maanantai 8. heinäkuuta 2019

Rava indeksi kotihoito

Monenlaista kotiapua ystävällisesti ja palveluhenkisesti Säkylässä! RAVA - indeksi vaihtelee välillä - avuntarpeen mukaan. Rava - indeksi kertoo vanhusten toimintakyvystä ja sen muutoksista.


Vanhustenhoidossa on väärin olettaa, että hoidettavuus voidaan kertoa pelkällä Rava -indeksiluvulla. Aina tulisi ottaa huomioon vanhuksen kokonaistilanne käytettyjen toimintakykytestien lisäksi. Säännöllisen kotihoidon piirissä olevan henkilön RAVA indeksi tulee olla vähintään 5. Arvioinnin perusteella asiakkaalle lasketaan ns.


Indeksien viitearvot: 1. RAVA -indeksin arvo, sitä suurempi on asiakkaan hoidon ja avun tarve. Tehostettu kotihoito edellyttää että työolosuhteet mahdollistaa annettavan hoidon. SAS-ryhmä koostuu moniammatillisesta työryhmästä. Asumispalvelupaikkoja tulee hakea kirjallisesti. RAI-järjestelmä on standardoitu tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö, joka on tarkoitettu vanhus- tai vammaispalvelun asiakkaan palvelutarpeen arviointiin sekä hoito-, kuntoutus- ja palvelusuunnitelman laatimiseen.


MMSE –testi on muistitesti, joka sopii seulontaan että kognitiivisen toi-mintakyvyn muutosten arviointiin. Sotainvalidien palvelut s. Muut palvelut ja palveluasuminen s. Kotihoito , yhteystiedot s. Lääkkeiden annosjakelu s. Yksityiset muut palvelut s. Luettelo hakemuksista ja esitteistä s. Palveluliikenne yhteystiedot s. RaVa - indeksi on 1. Vain siivouspalvelua tarvitsevat Jos henkilön avun tarve on voinnin tai lääkityksen seuranta tai sairaanhoidollisten toimenpiteiden toteuttaminen, joka voidaan toteuttaa terveysasemalla. RAVA -mittari ei erottele avun ja palvelun tarvetta sellaisilla henkilöillä, jotka selviytyvät päivittäisistä perustoiminnoistaan (BADL) ja joilla on avun ja palveluiden tarvetta välinetoiminnoista suoriutumisen yhteydessä (IADL). Tästä syystä indeksi antaa joidenkin asiakkaiden kohdalla liian hyvän arvion kotona selviytymisestä.


Toimintakyky arvioidaan mittareita ( Rava , MMSE, MNA, GDS1 Frop =lyhyt kaatumisvaaran arviointi) käyttäen. GDS15-testi (myöhäisiän depressioseula). Muistin ja käyttäytymisen alueet sekä näön, kuulon, puheen ja lääkkeitten ottamisen arviointi sisältyvät mittariin. Erityisolosuhteita ovat esim.


MMSE tai Cerad-testi), sairaanhoidolliset, mielenterveydelliset tai sosiaaliset perusteet tai puutteelliset asumisolosuhteet. Pelkästään asioiden ja kodin hoito eivät ole riittäviä perusteita omaishoidon tuen myöntämiselle. Hoidettava selviytyy lyhyitä aikoja yksin tai on koulussa, päivähoidossa, päivätoiminnassa tai muussa sellaisessa. MMSE – testi on muistitesti, joka sopii sekä seulontaan että kognitiivisen toimintakyvyn muu-tosten arviointiin.


Vaikea dementia, MMSE on alle 5. Kehitys- ja vaikeavammaiset sekä mielenterveyskuntoutujat. Toimintakykyä arvioidaan seuraavien toimintojen avulla: näkö, kuulo, puhe, liikkuminen, rakon toiminta, suolen toiminta, syöminen, lääkitys, pukeutuminen, peseytyminen, muisti ja psyyke. Tilan pitkäaikainen tai pysyvä koheneminen edellyttää asukkaan omaa halua purkaa palveluasumisen vuokrasuhde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit