tiistai 30. heinäkuuta 2019

Tekes rahoituspäätökset 2018

Palvelemme sinua yrittäjämaisella asenteella ja osaamisella. Avoin tietoaineisto Business Finlandin rahoituksesta. Uusimmat innovaatiotoiminnan rahoitustiedot löydät alla olevista linkeistä. Voit hakea esimerkiksi organisaation nimellä tai määritellä haluamasi vuodet, organisaatiolajit, organisaatioiden koot, toimialat tai maakunnat.


Business Finland tarjoaa rahoitusta tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tavoitteena on, että laki saadaan voimaan 1. Alustavan arvion mukaan rahoituskeskukseen tulee noin 2henkilöä ja yhtiöön noin 400. Hakemukset siirtyvät nyt rahoittajakaupunkien arvioitaviksi.


Aika-johtoryhmä tekee päätökset rahoitettaviksi esitettävistä hankkeista joulukuun kokouksessaan. Tekes ja Suomen Akatemia selvittivät tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ilmiöitä ja indikaattoreita 29. Team Finlandilla tarkoitetaan yritysten kansainvälistymispalveluita tarjoavien toimijoiden verkostoa. Rahaa ei pitäisi jakaa julkaisumäärien perusteella, ja lisäksi tutkimuseettiseltä kannalta on runsaasti näyttöä siitä, miten eri toimijat manipuloivat järjestelmää joko yksityisen tutkijan, tutkimusinstituution tai tiedejulkaisijan edun nimissä”, kirjoittaa kansleri emerita Krista Varantola vierailijablogissa. Tuen saaja vastaa siitä, että eri tahojen (esim. ministeriöt, ministeriön alaiset viranomaiset, Tekes , Finnvera Oyj, kunnat ja maakuntien liitot) maksamien de minimis –tukien yhteismäärä ei ylitä tätä määrää.


Määrään lasketaan kaikki yritykselle tällaisena tukena myönnetyt julkiset tuet riippumatta tuen muodosta tai kohteesta. Summasta ”ilmaista” rahaa oli 3miljoona euroa ja lainaa 1miljoonaa. Viime vuonna kokonaissumma oli vielä samalla tasolla, mutta lainojen osuus oli suurempi ja ilmaisen rahan osuus pienempi.


Teemat valmistelee ja rahoituspäätökset tekee Suomen Akatemiaan perustettava Strategisen tutkimuksen neuvosto Valmistelussa on vielä pohdittavaa ja aikataulu on tiukka – ensimmäinen vuosi saattaa olla tuleviin vuosin nähden erilainen Jouni Wallander, Innosto Oy 11. Myös merkittävä rahoituskanava Business Finland eli entinen Tekes on aiheuttanut selvän vähennyksen kokonaisrahoitukseen. Yrityksistä lähes puolet oli Tekesille uusia asiakkaita.


Liiton tulee rahoittaa säätiön esittämä hanke, jos se on sopimuksen ja lain mukainen. Uudenmaan liitolle, joka tekee rahoituspäätökset yksittäisille hankkeille. AIKO-rahoituksen osuus voi olla korkeintaan prosenttia hankkeen julkisen rahoituksen määrästä.


Akatemian rahoitusosuus muuttuu syyskuun hausta alkaen. Jme Huhtikuu × to 5. Maakuntahallitus 26. Ongelmia voi koitua myös siitä, että kokonaisuuden sisällä on sekä osakeyhtiö että virasto. Kokonaisuuteen pitäisi kytkeä vielä maakunnat. Tekesin ja Finpron ­yhdistämisessä menee aikansa.


Lisäksi kuviossa on paikka ulkoministeriön ­lähetystöille. Kun hankkeesta tai ohjelmasta tehdään rahoituspäätös, tieto julkaistaan ulkoministeriön verkkosivuilla. Alta löytyvät uusimmat rahoituspäätökset.


Vision toteutuminen edellyttää radikaaleja muutoksia johtamistavoissa ja uusia työn tekemisen malleja. Etelä-Savon Ely-keskuksessa, jossa tehdään myös EAKR-ohjelmasta rahoitettavat yritystukipäätökset. Ely-keskus vastaa toiminnan organisoinnista ja koordinoinnista siten, että päällekkäistä yritysrahoitusta ei synny, eikä tuki-järjestelmien välille jää ”katvealueita”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit