torstai 2. toukokuuta 2019

Tuhkan sirottelu muistolaatta

Autamme ja palvelemme Teitä kaikissa hautausasioissa lämmöllä ja ammattitaidolla. Tutustu tästä tarkemmin palveluihimme! Yksilölliset suomalaiset hautakivet.


Tilaaminen on helppoa täyttämällä vaaditut tiedot. Ystävällinen palvelu. Edullisimmat hinnat. Suunnittelupalvelu. Vainajan tuhkan voi haudata tai sirotella hautausmaiden ulkopuolelle.


Tarvitaan vain maanomistajan tai vesialueen omistajan lupa. Mereen tai järveen sirottelu on yleistynyt. Tuhkan voi haudata veteen myös ns. Näin ei tuuli heitä tuhkaa ilmaan niin kuin merellä sirotellessa saattaa joskus käydä. Viime vuonna mereen päätyivät Kotkassa lähes 1vainajan tuhkat.


Seurakunta on hankkinut varta vasten jatkuvan sirotusluvan Ankkuriluotoon. Suostumus on hyvä hankkia kirjallisena epäselvyyksien välttämiseksi. Näin se kaiketi etenee: ensin pahviarkku, siunaus, ehkä vasta viikon päästä vainaja poltetaan, luut jauhetaan, sitten joko uurnan laskeminen hautaan tai tuhkan sirottelu jonnekin. Hietaniemen hautausmaan tuhkan sirottelualueen, korttelin 6a käyttöönotto, rukoushetki ja yhteismuistomerin paljastaminen pidetään perjantaina 11. Omaisten juoksuttaminen ja asioiden uudelleen esiin tuleminen, se riipasee.


Joskus vainaja on toivonut, että hänen tuhkansa sirotellaan kesämökin pihaan tai lähimetsään. RAISION SEURAKUNNAN. Kaikki hinnat alv.


Arvonlisävero lisätään erikseen mainittuihin tuotteisiin. Selkeälinjainen muistomerkki, jossa lyhty sekä kivi muodostavat ehyen kokonaisuuden. Alumiinista valettu lyhty sekä hopeoitu kaiverrus ja musta kivi muodostavat rauhallisen mutta erottuvan kontrastin. Verna Oy on Suomen vanhin lemmikkieläinten tuhkaukseen erikoistunut yritys. Olemme kehittäneet kauniin, vaivattoman ja ympäristöystävällisen tavan haudata lemmikki tuhkana sen elämän arvoisella tavalla.


Mallikuvat eri kivilaaduilla. Hautakiven koristeet. Muistolehto on hautausmaalla sijaitseva tuhkatuille vainajille tarkoitettu hautauspaikka, jossa tarkoituksena on, että yksittäisen vainajan tuhkan sijainti on korkeintaan hautausmaan ylläpitäjän tiedossa ja hautaus tapahtuu omaisten poissa ollessa.


Muistolehdon yhteiseen muistomerkkiin on mahdollista omaisten toimes ta hankkia muistolaatta (ei ole välttämätön). Uuteen arkkuhautaan, johon ensimmäinen hautaus tuhkana, tehdään koko haudan kunnostus. Veloitus haudan koon perusteella, voimassa olevan hoitohinnaston mukaan.


Lisäksi veloitetaan tuhkan hautausmaksu. Muistokivenä on massiivinen graniittilohkare, johon voi kiinnittää muistolaatan. Muistolaatta on kiskokiinnitteinen, tummanruskea, eloksoitu alumiinilaatta, joka lunastetaan seurakuntayhtymältä. Hietaniemessä, Honkanummella ja Maunulassa on erillinen alue, jonne vainajan tuhka sirotellaan niin, etteivät omaiset ole mukana. Korttelissa on yhteinen muistomerkki muistolaattoja varten.


Helsinkiläinen vainaja on mahdollista haudata myös muualla olevalle hautausmaalle. Olen testamentin ohella laatinut tästä dokumentin: tuhkaus halvimmalla mahdollisella tavalla ja tuhkan sirottelu mereen. Ei mitään muistomerkkejä mihinkään.


Oikeastaan mitään muistotilaisuuttakaan ei tarvita, tosin suku alkaa käydä sen verran pieneksi, että tuskinpa sellaista muutenkaan tulee aikanaan olemaan. Kivikkopuutarha Anonyymi hautaus Muistolaatta ei ole pakollinen. Ikirauhan kallioilla on erilliset sirottelu -alueet, jonne tuhka siirretään seurakun-nan lainaamassa kuljetusuurnassa.


Sirottelu voidaan suorittaa lumettomana aikana seurakunnan kanssa sovitulla ta-valla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit