tiistai 9. heinäkuuta 2019

Yrityksen nimen muuttaminen hinta

Emme suosittele uuden nimen käyttöönottoa ennen rekisteröintiä. Yrityksen ilmoittamaa nimeä ei aina hyväksytä, vaan. Jos muutat yrityksesi nimeä, sinun kannattaa tutkia nimiä ennakkoon PRH:n yrityksen nimipalvelussa.


Siirry nimipalveluun. Jos teet yrityksen osoite- tai yhteystietojen muutoksen, lue tarkemmat ohjeet osoite- tai yhteystietojen muutoksesta. Nimen valitsemiseen ja suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa jo pelkästään sen takia, että muuttaminen jälkikäteen on maksullista ja vie aikaa. Hyvä yrityksen nimi toimii ilmaisena käyntikorttinasi ja viestii toiminnastasi ja arvoistasi potentiaalisille asiakkaille. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti.


Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Sähköisen ilmoituksen hinta on kuitenkin euroa per asia, eli jos teet samassa yhteydessä muita muutoksia (esim. kotipaikan muutos), niin hinta nousee. Nimilautakunta arvioi, onko esitetty nimi tarpeeksi sukunimityyppinen, soveltuuko se sukunimeksi tai onko nimi sekoitettavissa suojattuun tunnukseen (esim. yhdistyksen tai yrityksen nimi). Toiminimen muutosilmoituksen löydät täältä.


Tiedotamme uudisnimistä virastomme verkkosivuilla päivän ajan ennen kuin hyväksymme nimen , joka ei ole kenelläkään käytössä. Jos sinulla on jo Y-tunnus, ja haluat ilmoittaa yrityksesi kaupparekisteriin, tee perustamisilmoituksen sijaan muutosilmoitus Y6-lomakkeella ja henkilötietolomakkeella. Käytä samaa Y-tunnusta kuin aiemmin. Kirjoita Y6-lomakkeen kenttiin perustietojen lisäksi kaupparekisteriin ilmoitettavat tiedot: yrityksen nimi, kotipaikka, osoite ja toimiala.


Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille. Yritysten ja yhteisöjen on ilmoitettava monista toiminnassaan tapahtuneista muutoksista sekä Verohallintoon että Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi tilikauden muutos sekä osoitteen tai yhteystietojen vaihtuminen.


Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä. Lisäksi ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten, joilla on asuinpaikka muussa valtiossa kuin Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa, nimenmuutos voidaan tehdä myös Suomessa. Kun yrityksemme täytti kymmenen vuotta, totesimme harmiksemme jo toista kertaa, että nimi on jäänyt jälkeen yrityksen kehityksestä. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi.


Ilmoi-tukset ovat maksuttomia. Verkkotunnus on tärkeä osa yrityksen brändiä internetissä. FI-verkkotunnuksen saat verkkotunnusvälittäjältä. Katso videolta, mistä verkko-osoitteen etsintä lähtee liikkeelle ja miten sadat nimipalvelimet ympäri maailmaa turvaavat fi-juuren toiminnan.


Vähiä kauppoja on usein ohjannut vesijätön lunastusten korvauskäytäntö. Lunastuksissa määrätyt korvaukset ovat olleet riippuvaisia siitä, millaiseen kiinteistöön vesijättö liitetään. Usein vesijättö lunastetaan ja liitetään rakennuspaikkaan, jolloin korvaus on rakennuspaikan lisäalueen hinta.


Yhtiöjärjestyksen muuttaminen ? Siitä päättää aina yhtiökokous. Päätöksentekoa yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ei siis voida siirtää yhtiön muille hallintoelimille. Kutsussa on ilmoitettava suunnitellun muutoksen pääasiallinen sisältö. Joskus esimerkiksi uusi elämäntilanne, muutto tai houkutteleva työtarjous johtaa siihen, että omaa yritystoimintaa ei enää voi jatkaa. Tällöin yrityksen lopettaminen tai myyminen nousevat vaihtoehdoiksi.


Mikäli haluat uudelle osakeyhtiöllesi saman nimen , täytyy vanhasta tehdä ensin lopettamisilmoitus. Nimeen tulee lisättynä yritysmuodon tunnus osakeyhtiö tai oy. Perustettavan osakeyhtiön nimi tarkastetaan kaupparekisterissä ennen sen hyväksymistä.


Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Yhdessä kunnassa ei saisi olla montaa samannimistä katua, sillä sekaannusvaara on suuri, ja hätätapauksissa erityisen kohtalokas. Pelastustoimen on löydettävä perille varmasti, jotta kansalaisten turvallisuus voidaan taata.


Tuoreessa analyysissä selvisi, että Suomessa noin 8katua vaatii nimenmuutosta. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle. Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit