maanantai 6. toukokuuta 2019

Sijoitusyhtiö ulkomaille

Sijoitusyhtiö ulkomaille

Autamme parhaiden sijoituskohteiden valinnassa. Tutustu ja ota yhteyttä! Säännöllinen säästäminen kannattaa. Lue lisää säästövakuutuksesta! Rahastojen tilanne tänään.


Alexandria löytyy läheltä. Suomessa tilanne alkaa olla katastrofin partaalla monella tasolla. Yhtenä esimerkkinä. Jos perustan sijoitusyhtiön ulkomaille , mihin se kannattaa perustaa?


Mielelläni kuulisin ihan oikeisiin tietoihin perustuvia suosituksia. Tuskin häviän mitään, vaikka sijoitusyhtiö olisi ulkomailla, ja asuisin koko ikäni Suomessa, vai häviänkö? Suomessa on käytössä sopimusoikeudellinen malli, ja sijoitusrahastoja hallinnoi aina suomalainen rahastoyhtiö. Muitakin tapoja ulkomaille sijoittamiseen on, esimerkiksi suorat osakesijoitukset. Lopputulos voi olla jopa edullisempi kuin miettimässäsi järjestelyssä, sillä tappiolliset sijoitukset voi myydä ja vähentää Suomessa muista myyntituotoista.


Kuitenkin esimerkiksi Artek Aallon jakkaroineen on ollut ruotsalaisen sijoitusyhtiö Proventuksen omistuksessa jo jonkin aikaa. Ja onhan jo kulunut kuusi vuotta siitä, kun Hackman myi perussuomalaisen Havin mäntysuovan saksalaiselle Henkel Groupille. Hackman ei ollut syksyn ensimmäinen ulkomaille myyty suomi-ikoni. Sijoitatko ulkomaille ? Voiko osakelahjalla kiertää Kelan tukimenettelyitä?


Millaista sijoitusyhtiön toiminta käytännössä on? Puhelin, internet, toimistotarvikkeet, tietokone, sijoituskirjallisuus…. Sen lisäksi ehkä yksi merkittävä ero yksityissijoittamiseen on se, että sijoitusyhtiö voi merkitä verovähennykseen myös realisoimattomat osakkeiden arvon laskut realisoitujen myyntitappioiden lisäksi.


Tämä blogi ei ole päiväkirja, vaan asiapohjaisten kirjoitusten sarja. Raskaahkosta aihepiiristä johtuen, pyrin pitämään tekstit lyhyinä. Sarja alkaa yleisemmistä aiheista kuten “mikä on sijoitusyhtiö ” ja “miksi perustaa sijoitusyhtiö ”, josta siirrytään pikku hijaa yksityiskohtaisempiin teksteihin. Kasvuihme Hoivatilat lipeää ulkomaille – Olisiko päivän kauppahinta käypä ensi vuonna? Oulun kaupungin sijoitusyhtiö Partnera luopui omistuksestaan.


Mikäli osakepääomaa ei ole lainkaan, sen määräksi kaupparekisteritietoihin merkitään pyöreät nolla euroa. Tämä heijastuu työpaikkojen syntymiseen ja koko suomalaiseen yhteiskuntaan, arvioi raportin esitellyt sijoitusyhtiö CapMan:in senior partner Jukka Ruuska. Milloin opiskelijan kannattaa perustaa sijoitusyhtiö ? Aiemmin muun muassa Helsingin pörssin johtotehtävissä työskennellyt Ruuska muistuttaa, että kun yritysten omistus siirtyy ulkomaille , työpaikat seuraavat viiveellä perässä. Yli rahastoyhtiön sijoitusrahastot: korko- ja osakerahastot ja muut. Aloita rahastoihin sijoittaminen nyt.


Osakaslainan korkoja ei Bridgepointin omistuksen aikana maksettu, vaan ne kerrytettiin yhtiön pääomaan. Terveystalo ei ole koskaan maksanut ulkomaille korkoja, osinkoja tai konserniavustuksia, vaikka sellaiseen on monesti virheellisesti viitattu. Veronmaksajain Keskusliitto eli Veronmaksajat on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö.


Jäsenetuina saat mm. Taloustaito-lehden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit