – ei henkilöllisyyden varmentamiseen. On kuitenkin edelleen verkkokauppoja, joissa sitä voi käyttää tunnistautumiseen. He voisivat vaatia asiakkaalta vaikkapa pankkitunnistautumista.


Munkaan mielestäni listasta ei ole erityistä haittaa. Voimme luovuttaa yhteystietoja voimassaolevan lainsäädännön velvoittamissa rajoissa yhteistyökumppaneillemme. Henkilötietojen säilytysaika Henkilötietoja säilytetään vain rekisterinpitäjän toiminnan kannalta tarpeellisen ajan. Sairausvakuutuksen päivärahamaksu on osa työntekijän sosiaaliturvamaksuja ja se maksetaan automaattisesti ennakonpidätyksen yhteydessä. Eläketurvakeskuksen (ETK) antamasta Työeläkenumerosta oli aikoinaan tarkoitus tehdä virallinen henkilötunnus , mutta tämä ei onnistunut, koska sen pohjana olleet tiedot perustuivat henkilön itse ilmoittamiin syntymätietoihin, jotka saattoivat poiketa virallisista tiedoista.


Työnantajalla on velvollisuus antaa työtodistus, jos työntekijä pyytää sitä kymmenen vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Työnantajan tulee siten säilyttää vähintään kymmenen vuoden ajan tiedot palveluksessaan olleiden työntekijöiden työsuhteen kestosta sekä siitä, minkälaisia työtehtäviä he tekivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit