tiistai 9. heinäkuuta 2019

Korkeakoulujen yhteishaku 2019

Korkeakoulujen yhteishaku. Yhteishaku järjestetään kolme kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväällä sekä kerran syksyllä. Valtaosaan koulutuksista voit hakea vain kevään yhteishauissa. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän. Valtioneuvoston asetus korkeakoulujen yhteishausta.


Ensimmäinen yhteishaku 8. Toinen yhteishaku 18. Suomen- ja ruotsinkieliset. Koulutusala Hakijat yht. Myös koulutusaloittain tarkasteltuna vaikeimpien sisäänpääsykohteiden kärki oli tuttu. Taidealoille tunkua.


Tänäkin vuonna pienin osuus hakijoista pääsi sisään yliopistojen teatteri-ja tanssialalle sekä kuvataidealalle, joille hyväksyttiin vain prosenttia hakeneista. Keväällä on sekä toisen asteen yhteishaku että korkeakoulujen yhteishaku , syksyllä korkeakoulujen yhteishaku. Keväällä haussa olevat koulutukset alkavat seuraavana syksynä, syksyn haussa olevat koulutukset tammikuussa. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku. Päivittyvät raportit.


Jatkuvasti päivittyvä raportti päivittyy aina edellisen päivän tiedoilla. Esimerkiksi yhteishaun hakijatilastoihin päivittyvät hakijamäärät kunkin haun alusta. Kaikki hakuaikana vaadittavat liitteet tulee toimittaa sähköisesti yhteishakulomakkeen liitetiedostoina 25. Hylkäysprosentti on vertailumaiden korkein. Voit tutustua tarkemmin kotimaisilla kielillä opetettaviin kandi- ja maisteriohjelmiimme ja englanninkieliseen kandiohjelmaamme selailemalla sinua kiinnostavien ohjelmien sivuja koulutustarjonnastamme.


Seuraava korkeakoulujen yhteishaku alkaa 18. Tältä sivulta löydät lisää ohjeita ja tietoa yhteishaussa hakemiseen. Halutuimmille aloille pääsi vain muutama prosentti hakijoista. Oppilaitoksista eniten karsi hakijoitaan suosittu ammattikorkeakoulu.


Haettavana ovat yliopiston ja ammattikorkeakoulun englanninkieliset Bachelor-koulutukset. Kevään toinen yhteishaku alkaa 18. Aloituspaikoista vähän yli puolet on ammattikorkeakouluissa.


Hakuaika Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset. Xamkin nettisivuilla ja valitse 1-hakukohdetta, joihin haluat hakea. Hakeminen-välilehti).


Opintopolku sisältää tietoa mm. Meiltä yhteishaussa mukana kolmetoista amk-tutkintoon ja neljä master-tutkintoon johtavaa koulutusta. Diakin koulutuksista mukana on Bachelor’s Degree Programme in Social Services eli englanninkielinen sosionomikoulutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit