perjantai 3. toukokuuta 2019

Opiskelijan muuttoilmoitus

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Sähköt edullisesti ja helposti uuteen kotiin. Tee Fortum sähkösopimus kätevästi netissä! Tee sähkösopimus helposti tästä!


Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Ensimmäinen kuukausi 0€. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi.


Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Myös vaihto-opiskeluun lähdettäessä on muuttoilmoitus tehtävä. Laki määrää, että muuttoilmoitus on tehtävä viikon kuluessa muutosta.


Tee osoitteenmuutokset pankkiin, puhelinoperaattorille, kirjastoon, lehtiin, ystäville ja sukulaisille. Muistathan, että maistraatille tehtävä muuttoilmoitus ei takaa postin kääntymistä uuteen osoitteeseen. Ilmoita siis erikseen uusi osoite myös postille. Kilpailuta muuttofirmat Muuttofirmojen hinnoissa on suuria eroja.


Alla oleviin asioihin on hyvä perehtyä ja hoitaa ne kuntoon ennen kampukselle saapumista. Muista ilmoittaa muutostasi postille ja maistraatille tekemällä muuttoilmoitus. Muista, että muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä viimeistään viikon kuluessa muutosta. Jos saat yleistä asumistukea, se tarkistetaan muuton yhteydessä. Asian voi hoitaa samalla lomakkeella, jonka saa postista ja jonka voi myös palauttaa postiin.


Muuttoilmoitus tehdään maistraatille ja osoitteenmuutos postille. Pysyvän muuttoilmoituksen tehtyäsi kotikuntasi muuttuu. Jos teet tilapäisen muuttoilmoituksen kotikuntasi säilyy entisellään. Sinun ei tarvitse tehdä Kelaan osoitteenmuutosta.


Kela saa asiakkaiden osoitetiedot suoraan väestötietojärjestelmästä, joten riittää, että ilmoitat muutosta sinne. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas vuokraa edullisia opiskelija-asuntoja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Lain mukaan muuttoilmoitus on tehtävä, mikäli muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Jo kolmen kuukauden asuminen katsotaan pysyväksi muutoksi. Maistraatille tehdystä muuttoilmoituksesta on ainakin se hyöty, että postit tulevat oikeaan osoitteeseen ilman erillistä ilmoitusta postilaitokselle.


Sen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää, mutta viimeistään viikon kuluttua muutosta. Nyt sähkötarjous opiskelijoille Fortumilta. Jos taas keikkatyö kestää kolme kuukautta, se lasketaan toistaiseksi jatkuvaksi työksi ja opiskelijan on ilmoitettava jo 5euron palkasta Kelalle. Jos pätkätöitä on putkeen yhteensä kolme kuukautta, niiden välissä kannattaa siis pitää taukoa tai aloittaa työ vasta ensimmäisen työkuukauden 2. Mikään ei estä kuitenkaan tekemästä väliaikaista muuttoilmoitusta.


Silloin kirjat jäävät sinne, missä ovat nyt, mutta esim. Miten opiskelijan asumista tuetaan? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.


Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Vaihto- opiskelijan käsikirja auttaa alkuun uudessa maassa! Tietoa oman oppilaitoksesi suorista kohteista saat kv-palveluista.


Muista myös, että vaihtopaikan voi monissa yliopistoissa hankkia halutessaan omin toimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit