perjantai 13. lokakuuta 2017

Sähköpostin aloitus englanniksi

Sähköpostin kirjoittaminen. Niin epämuodolliset kuin virallisetkin sähköpostit ovat yleensä tyyliltään epämuodollisempia kun kirjeet. Jos vastaat sinulle lähetettyyn viestiin, englanniksi on kohteliasta aloittaa kiitoksella. Jos haluat tiedustella tai kysyä jotakin, ”I would like to know…” on hyvä, kohtelias aloitus. Jos kirjoitat kysyäksesi jotakin aikaisempaan keskusteluunne liittyvää, tai haluat viitata aikaisemmin keskusteltuun aiheeseen, aloitukseksi käy hyvin ”I’m writing in reference to…” jos edellisestä keskustelusta on aikaa.


Vierailija: Jotakin muodollisen ja ei-niin-muodollisen väliltä, olen laittamassa viestiä hotelliin ja englanniksi kirjoitettujen sähköpostien etiketti on hukassa. Dear Sir or Madam kuulostaa turhan hienolta, mutta hello taas ei tarpeeksi muodolliselta. Se on yleinen aloitus englanninkielisissä viesteissä, ja sen perään voi liittää myös esim. Thank you for your attention. Kun viesti on henkilökohtainen, se aloitetaan yleensä puhuttelulla.


Kielitoimiston ohjepankki. Hi on huono aloitus jos et tunne kyseistä ihmistä hyvin. Jos kurssi on suomalaisessa yliopistossa, voi tietysti olla, että kyseinen professori on omaksunut suomalaisten epämuodollisen puhuttelutyylin, mutta voi olla toisinkin.


Tosin monet aloittavat vaikka usealle menevän sähköpostin Dear all,. Jos et käytä Dear- aloitusta , niin Yours Sincerely on ehkä turhan eriparinen loppuun. Riippuen tilanteesta olenkin esittänyt turistia ja jatkanut keskustelua englanniksi , aloittaa ensin sanomalla helou keskustelu kaikkien kanssa. Paikallisten kanssa keskustelu vaatii että amerikkalaisturisteilla on usein tapana aloittaa keskustelu Jugoslavian jossa kerrottiin englanniksi ,. Kun lasku on ladattu, se on helppo lähettää eteenpäin Adobe PDF -muodossa sähköpostiviestin. Uusi ikkuna aukeaa.


Aloitus - Shell Suomessa. Laitteen määrittäminen toimimaan Office 365:n helppokäyttötoimintojen kanssa. Outlookin pikanäppäimet.


Tilanteeseen soveltuvien aloitus - ja lopetusfraasien valinta edel-lyttää äidinkielen ja kohdekielen koventioiden ja kulttuurierojen tuntemusta. Perinteinen jako kirjoitettuun ja puhuttuun kieleen ei enää vaikuta olevan riittävä, minkä vuoksi etenkin nuorten käyttämään kieleen liitetään kolmantena. Voit muuttaa lisäasetuksia, esimerkiksi valita käytettävän sertifikaatin, valitsemalla Asetukset. Toinen asia on, osaako sähköpostia lähettää oikein. Valitse kaksi kertaa OK.


Englanniksi : Remember, fighting spirit! Simppeliä ruoka- ja juomasanastoa matkailijalle englanniksi. Matkailun suurimpia nautintoja on syöminen ja juominen paikallisissa ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa.


Luova sähköpostin otsikko ja aloitus lähtee yleensä viemään työhakemusta tiettyyn suuntaan ja samalla linjalla on hyvä jatkaa loppuun saakka. Netistä löytää useita malleja miten mitäkin pitää kirjoittaa tiettyihin kappaleisiin. Ja jos käytät jotain muuta selainta, tässä on ohjeita englanniksi. Silverlight nimistä ohjelmaa palvelun pyörittämiseen. Tässä ohjeet kuinka poistaa evästeet Internet Explorerilla.


Muille selaimille löydät englannin kieliset ohjeet tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit