keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Suomi venäjä seuran pääsihteeri

Varaa your Hotelli Venäjällä online. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Uudistus saatettiin päätöksen sääntömääräisessä valtuuston syyskokouksessa 30. Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa, jossa todettiin piirijärjestöjen purkautuneen ja uusien sääntöjen astuvan voimaan. Suomi - Venäjä - seuran järjestöuudistusta on käsitelty tämän vuoden aikana valtuuston kokouksissa.


Juhlavuoden kynnyksellä Suomen suurin ystävyysseura on joutunut sopeuttamaan toimintaansa valtionavustusten leikkauksiin. Vireillä on sekä sääntöjen että organisaation uudistaminen. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Venäjä -viikko, johon seuran jäsenet ovat tervetulleita. Samaa harmittelee Suomi–Venäjä-seuran pääsihteeri Niina Sinkko.


Junaliikenne on niin merkittävä osa Suomen ja Venäjän välistä liikennettä, että sen puuttuminen pistää silmään. Olisi tosi erikoista ja harmillista, jos Allegro jäisi tästä pois. En tiedä, miksi näin kävisi. Mitä muita vaihtoehtoja matkailijalla on?


Hannuksen mukaan seura tekee Suomea tunnetuksi Venäjällä ja toimii venäjän kielen edistämiseksi Suomessa. Lisäksi järjestö toimii alustana, jonka kautta monet muut tahot voivat ponnistaa Venäjä -yhteistyöhön. Meillä ei ole mitään tekemistä tapahtuman kanssa.


Omien sanojensa mukaan Rufilla on jäsentä ja kymmenkunta aktiivia. Suomi-Venäjä-seuran pääsihteeri Merja Hannus on puolestaan tietoinen Rufi:n suunnittelemasta kulkueesta. Yhdistys sanoo tavoitteekseen todenmukaisen kuvan välittämisen Venäjästä”, Hannus sanoo. Tänään lokakuun ensimmäisenä päivänä Venäjä ottaa käyttöön uuden ilmaisen sähköisen viisumin, joka helpottanee monen suomalaisen reissuja Venäjälle. Seminaarissa pohdittiin eri keinoja innostaa lapsia ja nuoria valitsemaan venäjän kieli vieraaksi kielekseen.


Yhtenä puhujana kuultiin nuorta sometähteä Kirill Sultanshinia. Suomi -Korea- seuran jäsenyys tuo mukanaan monia etuja. Jäsenyyden myötä pääset edullisemmin mukaan seuran järjestämille jäsenmatkoille, alennuksia joistain tilaisuuksista sekä uusia ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Tärkein jäsenetusi on kertaa vuodessa ilmestyvä Korean ystävät -julkaisu. Politiikka vaikuttaa jossain määrin.


Jäsenmäärässä on muutaman sadan hengen vaihtumista vuosittain. Suomi – Venäjä - Seuran valtionavustus on ollut samansuuruinen nyt neljänä perättäisenä vuonna. Painavin peruste kritiikille osuuden suuruudesta on ollut se, että seuran jäsenmäärät ovat olleet raporttien mukaan jo pidempään laskussa.


Sorvali kertoo kiinnostuksen kuitenkin olleen paikallisella tasolla viime vuosina päinvastainen. Suomalaisvenäläisen kansalais- ja kulttuuritoiminnan yhteistyön ja vuoropuhelun rakentaminen on niin tärkeää, että valtionapu on perusteltu. Se ei ole ylisuuri ajatellen sitä, että me toimimme koko maassa ja olemme kansainvälinen järjestö, vastaa Suomi–Venäjä-seuran pääsihteeri Merja Hannus kritiikkiin. Luvassa on vauhdikasta ja taidokasta viihdettä koko perheelle. Elämän puu seuraa venäläiskylän vuodenkiertoa.


Arktinen Forum on Paasikivi- Seuran , Suomen Arktisen Seuran ja UKK- Seuran yhdessä järjestämä valtakunnallinen tilaisuus Säätytalossa 12. Snellmaninkatu 9-1 Helsinki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit