maanantai 22. heinäkuuta 2019

Irtisanoutuminen virasta

Olemme koonneet sinulle tietoa asioista joita irtisanoutuessa tulee ottaa huomioon sekä listanneet vaihtoehtoja irtisanoutumisen jälkeiselle ajalle. Miten irtisanomisajan pituus määräytyy? Laissa on kerrottu, minkä pituinen virkamiehen irtisanomisajan tulee olla. Määräaikaisesta työsuhteesta ei voi irtisanoutua, jos siitä ei ole erikseen sovittu.


Työsopimuslaissa on määritelty noudatettavat irtisanomisajat. Työehtosopimuksella tai työsopimuksella on mahdollista sopia myös pidemmästä irtisanomisajasta. Tässä artikkelissa keskitytään työnantajalähtöiseen irtisanomiseen liittyviin irtisanomisaikoihin.


Jos olet kunnan tai kuntayhtymän määräaikaisessa virkasuhteessa, irtisanomisaika on päivää. Irtisanoutuminen määräaikaisessa palvelussuhteessa. Tämä koskee muun muassa kunnallisen peruskoulun, lukion ja ammatillisen oppilaitoksen määräaikaisia opettajia.


Virkasuhteet voivat olla joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia, aivan kuten työsuhteetkin. Virkasuhteissa lähtökohtana on yleensä palvelusuhteen voimassapysyminen toistaiseksi. Usein irtisanoutuminen tapahtuu kuitenkin suullisesti esim. Jollei muusta sovita, työntekijän noudatettavat irtisanomisajat työsuhteen jatkuttua keskeytyksettä ovat: 1. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siten, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen päättymään irtisanomisajan kuluttua.


Viranhaltija voidaan ottaa määräajaksi vain viranhaltijan omasta pyynnöstä tai jos määräajaksi ottamisesta on erikseen säädetty taikka tehtävän luonne, sijaisuus, avoinna olevaan virkasuhteeseen kuuluvien tehtävien hoidon järjestäminen tai muu näihin rinnastettava kunnan toimintaan liittyvä määräaikaista virkasuhdetta edellyttävä seikka sitä vaatii. Kunnallisen viranhaltijan irtisanomisajat. VES:ssahan ei muuta todeta kuin että määräaikainen virkasuhde päättyy määräajan päättyessä. Käytännössä on usein kuitenkin tehty niin, että määräaikaisen irtisanoutuessa hänellä on sama irtisanomisaika kuin virkaan nimitetylläkin.


Voit myös ladata valmiin irtisanoutumislomakkeen artikkelin lopusta. Isyysvapaa kokemuslisä Lapsisairas lista opiskelu Osa-aikainen palkka poissaolo tuplavuoro työaika työkokemuslisä työvuoro. Kvtes irtisanomisaika on työnantajan puolelta neljästätoista vuorokaudesta kuuteen kuukauteen ja mikäli irtisanoutuminen tulee työntekijän puolelta on kvtes irtisanomisaika päivää jos työsuhde on kestänyt alle vuotta ja jos työsuhde on kestänyt pidempään kuin viisi vuotta, on irtisanomisaika tällöin yksi kuukausi.


Muutoksenhaku Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen. Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen. Tuikku: Hei mitä mieltä olette? Minulla on vakityöpaikka ja kaksi pientä lasta.


Pomoni kuitenkin on aivan käsittämätön ja tekee työstäni kauheaa. Hän ei ole ilkeä narsisti vaan ihan hyväntahtoinen mutta myös kylmä, ei osaa hallita tunteitaan vaan raivoaa ja sekaantuu jatkuvasti asioihin jotka ei. Sähköisiä palveluita.


Mä juuri irtisanouduin virasta virkavapaalla ollessani. Virkavapaata jäljellä 1kk, joka mulla irtisanomisaika. Eli irtisanomisaika lähti juoksemaan siitä kun ilmoituksen irtisanoutumisesta jätin. Jos työsuhteen kesto on ollut enintään viisi vuotta on irtisanomisaika päivää ja jos työsuhde on kestänyt yli viisi vuotta on irtisanomisaika yksi kuukausi. Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa.


Työntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit