torstai 19. lokakuuta 2017

Vanha sotilaspassi

Jos passirekisterissä on enintään kuukautta vanha kuvasi, asiointipalvelu antaa liittää sen hakemukseen. Useimmiten näin ei ole, ja uusi kuva on toimitettava sähköisesti. Lähes kaikki valokuvaamot syöttävät passikuvan puolestasi poliisin valokuvapalvelimelle. Uutta kuvaa verrataan poliisissa aiempiin kuviin. Marja Salminen teki joulusiivousta, kun papereiden joukosta osui silmiin vanha sotilaspassi.


Suositulta ulkoilualueelta Kaupin metsästä löytyi vanha lompakko ja vanha sotilaspassi. Pussissa oli muutamia markkoja ja kruunuja, Saarinen kertoo. Omistajaa ei ole Saarisen mukaan kuitenkaan löytynyt.


Vanha sotilaspassi ei käy todisteeksi. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Kalervo Jäärni kertoo, että äänestyksen säännöt muistetaan pääsääntöisesti hyvin. Poikkeuksiakin silti on. Esimerkiksi niinkin tavallinen asia kuin kuvallinen henkilöllisyystodistus saattaa puuttua. Se puuttuu usein kokonaan.


Vaikka topicci on vanha niin vastaan silti. Hain juuri hankintaluvan ensimmäiseen aseeseen (haulikko). Soveltuvuustestin jälkeen varasin ajan haastatteluun. Kysyin haastattelijalta että miksi sotilaspassi piti näyttää.


Vastaus oli ihan ymmärrettävä: Jos ikäiseni 25v-mies ei olisi käynyt armeijaa, niin poliisia kiinnostaa että miksei. Lupahallinnon yleisimmät kysymykset ja vastaukset. Kuinka paljon tavallinen passi maksaa?


Sähköinen passihakemus maksaa euroa ja henkilökohtaisesti jätetty hakemus euroa. Osta, myy ja huutokauppaa tavarasi helposti Huuto. Katso käytetyt pelit, pyörät ja muut kiinnostavat kohteet, sekä luo oma ilmoituksesi nopeasti! Yleisimmät puolustusvoimien lomakkeet on julkaistu tällä sivulla.


Lomakkeet ovat pdf-muodossa. Valokuva voi olla mustavalkoinen tai värillinen. Jos näitä ei ole, passin tai henkilökortin myöntävä viranomainen tarkistaa maanpuolustusvelvollisuuden hoitamisen tilanteen viranomaisilta. Porin evankelisluterilainen seurakuntayhtymä. Sotilaspassi Maksuton hautaus edellyttää sotilaspassin esittämistä,.


Vierailija: Toisin sanoen, tarviiko kertausharjoituksissa olla VÄLTTÄMÄTTÄ se sotilaspassi mukana? Miehelle tuli kutsu, mutta passia ei löydy mistään. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Liitä hakemukseen alle kolme kuukautta vanha opiskelutodistus.


Mikäli olet vasta aloittamassa opintojasi, liitä hakemukseen oppilaitokseen hyväksymisilmoitus ja todistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Lähetä hakemus liitteineen omaan aluetoimistoosi. Kertausharjoitusten tarkoitus on pitää yllä sodan ajan joukkojen suorituskykyä ja reserviläisten sotilastaitoja.


Kertausharjoitus on asevelvollisen oikeus, mutta niihin osallistuminen käskettäessä on myös velvollisuus, jonka täyttämättä jättämisestä voidaan rangaista sakkorangaistuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit