torstai 19. lokakuuta 2017

Ilmiantaa kelalle

Soittamalla tai lähetä jonkunlainen kirje Kelalle. Työni puolesta tiedän nämä asiat hyvin. Luullaan että kukaan ei kiinnitä mitään huomiota ketä asunnossa asuu. Vierailija: Yksi tyyppi on pimeänä töissä siten että on kortilla tuntia viikko ja saa tuntia pimeenä käteen.


On pimeenä auto käytössä ja puhelinetu. Saa siihen päälle ansiosidonnaista päivärahaa kelasta ja asumistukea. Eikä maksa elatustukia kahdesta lapsestaan koska katsotaan vähätuloiseksi.


Eiköhän ne tarkista asianmukaiset tiedot ja lähetä ehkä jonkin kirjeen mahdollisia tarkistuksia (ja tositteita) varten. Ei Kela kuitenkaan voi ketään syyttää yhtään mistään, ellei ole todisteita väärinkäytöstä (esim. palkkatulot ja verotiedot kertoo muuta kuin asiakas itse toimittanut Kelalle ). Tarkistaako Kela mitenkään asiaa, jos saa ilmoituksen tällaisesta tyhjästä asunnosta? Entä jos tämä äiti väittää Kelalle asuvansa asunnossa, niin käykö kukaan tarkistamassa asian todenperäisyyttä? Vai maksaako Kela silti mm.


Ei pidä huolta lapsistansa kunnolla, ei kuulemma jaksa tehdä mitään, mutta raha kelpaa. Kusetus tapahtui siis hnen sukulaisensa avulla. Oli mukamas töissä sukulaisella ja tämätyönantaja lähetti kelalle papern, että olis tienannu tonneja kuussa vaikka todellisuudessa istui persiillään kotona. Käyttäisitte energianne mieluummin esim.


Varsinkin kun tuo botox-hoitokin maksaa kelalle useamman tuhat euroa vuodessa eikä siitä edes ole kaikille hyötyä. Ko lääkeryhmällähän on saattu erinomaisia tuloksia maailmalla, (jopa niin että 3kk annoksella osa kroonisesta migreenistä kärsivistä on olleet v ilman migreeniä). Käykö niin kuin lastensuojeluilmoitustrn kanssa että osa tekee kiusallaan ilmoituksia joissa ei ole perää. Se tietää paitsi Kelalle myös ihmisille työtä ja selvityksiä.


Kelalle voi varmasti nimettömänä soittaa tai jättää vaikka postia jo nyt. Joosep:in tekemiset kiinnosta eteenkin sitä alempa, hamra hiiri yhteiskuntaluokka. Myös Kipparilakkinen osasto on nostanut nuppiansa ja nämä luultavasti ovat sen ilmiannon tehneet luulleen että shit will hit to fan. Pariskunta eronnut muutaman vuosi sitten, asunut käytännössä yhdessä koko ajan, vaikka miehellä nimellisesti oma halpakämppä.


Nyt sitten asutaan yhdessä samaa ok-taloa, molemmilla oma vuokrasopimus. Olen sekä puhelimitse että sähköpostilla yrittänyt ilmiantaa Kelalle , mutta sama meno jatkuu. Sekä striimaaja että katsojat voivat ilmiantaa asiattomia kommentoijia ja lähe-tyksiä.


Saatuaan riittävästi varoituksia näiden käyttäjien oikeudet käyttää sovel-lusta poistetaan. Vai onko kyseessä matu joka elättää itse itsensä? Ensin pitäisi tietää, kuka pottunokka on ottanut illegaalin nurkkiinsa. Valitus pitää tehdä tuen maksajalle, Kelalle , työvoimatoimisto vain antaa lausunnon, ei tee päätöstä. Tekeekö Kela päätöksensä: a) Työvoimatoimiston lausunnon perusteella?


En osaa kommentoida. Itsenäisesti, omien päätelmiensä ja sääntöjensä mukaan, TE-toimiston lausunnoista riippumatta? Luultavasti se henkilö, joka kelassa tätä neuvonut, on neuvonut asian päin honkia, mutta kelalle sen todistaminen on kyllä lähes.


Kaikki nämä tapaukset on kirjattu muistiin päivämäärineen jne. Tämä sen takia etä yksinhuoltajuuskiristys on aika jokapäiväistä pahimpina aikoina. Yksi kaverini on joka tapauksessa asunut ja tehnyt töitä ulkomailla jo yli viisi vuotta, muttei ole siirtänyt kirjojaan Suomesta vanhempiensa luota pois tai ilmoittanut Kelalle oleskelevansa pysyvästi ulkomailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit