maanantai 16. lokakuuta 2017

Muutosverokortti sosiaalietuutta varten

Jos etuus loppuu kesken vuoden ja alat saada palkkaa, tilaa palkkaa varten uusi verokortti. Näin saat palkalle sopivan veroprosentin. Näin tilaat uuden verokortin etuutta varten.


Katso ohjeet, miten tilaat uuden verokortin, kun saat etuutta: Tilaa verokortti pelkkää etuutta varten OmaVero-palvelussa internetissä. Verokorttia varten tarvitset tiedot tuloista ja vähennyksistä. Arvioi koko vuoden tulot.


Laske vuoden alusta kertyneet tulot ja verot. Lisää myös tiedot mahdollisista vähennyksistä. Voit tulostaa verokortin itse tai valita, että se postitetaan sinulle kotiin tai esimerkiksi työnantajallesi.


Pyydä tarvittaessa muutosverokortti. Jos tuesta maksettava vero tuntuu liian pieneltä tai suurelta, tarkista veroprosenttisi veroprosenttilaskurilla. Tarvittaessa voit hakea muutosverokortin sosiaalietuutta varten.


Muutosverokortilla veroprosentti voi olla alle. Mistä ja miten, että se tulee nimenomaan sosiaalietuuksia varten ? Jos haluat muutoksia veroprosenttiin, täytyy toimittaa erikseen muutosverokortti etuuksia varten. Muutoin ennakonpidätykset menevät kelan vakioprosenttien mukaan, työttömyysturvasta , sairaspäivärahasta , muiden etuuksien prosentteja en muista.


Jos saat kuntoutusrahaa tai -avustusta, pyydä verokortti sosiaalietuutta varten. Lähetä verokorttisi meille paperisena tai sähköisenä tai pyydä verottajaa lähettämään se. Ennakonpidätys suoritetaan palkkaa varten annetun verokortin mukaisesti, kuitenkin niin, että ennakonpidätysprosentti on vähintään prosenttia. Jos toimitat työttömyyskassalle muutosverokortin sosiaalietuutta varten , ennakonpidätys toimitetaan muutosverokortin tietojen mukaisesti. Uusi verokortti on tarpeen tilata jokaiselle eri tulolajille erikseen, esimerkiksi palkkaa, etuutta, eläkettä tai perhe- tai omaishoitajan palkkiota varten.


Eri tuloista voi saada verotuksessa erilaisia vähennyksiä, jonka vuoksi esimerkiksi palkkaa varten laskettu veroprosentti ei ole välttämättä oikea etuutta tai eläkettä varten. Palkkaa varten annetulla verokortilla veroa pidätetään kuntoutusrahasta aina vähintään , vaikka veroprosenttisi olisi tätä pienempi. Jos sinulla on lähdeverokortti, toimita se Kelaan itse. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Jos muutosverokortti on myönnetty työttömyyskassan etuutta varten , ennakonpidätys suoritetaan verokortissa määrätyn ennakonpidätysprosentin mukaan, vaikka se olisi alle prosenttia. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on vähintään prosentin suuruinen. Työttömyyspäiväraha ei ole palkkatuloasi, joten tilaa muutosverokortin etuutta varten jos on kyse työttömyyspäivärahan ennakonpidätyksestä. Etuutta varten lasketun muutosverokortin veroprosentteja käytetään sellaisenaan.


Palkkatodistus vähintään työttömyyttä edeltäneeltä työssäoloviikolta. Siinä pitää näkyä ennakonpidätyksen alainen tulo sekä siihen sisältyvät lomaraha ja lomakorvaus eriteltyinä, ei yhteissummana. Kyseinen muutosverokortti ei kelpaa Kelalle koska muutosverokortin on oltava sosiaalietuutta varten. Nykyinen muutosverokortti on sinulla palkkaa varten laskettu.


Ystävällisin terveisin. Mitään muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, sillä verottaja lähettää kortin suoraan meille Ilmariseen. Verohallinto toimittaa muutosverokortin suoraan Kelaan.


Sen jälkeen pidätämme eläkkeestäsi juuri sen verran veroa kuin tarve on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit