maanantai 29. heinäkuuta 2019

Miten henkilötunnus kirjoitetaan

Henkilötunnus Täysin samannimisiä ihmisiä on, mutta ei kahta, joilla olisi täysin sama henkilötunnus. Joissakin tilanteissa myös yksityisen sektorin toimijat, kuten pankit, vakuutusyhtiöt ja yksityiset terveyspalveluntarjoajat, voivat tarvita henkilötunnusta varmistaakseen, että tietoja rekisteröidään juuri oikealle henkilölle. Suomessa henkilötunnus ei juridisesti ole enää nykyään salassa pidettävä tieto. Henkilötunnuksen voi nykyisin vaihtaa vain henkilötunnuksen väärinkäytön tai sukupuolenkorjauksen takia. Esimerkiksi väärinkäytöksiä on pitänyt tapahtua useita ja niiden pitää olla vakavia.


Vastaus henkilö Ostaessasi pankkikortilla pieniäkin ostoksia, kysytään usein henkilötunnusta (loppuosaa), jonka jälkeen myyjä KIRJOITTAA tunnuksen kuittiin.

Olen kuullut, että tämä ei olisi sallittua eli sen voisi kieltää. En ole löytänyt vahvistusta tai tyrmäystä tälle tiedolle. Asiasta tietävä voi ottaa yhteyttä minuun. Ei ole tiedossa, oliko rekisterissä ainoatakaan 000- tai 001-numeroa ja miten ne sinne olisivat joutuneet.


Vierailija: Yritän tilata eräästä nettikaupasta jossa maksutapana klarna lasku. Kun laitan kysyttiin kohtaan henkilötunnuksen siinä muodossa kun sitä käytetään niin se ilmoittaa sen virheelliseksi. Kappaleessa Verhoeffin menetelmä mainittu The Laws of Cryptography with Java Code kuvaa miten menetelmää käytetään oikein 10-järjestelmän numeroille. Tarkistus kohdistuu vain numeroihin 0.

Työnantajalla on velvollisuus antaa työtodistus, jos työntekijä pyytää sitä kymmenen vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Työnantajan tulee siten säilyttää vähintään kymmenen vuoden ajan tiedot palveluksessaan olleiden työntekijöiden työsuhteen kestosta sekä siitä, minkälaisia työtehtäviä he tekivät. Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Blogiin tulleen kysymyksen innoittamana päätin kirjoittaa postauksen henkilötunnuksen käytöstä Excelissä. Kuten kaikki varmasti tietää, niin henkilötunnus (ent. sosiaaliturvatunnus) koostuu syntymäpäivästä, välimerkistä, joka osoittaa syntymävuosisadan, sekä loppuosasta.


Sen vuoksi pienellä kikkailulla tämän pohjalta voidaan laskea henkilön syntymäpäivä ja esimerkiksi. Miten rakentuu pankkitilinumero? Tilinumero on korkeintaan merkkiä pitkä ja koostuu pelkästään numeromerkeistä. Kun tilinumero on tarkoitettu ihmisten luettavaksi, se kirjoitetaan kahdessa osassa, joiden välissä on yhdysviiva. Tämän jälkeen tulee laatia dokumentti, jossa määritellään ketkä ovat osapuolia, ja mitkä oikeudet valtuutus saajalle antaa.


Se, miten kirjoitetaan valtakirja, vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Mitä kaikkea valtakirjassa tulee olla, jotta se on pätevä? Virallisten asioiden hoitamisen suhteen puhutaan aina yksilöidystä.


Osakkeenmerkitsijät ovat täysi-ikäisiä luonnollisia henkilöitä ja heillä sekä hallituksen jäsenillä, mahdollisella toimitusjohtajalla on suomalainen henkilötunnus ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Yhtiölle riittää vakiomuotoinen yhtiöjärjestys. Koululuokat voi merkitä monin tavoin. Kirjainten käsittelyvaihtoehdot on selitetty ISIN:in ja CUSIP:in kuvauksessa.


Jos ilmaistaan vain luokan numero mutta ei kirjainta, käytetään järjestyslukua, joka numeroin voidaan ilmaista pisteellisellä arabialaisella numerolla (4.) tai roomalaisella numerolla ilman pistettä (IV).

Järjestysluku ja sen pääsanasubstantiivi luokka kirjoitetaan erikseen. Jos omistajaksi tai haltijaksi ilmoitetaan henkilö, tulee hänellä olla suomalainen henkilötunnus. Sähköisessä palvelussa tehtävässä luovutusilmoituksessa on annettava ostajan nimi ja suomalainen henkilö- tai Y-tunnus.


Voit tehdä tuloverotuksen oikaisuvaatimuksen sähköisesti OmaVero-palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit