Voit tilata sukuselvityksen, jos olet esimerkiksi perukirjan laatija, kuolinpesän osakas, testamentin saaja tai muu henkilö, joka tarvitsee sukuselvitystä hyväksyttyä käyttötarkoitusta varten. Näin ollen ulkomailta pitää sitten pyytää joltain viranomaiselta taikka perinnönjättäjän tuntemilta henkilöiltä vakuutus siitä että heidän tiedossaan ei ole että henkilö olisi kyseisessä maassa jälkeläisiä saanut. Luovutettujen alueiden arkistoista tarvittavat sukuselvitykset voit tilata Kansallisarkistosta. Sukuselvitys on aina tilattava 1. Asiakirjojen ja osoitetietojen hankkiminen ulkomailta. Voit tarvita ulkomailta virkatodistusta vastaavan asiakirjan esimerkiksi Suomessa tehtävää perunkirjoitusta varten.
Pääsääntöisesti voit hoitaa asian suoraan paikallisen viranomaisen kanssa. Tarkista maakohtaiset tiedot Suomi ulkomailla -palvelusta. Virkatodistus perunkirjoitusta varten. Perunkirjoitusta varten tarvitset jokaisesta kuolinpesän osakkaasta virkatodistuksen. Vastaus tiedoton voisiko joku neuvoa mistä virastosta ruotsissa tilataan sukuselvitys perukirjaa varten?
Ulkomailta voi olla vaikea saada sukuselvityksiä, jotka vastaavat suomalaisen sukuselvityksen sisältövaatimuksia. Katkeamattoman sukuselvityksen tekeminen vainajasta ikävuodesta alkaen voi olla erittäin vaikeaa, sillä ulkomailla ei välttämättä pidetä vastaavantyyppistä väestökirjanpitoa kuin Suomessa. Ulkomailta tilattavista sukuselvityksistä voi ottaa yhteyttä ulkoministeriöön”, Ari Torkkel sanoo. Ruotsin alueellisista arkistoista. Eräs tuttava esitteli hänellä olevan paljon sukua, ruotsalaisia vieläpä.
Hänen isoisoisänsä oli ollutkin Johan Johansson eikä Jussi Lehtinen kuten nimeksi luultiin. Ja Hiskistä löytyi tuhansia Johanssoneja samoin ulkomailta. Liäksi löytyi hienoja sukunimiä kuten Obiit, Ibidem, Bond ja Dito.
Muistin tueksi, jos omaisesi kuolee. Tässä muistilistassa on asioita, jotka täytyy hoitaa, jos puolisosi tai muu omaisesi kuolee. Kaikki kohdat eivät siis välttämättä koske juuri sinun tilannettasi. Saat perintöverotuspäätöksen.
Käsittelemme perukirjat saapumisjärjestyksessä emmekä voi antaa tarkkaa tietoa yksittäisten päätösten valmistumisesta. Maistraatti laatii selvityksen käyttäen apuna väestötietojärjestelmän tietoja ja kaikkien maistraattien käytössä olevaa vanhaa digitoitua väestötietoaineistoa siviili- ja väestörekisterien osalta. Henkilön menehdyttyä laaditaan kuolleesta henkilöstä perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys ikävuodesta lähtien kuolinpäivään saakka.
Nämä sukuselvitykset on edelleen tilattava takautuvasti kustakin seurakunnasta. Perun-kirjoituksen laiminlyönti (PK 20:§) voi aiheuttaa velkavastuun. Netti tarjoaa uusia mielenkiintoisia työkaluja sukututkijoille.
Tällöin vajaa sukuselvitys aiheuttaa pelon mahdollisesta piilossa olevasta osakkaasta. Puutteellinen sukuselvitys aiheuttaa ongelmia kuolinpesän asioiden hoidossa, sillä PK luvun mukaisesti kuolinpesää pitää hallita yhteisesti ja oikeustoimiin tarvitaan kaikkien osakkaiden hyväksyntä. Ne suvut, joista on tarkempi sukuselvitys Axel Bergholmin niinikään uraa uurtavassa teoksessa Sukukirja.
Nämä suvut ovat yleensä pappis- tai muita sivistyssukuja, ja nekin ovat luettelossa mukana historiallisen tärkeytensä vuoksi. Näiden nimien jälkeen on S-kirjain. Tämän on valittava kaksi uskottua miestä toimittamaan perunkirjoitus. Perukirjaan liitetään vainajan sukuselvitys.
Mikäli vainajalla ei ollut vakuutusta, omaiset vastaavat kaikista kuluista. Niin sanotut kotiuttamiskulut ovat suuret. Vainajasta tarvitaan nimenomaan sukuselvitys jokaisesta rekisteristä, missä hän on ollut kirjoilla 15-vuotiaasta kuolemaansa asti. Suomeen tai paikalliset hautauskulut. Samanlainen sukuselvitys tarvitaan vainajan kuolleesta jälkeläisestä Vahvistamisen yhteydessä on esitettävä katkeamaton sukuselvitys perittävästä ikävuodesta kuolinhetkeen asti (myös kuolleet osakkaat).
Uudella viisumijärjestelmällä hakemukset pystytään käsittelemään tehokkaasti ja nopeasti sekä toimintavarmasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.