maanantai 16. lokakuuta 2017

Kommandiittiyhtiö esimerkki

Tunnetuin suomalainen esimerkki lienee Lidl Suomi Ky. Kommandiittiyhtiön toiminimessä tulee ilmetä yhtiön muoto, eli sana kommandiittiyhtiö tai lyhenne ky. Jälkimmäinen on kahdesta vaihtoehdosta suositumpi.


Nimessä voi olla osana vastuunalaisen yhtiömiehen nimi, mutta ei äänettömän yhtiömiehen tai muun henkilön nimeä. Matin osuus yhtymän tuloista ja varoista on. Yksityisotoilla tarkoitetaan rahan nostamista yrityksen tililtä omaan käyttöön, jolloin firma kassa pienenee, mutta yrityksen tulos ei laske yhtään noston takia.


Kauppa Ay:n tilikausi on 1. Palkkaa voidaan maksaa, jos yhtiömies työskentelee yhtiössä. Päätösvaltaa äänettömällä yhtiömiehellä ei ole, ellei siitä erikseen sovita yhtiösopimuksessa esimerkiksi silloin, kun hän työskentelee yrityksessä. Avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö ei ole erillinen verovelvollinen. Yhtymän tuloverotuksen toimittaminen jakautuu toiminnan tuloksen laskentaan yhtymän tulolähteissä, esimerkiksi elinkeinotoiminnan tulolähteessä, ja tuloksen verottamiseen yhtiömiehen tulona.


Lähtökohtana on, että voitto jaetaan vastuunalaisten yhtiömiesten kesken tasan, mutta luonnollisesti asiasta voidaan sopia myös toisin. Niille vahvistetaan kyllä elinkeinotoiminnan tulos, joka jaetaan aikaisempien vuosien tappioiden vähentämisen jälkeen verotettavaksi osakkaiden tulona. Jako tehdään niiden osuuksien mukaan, jotka osakkailla on yhtymän tuloon.


Olennaista on vain se, että omistussuhteet määritellään yhtiösopimuksessa. Vastuunalaiset yhtiömiehet voivat luonnollisesti sijoittaa yhtiöön pääomapanoksia haluamallaan tavalla. AVOIMET YHTIÖT ja kommandiittiyhtiöt ovat tuloverolain terminologian mukaan elinkeinoyhtymiä.


Muita elinkeinoyhtymiä ovat laivanisännistöyhtiö sekä sellainen kahden tai useamman henkilön elinkeinotoiminnan harjoittamista varten perustama muu kuin yhteisönä pidettävä yhteenliittymä, joka on tarkoitettu toimimaan osakkaiden yhteiseen lukuun. Liitteen IV mukaiset. Yksi yhtiömies ei voi perustaa avointa yhtiötä. Aktivoitujen kehittämismenojen jakokelvottomuus koskee myös sellaista avointa yhtiötä tai kommandiittiyhtiö , jonka kaikki vastuunalaiset yhtiömiehet ovat osakeyhtiöitä. Muissa avoimissa ja kommandiittiyhtiöissä oman pääoman jakokelpoisuutta ei rajoiteta, vaikka omaan pääomaan olisi aktivoitu kehittämismenoja.


Yhteisöt (säätiö, yhdistys, osakeyhtiö) tai henkilöyhtiöt (avoin- tai kommandiittiyhtiö ) eivät saa käyttää hankintameno-olettamaa. Osituksella saadun omaisuuden hankintameno ja omistusaika määräytyvät ositussaantoa edeltäneestä saannosta eli hankintameno on omaisuuden ensin omistaneen puolison hankintameno ja hankinta-ajankohta on puolison hankinta-ajankohta. Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet).


Y-tunnus Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus on PRH:n tai Verohallinnon yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Tietojen merkitseminen tasekirjan jokaiselle sivulle on kuitenkin suositeltavaa. Siinä on vähintään yksi vastuunalainen ja yksi äänetön yhtiömies. Toiminnan ja talouden vastuu kokonaisuudessaan kuuluu vastuullisille yhtiömiehille tasapuolisesti.


Henkilöyhtiö, eli avoin tai kommandiittiyhtiö , on erillinen laskentayksikkö, mutta ei vielä erillinen verovelvollinen. Henkilöyhtiön vuotuinen tulo verotetaan kokonaisuudessaan sen yhtiömiehillä heille kuuluvien osuuksien mukaisesti. Yhtiömiehen tulo-osuus jaetaan elinkeinotulon ja maatalouden tulon osalta ansio- ja pääomatuloon.


Konserni voi muodostua yhtä hyvin pienistä kuin suuristakin yrityksistä. Myöskään juridisella yhtiömuodolla ei ole merkitystä. Konserniin voi kuulua ja sen emoyhtiö voi olla osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö. Yritystilin avaamiseen tarvittavat asiakirjat.


Kun avaamme tilin yritykselle, tarvitsemme yritystyypistä riippuen joukon asiakirjoja. Seuraavassa on luettelo asiakirjoista, jotka eri yritysmuodoissa tarvitaan ennen kuin päätös tilin avaamisesta voidaan tehdä. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit