maanantai 9. lokakuuta 2017

Kela lomakkeet hoitotuki

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet löytyvät ensisijaisesti organisaatiossa käytössä olevasta potilastietojärjestelmästä. Eläkettä saavan hoitotuki. Hoitotuen tavoitteena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan eläkkeensaajan jokapäiväistä elämää, toimintakykyä, kuntoutusta ja hoitoa. Kelan lomakkeet pdf-muodossa.


Valmiiksi täytetyt KELA - lomakkeet vähentävät virheitä ja nopeuttavat toimintaa laskutuksen yhteydessä. Lomakkeet avautuvat avautuu napsauttamalla lataa-linkkiä. Diarium-ohjelmasta voi tulostaa esitäytettynä keskeisimmät KELA :n kanssa asiointiin tarvittavat lomakkeet.


Palvelutietojen kuvaaminen on käynnissä, ja tietojen tuottamisesta ja ylläpidosta vastaa kukin palvelua tarjoava organisaatio. Palvelujen tiedoissa kuvataan kenelle palvelu on tarkoitettu, kuka siitä vastaa sekä mistä ja miten palvelun saa (esim. verkkoasiointi, tulostettavat lomakkeet , puhelinasiointi ja paikalliset palvelupaikat). Kela vastaa perustoimeentulotuesta, kunnat täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Toimeentulotukea haetaan Kelasta, joka ratkaisee asiakkaan oikeuden perustoimeentulotukeen. Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki kuuluvat kuntien vastuulle.


Miten muutan liitteet sähköiseen muotoon? Omat eläketietosi -palveluun vietävä liite voi olla joko skannattu tai valokuva. Liitteen muoto voi olla pdf, jpg, tiff tai png ja yksi tiedosto saa olla kooltaan korkeintaan Mt. Hoitotuki myönnetään joko toistaiseksi tai määräajaksi. Tulosta ohje tästä.


Alle 10-vuotiaan lapsen sairastuessa vanhemmille voidaan työsopimuslain perusteella myöntää tilapäistä hoitovapaata enintään neljäksi työpäiväksi, mutta Kela ei maksa tältä ajalta tukia. Keliakiaa sairastavat yli 16-vuotiaat voivat saada ruokavaliokorvausta, kunhan keliakia on todettu asianmukaisella menetelmällä. Vuotuinen omavastuuosuus, eli matkakatto, on 30euroa. Jos matkakatto täyttyy kalenterivuoden aikana, Kela korvaa ylittävän osan kokonaan.


Kela seuraa korvattujen matkojen osalta matkakaton täyttymistä ja lähettää sen täytyttyä asiakkaalle vuosiomavastuukortin (SV 191). Korttia näyttämällä kuljettajalle matka ei maksa mitään. Kaikki terveystietosi ja reseptisi yhdestä paikasta. Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen lääkityksestään.


Omaishoidon hoitopalkkion määrä voi olla lakisääteistä vähimmäismäärää alhaisempi. Hoitolisä määräytyy perheen tulojen mukaan. Helsinki-lisä maksetaan vain perheen nuorimmalle lapselle. Korvausta voi myös hakea jälkeenpäin puolen vuoden ajan. Kysyttävää maksukatosta?


Jos joku muu hakee lääkkeesi apteekista, hänellä täytyy olla mukana potilasohjeesi, Kela -korttisi tai voit valtuuttaa hänet apteekkiasiointiin sähköisesti Suomi. Sosiaali- ja terveysministeriö ei käsittele yksittäisiin asiakasmaksuihin tai maksukattoon liittyviä asioita eikä muistutuksia, kanteluja tai. Jos tarvitset apua asioidesi hoitamisessa, niin lue lisää toisen puolesta asioinnista. Huomaa, että laskurin antama tulos on vain suuntaa-antava ja varsinainen toimeentulotukipäätös voi hyvinkin poiketa laskurin antamasta tuloksesta. Saatavilla on lomakkeita esimerkiksi tartuntatauti-ilmoituksiin ja rokotuksiin liittyen, lastensuojelun käyttöön sekä tietojen tilastoimista varten.


Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja. Kun julkisen alan työntekijät päättävät työuransa, me huolehdimme siitä, että heillä on ansaittu eläke odottamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit