maanantai 6. toukokuuta 2019

Kela asumistuki muutos

Sinun tulee toimittaa vuositarkistushakemus Kelaan ennen tarkistusajankohtaa. Jos et hae vuositarkistusta ajoissa, asumistuki lakkautetaan. Voit hakea vuositarkistusta verkossa tai hakemuslomakkeella Yleinen asumistuki.


Kela tarkistaa asumistuen vuositarkistusten välillä, jos ruokakunnan olosuhteet muuttuvat. Uutta Kela -korttia ei tarvitse muuton vuoksi tilata. Asunnonvaihto voi vaikuttaa seuraaviin Kelan etuuksiin, jolloin sinun pitää ilmoittaa muutosta myös Kelalle. Eläkkeensaajan asumistuki. Voit tehdä tarkistuksen verkossa tai lomakkeella AE1.


Asumistuki voidaan myöntää uuteen asuntoon sen kuun alusta, kun maksatte ensimmäisen kerran täyden kuukauden vuokran. Muuttokuussa saatte kokonaisen kuukauden asumistuen vanhaan asuntoon, vaikka maksaisittekin puolet vuokrasta siihen asuntoon. Kela sitten kertoo, johtiko muutos tuen tarkistukseen. Se, että yhden kuukauden iso muutos tuloissa, ei muuttanut asumistukea, johtuu siitä, että tämäkin isompi tulo jaetaan keskiarvotuloksi kuukaudelle (kun on käytetty keskiarvotuloa ja jos ja kun niitä on arvioitu kuukaudelta).


Jos muutos on tapahtunut kalenterikuukauden ensimmäisenä päivänä, asumistuki tarkistetaan sen kuukauden alusta. Muutoin asumistuki tarkistetaan muutosta seuraavan kuukauden alusta. Asumistuki tarkistetaan aina muutosta seuraavan kuukauden alusta, kun asumistuen saajan avioliitto purkautuu tai avoliitto päättyy puolison kuoleman johdosta. Kela : Uudistus toi opiskelijoille enemmän euroja asumiseen, mutta tukea saa aiempaa harvempi. Kelan mukaan opiskelijoiden asumismenot kasvoivat keskimäärin euroa kuussa ja he saivat tukea asumiseen euroa enemmän kuin aiemmin.


Lue aiheen Asumistuki keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita.


Muutos vaikuttaa myös siihen, miten omaisuus huomioidaan asumistuen tasoa määriteltäessä. Omaisuus ei enää välttämättä vaikuta asumistuen suuruuteen. Tuen saajilla ei valtavia omaisuusmassoja ole, käytännössä jokin jakamaton kuolinpesä tai vaikkapa osuus kesämökistä. Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti.


Opiskelijoiden tulojen epäsäännöllisyys aiheuttaa päänvaivaa, kun kuvaan astuu yleinen asumistuki elokuun alusta. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä, joita aiemmin myönnettiin. ASUMISTUKI Opiskelijoiden asumisen tuen muutos koskee sekä uusia että vanhoja opiskelijoita.


Opintotuen asumislisä lakkaa ja Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat siirtyvät 1. Koska muutos lisää asumistuen kustannuksia, mutta opiskelijoiden siirto tehdään kuitenkin kustannusneutraalisti, kahden kuntaryhmän enimmäisasumismenojen rajan laskemisen kautta asia koskettaa kyllä kaikkia asumistuen saajia pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Kelan etuuspäällikkö Anna Mäki-Jokela kertoo. Kela -korvattujen matkojen muutos astuu voimaan samaan aikaan taksilain muutoksen kanssa. Kaikki Kelan taksimatkakorvauksia haluavan täytyy tilata taksinsa Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta eli kunkin maakunnan taksien tilausvälitysyhtiöltä.


Kela saa nykyisin tiedot palkkatuloista tulorekisteristä, mutta asiakkaan on edelleen ilmoitettava tulojen muutoksesta Kelaan. Yleinen asumistuki tarkistetaan tulojen muutoksen vuoksi silloin, kun ruokakunnan yhteenlasketut kuukausitulot suurenevat vähintään 4euroa kuukaudessa tai pienenevät vähintään 2euroa kuukaudessa. Samoin kävi meille aikoinaan.


Mentiin lakkauttamaan asumistuki. Ja me oltiin kiikutettu sinne Kelalle joka ikinen lippu ja lappu, kun muutoksia tuli. Kela käyttää siis palkan veroprosenttia tai Kelan omaa kaavamaista veroprosenttia. Kun alat saada etuutta, selvitä, kannattaako sinun hankkia uusi verokortti.


Lue, miten maksat veroa, jos saat vanhempainpäivärahaa tai työttömyyspäivärahaa. Sivun lopussa on ohjeet, miten tilaat uuden verokortin pelkälle etuudelle tai etuudelle ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit