keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Matkavakuutuskortti eurooppalainen

Lääketieteellisesti välttämättömällä hoidolla tarkoitetaan hoitoa, joka ei voi odottaa sitä, että palaat kotiin. Eurooppalainen sairaanhoitokortti postitetaan kotiin viikon kuluessa. Jos et ehdi saada korttia ennen matkalle lähtöä, voit pyytää eurooppalaisen sairaanhoitokortin väliaikaisesti korvaavan todistuksen.


Saat sen soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai asioimalla Kelan palvelupisteessä. Oletko kuullut eurooppalaisesta Kela-kortista? Jos sinulla on sellainen, tarvitsetko vielä erillisen matkavakuutuksen? Lue, mitä eroja näillä kahdella on ja miksi molempia tarvitaan.


Vaimo pääsi heti leikkaukseen ja sai oman huoneen ym. Kyllä siinä pinna paloi. Mutta kortista ei ollut mitään apua.


Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden. Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, ylittäen moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan. Kortti löytyy kuitenkin vain harvalta. Kelan pääsuunnittelija Noora Heinon mukaan matkavakuutus ja eurooppalainen sairaanhoitokortti ovat yhdessä matkailijan tärkein henkivakuutus. Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan.


Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan. Matkavakuutuskortti jatkuviin matkavakuutuksiin. Lähetämme kaikista uusista jatkuvista matkavakuutuksista muovisen matkavakuutuskortin, joka toimii kukkaroon sujahtavana matkavakuutustodistuksena.


Toimitamme kortin kahden viikon kuluessa vakuutuksen alkamisesta. Ota matkavakuutuskortti mukaan hoitoon hakeutuessasi. Kelakin suosittelee sekä sairaanhoitokortin että matkustajavakuutuksen hankkimista. Fennian sopimuslääkärit laskuttavat hoitosi useimmiten suoraan meiltä.


Varaudu maksamaan hoitokulut ensin itse. Säilytä kuitit ja vahinkoon liittyvät asiapaperit. Luottamushenkilöiden matkavakuutuskortti. Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta liiton luottamushenkilöt kuuluvat Turvasta otetun vapaa-ajan matkustajavakuutuksen piiriin.


Ota mukaan matkavakuutuskortti tai tulostamasi matkavakuutustodistus. Jos matkasuunnitelmasi muuttuvat kesken matkan, varmista, että vakuutusturvasi on voimassa koko matkan ajan. Matkalta myöhästyminen.


Matkustusilmoitus on helppo ja nopea tehdä verkossa. Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla. Matkustaessasi Arabiemiraatteihin sinun tulee hankkia kattava matkavakuutus. Terveydenhoitopalvelujen taso vaihtelee paljon.


Haluamme, että pääset vahingon jälkeen jatkamaan arkeasi sujuvasti. Siksi olemme keränneet sivustollemme vahinko-ohjeita, ihmisten kielellä. Kehitämme palvelua jatkuvasti, joten arvostamme palautettasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit