keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Työttömyysturva määrä

Työttömyysturva määrä

Maksat veroa työttömyysetuudesta. Tulosi vaikuttavat työttömyysetuuden määrään. Kela maksaa ilmoituksesi perusteella. Ensimmäinen maksujakso on viikkoa.


Työttömyysturva määrä

Työmarkkinatuki on veronalaista tuloa, josta tehdään :n ennakonpidätys, jonka jälkeen siitä jää noin 5euroa kuussa käteen. Jos olet työttömäksi jäädessäsi jo ollut työelämässä ja täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada Kelalta peruspäivärahaa. Päivärahan saantiin ja suuruuteen eivät vaikuta muiden perheenjäsenten tulot eivätkä omat pääomatulot. Voit laskea suuntaa-antavan päivärahan suuruuden KOKO-kassan päivärahalaskurilla. Lisää tietoa ansiosidonnaisesta päivärahasta saat suoraan KOKO-kassan sivuilta.


Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa.


Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa. Kun olet työtön työnhakija, työttömyysturva varmistaa taloudellisesti mahdollisuutesi hakea työtä sekä parantaa edellytyksiäsi päästä tai palata työmarkkinoille. Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha (myös ansiosidonnainen työttömyysturva ) on osa sosiaaliturvajärjestelmään kuuluvaa työttömyysvakuutusta. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan määrä perustuu työttömyyttä edeltäneeseen palkkatasoon.


Tämä laskelma ei ole työttömyyskassaa sitova, sillä todelliseen päivärahan määrään voi vaikuttaa myös muut, tässä esiintymättömät tiedot. Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille.


Työttömyysturva määrä

Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille. Tekniikan akateemisten työttömyys näyttää vakiintuneen vuoden aikana toistaiseksi tälle tasolle. Vastavalmistuneista työttömänä oli marraskuun lopussa. Jos työsi on osa-aikaista ja työtuntien määrä vaihtelee. Muistathan pitää palkkakuitit, työtodistukset sekä mahdolliset tuntilistat tallessa.


Työttömyyskassaan kuulumattomat saavat Kelalta peruspäivärahaa. Tarvittaessa ne tulee toimittaa Erkolle. Pidä yllä kalenteriviikkokohtaista selvitystä työajasta ja palkasta, jos työsi on osa-aikaista ja työtuntien määrä vaihtelee. Päiväraha lasketaan yleensä työttömyyttä edeltävästä työssäoloehtoon hyväksyttävästä, vähintään kalenteriviikon vakiintuneesta palkasta. Palkkatulosta vähennetään lomarahat ja lomakorvaukset.


Lisäksi tulosta vähennetään nk. Osa-aikatyön puuttuminen ei ole este osatyökyvyttömyyseläkkeen saamiselle. Jos olet työtön, voit ilmoittautua työ- ja elinkeinotoimistoon työnhakijaksi ja saada eläkkeen lisäksi työttömyyspäivärahaa, josta on vähennetty osatyökyvyttömyyseläkkeen määrä.


Voit saada tukea myös lomautuksen aikana. Suojaosa, joka ei vaikuta päivärahan määrään, on 3euroa kuukauden sovittelujaksolla ja 2euroa neljän viikon sovittelujaksolla. Jos työtulo on enintään suojaosan suuruinen, päivärahan määrä ei pienene kyseessä olevalla maksujaksolla.


Työttömyysturva määrä

Työstä saatu tulo pitää kuitenkin aina ilmoittaa kassalle ja työtunnit merkitä. Työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutustuen määrä. Voit katsoa etukäteen arvion työkyvyttömyyseläkkeesi määrästä Omat eläketietosi -palvelun laskurien avulla. Ansio-osa on prosenttia päiväpalkan ja perusosan erotuksesta.


Eläkkeen määrä ja kertyminen. Eläkettä kertyy vuodessa vuoden iästä alkaen. Mitä pidempään jatkat työssäsi, sitä enemmän eläkettä saat.


Jos jäät eläkkeelle ennen eläkeikääsi, eläkkeesi määrä pienenee hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit