maanantai 30. lokakuuta 2017

Kommandiittiyhtiön perustamissopimus

Täydennä yhtiösopimukseen yhtiön toiminimi. Kommandiittiyhtiön toiminimessä tulee olla sana kommandiittiyhtiö tai sen yleisesti tunnettu lyhennys ky. Toiminimessä ei saa olla muun henkilön nimeä kuin henkilökohtaisesti vastuunalaisen yhtiömiehen.


Kommandiittiyhtiön perustamissopimus

Tee perustamisilmoitus kaupparekisteriin kolmen kuukauden kuluessa siitä kun perustamissopimus on allekirjoitettu. Jos perustamissopimus ja muut asiakirjat ovat jo valmiina tai perustamispaketti ei muuten sovellu, tee ilmoitus prh. Siirry ohjeisiin prh. Maksa käsittelymaksu.


Tutustu maksuohjeisiin prh. Perustamisilmoituksen käsittelymaksu PRH:n kaupparekisterissä on 2euroa. Muiden yhtiömuotojen kohdalla sen sijaan täytyy tehdä perustamisasiakirjoja, joihin kuuluu avoimen ja kommandiittiyhtiön kohdalla yhtiösopimus, osakeyhtiön kohdalla perustamissopimus , yhtiöjärjestys ja hallituksen kokouspöytäkirja puheenjohtajavalinnasta.


Vastuunalaisen yhtiömiehen panos voi olla mitä tahansa (myös esimerkiksi työtä). Jos yksimielisyyttä ei saavuteta, sovelletaan lain säännöksiä. Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön täytyy tehdä muutosilmoitus kaupparekisteriin, jos rekisteröidyt tiedot muuttuvat. Yhtiösopimuksen muutos tulee voimaan rekisteröinnillä.


Lue ohjeet muutosilmoituksen tekemiseen. Lopettamisilmoitus. Yhteisön purkautumisesta täytyy aina tehdä lopettamisilmoitus kaupparekisteriin. Kaupparekisteriotteen voi toimittaa jälkikäteen. Mikä on osuuskunta?


Katsotaanpa ensialkuun, mitä osuuskuntalaki sanoo asiasta lyhykäisesti. Osuuskunnan toiminnan tarkoituksena on jäsenten taloudenpidon tai elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita taikka palveluita, jotka osuuskunta järjestää tytäryhteisönsä avulla tai muulla tavalla. Yhtiön toimiala tulee ilmoittaa yhtiöjärjestyksessä.


Yhtiön hallitus ei voi päätöksellään muuttaa yhtiön toimialaa. Ainoastaan yksimiel i set osakkeenomistajat voivat antaa tehokkaan suostumuksensa toimialan muutokseen. Laaja kommandiittiyhtiön yhtiösopimusmalli jossa yrityksellä on yksi henkilökohtaisesti vastuunalainen yhtiömies ja useita äänettömiä yhtiömiehiä, jotka sijoittavat yhtiöön rahapanokset.


Jos perustat osakeyhtiön, avoimen yhtiön, kommandiittiyhtiön tai osuuskunnan, sinun tulee aina rekisteröidä yrityksesi Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteriin. Myös yksityinen elinkeinonharjoittaja kannattaa yleensä rekisteröidä kaupparekisteriin. Se on kuitenkin pakollista vain, jos.


Vastuunalainen yhtiömies voi sijoittaa rahaa, tavaraa tai esimerkiksi työpanoksen. Asianmukaisesti perustettu osakeyhtiö on omistajista erillinen, itsenäinen oikeushenkilö, joka vastaa itse omista velvoitteistaan. Perustajina tulee olla vähintään yksi vastuunalainen yhtiömies ja yksi äänetön yhtiömies. Ruotsiksi avoimen yhtiön toiminimessä tulee olla sanat ”öppet bolag ” ja kommandiittiyhtiön toiminimessä sana ”kommanditbolag” tai sitä vastaava lyhennys ”kb”.


Kommadiittiyhtiön rekisteröinti maksaa 2euroa. Lisäksi äänettömien yhtiömiesten on asetettava yritykseen jonkinlainen pääoma yritystä perustettaessa. Osuuskunnan perustamispaketti Löydät Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) perustamispaketista kaikki osuuskunnan perustamisessa ja rekisteriin ilmoittamisessa tarvittavat asiakirjat: perustamissopimus , osuuskunnan säännöt, perustamisilmoituslomake Y kaupparekisterin liitelomake ja henkilötietolomake. Toiminimi voi olla myös esimerkiksi ”Avoin yhtiö Mattinen”, jolloin toisen yhtiömiehen Jokisen nimi ei näy toiminimestä, tai ”Avoin yhtiö Mutterinvalmistaja”. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä.


Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit