perjantai 6. lokakuuta 2017

Tarttuuko kondylooma aina

Miehille ja naisille! Jos miehellä on kondylooma alapäässään ja hän antaa suuseksiä naiselle, voiko kondylooma tarttua syljen välityksellä naiselle alapäähän? Vai miten se tarttuu?


Papilloomavirusta esiintyy hyvin yleisesti ihmisen iholla ja. Tarttuuko oireeton kondylooma ? Vaikka kondylooma ei olisikaan koskaan oireita aiheuttanut, voit silti olla taudinkantaja. Kondomi suojaa HPV-tartunnalta vain osittain.


Tupakointi voi pitkittää HPV-infektion kestoa. Aiemmin sairastettu kondylooma ei suojaa uudelta tartunnalta. Minulla on todettu kondylooma vuotta sitten.


Näkyviä muutoksia ei ole ollut ja papassa ei ole ollut mitään enää yli kolmeen vuoteen. Nyt olen kiinnostunut eräästä miehestä ja hän on osoitanut haluavansa tutustua lähemmin. Joskus kondyloomat näkyvät vain limakalvon tai ihon epätasaisena pintana. Etenkin naisten syyliä on joskus hankala havaita. Syylistä noin prosenttia paranee itsestään.


Jos syylä on kookas, kukkakaalimainen, se tuskin häviää ilman lisäapua. Virus on todennäköisesti jo ehtinyt vaihtaa omistajaa tai tulee sen mahdollisesti tekemään myöhemmin kun aiemmin saatu tartunta aktivoituu sammuakseen jälleen kummaltakin osapuolelta ajan kuluessa. Kondylooma voi kutista, mutta on yleensä oireeton.


Eija Hiltunen-Backin mukaan yleisimmät sukupuolitaudit ovat ovat klamydia, kondylooma ja herpes. Tarkkaa lukumäärää sukupuolitauteihin sairastuneista ei pysytä arvioimaan, koska tulokset tuovat esille vain testeissä käyneet ihmiset. No mulla siitä on aikaa vuotta, ja sen jälkeen papat ovat aina olleet puhtaat, synnyttänyt olen, stressiä on ollut jne. Säännöllisesti käyn gynekologilla.


Eli eihän se tartu, jos oireita, siiis itse visvasyyliä, ei ole. Mutta muuten tuo tieto viruksen kantamisesta on uusi. Hei, kiitos viestistäsi.


Kysyit klamydian tarttumisesta itselle, kun tartunta on ollut kumppanilla hoidossa. Viestistäsi ei käy ilmi, harrastitteko suojaamatonta seksiä ennen kumppanin klamydiatartunnan toteamista. Pohdit, että tarttuuko kondylooma myös suudellessa. Vaikka sinulla onkin virus, eli kondylooma , sukuelimessäsi, se ei tartu suudellessa.


Noin kahdeksalla ihmisellä kymmenestä on tämä virus, eli se on hyvin yleinen. Jos virusmuutos ilmaantuu jo pidempään kestäneen parisuhteen aikana, kondomin käyttöäon turha aloittaa. Vierailija: Tarvitsen ehdottomasti oikeaa tietoa siitä tarttuuko muka kondylooma (ei ilmeisesti puhjeamisvaiheessa juuri silloin) ja klamydia jos on istunut saunan lauteilla samassa kohden samalla laudeliinalla. Kaikkia seksitauteja ei myöskään testata, vaan ne todetaan oireiden ilmaannuttua. Tällaisia seksitauteja ovat kondylooma ja herpes.


Näiden seksitaudin tartuntaketjua on usein mahdotonta selvittää, sillä oireet voivat ilmaantua jopa vuosien kuluttua tartunnan jälkeen. Seksitautien hoitaminen. Anaaliseksin yhteydessä kondylooma voi siirtyä myös peräaukon limakalvolle.


Suuseksissä voi saada tartunnan, jos kumppanin suussa on seksitauti (tippuri, klamydia, herpes, kondylooma tms.). Nyt pitää kuitenkin muistaa se, että mistä sinä tiedät onko tartunta siellä vai ei? Lähes kaikki sukupuolitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun limakalvoilla: herpes, kondylooma eli visvasyylä, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta.


Sukupuolitaudit aiheuttavat erilaisia oireita. Tauti voi olla myös vähäoireinen tai oireeton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit