torstai 18. heinäkuuta 2019

Ntamo käsikirjoitukset

Otava kustantaa niin kaunokirjallisuutta, tietokirjoja kuin oppimateriaalejakin, ja se on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa. Kirjat-liiketoiminta-alueeseen kuuluvat myös Like Kustannus Oy ja Otavan Kirjapaino Oy. Lähetinpä kolme kuukautta sitten runojani ntamo -kustantamolle eikä vastausta ole kuulunut vielä.


Tarkoittaako tämä nyt sitä, että harkitsevat asiaa vai mitäkä? Jos joku muu on kyseisen kustantajan kautta jotain julkaissut, niin kokemuksia olisi kiva kuulla. Vaikeampia tekstejä on helpompi lähestyä, kun ne ovat konkreettisesti kirjoja.


Kusta) ntamo on vahvasti ollut Leevi Lehdon kokonaistaideteos. Ntamo haastoi WSOY:n, ja onnistui siinä. Käsitteellisenä taideteoksena ntamo sen sijaan verhoaa kirjakustantamisen käytännöt esteettisiin kerroksiin, jotka profiloituvat Lehtoon. Showing all.


Kustannustoiminnan pääalueet ovat kotimainen ja käännetty kauno- ja tietokirjallisuus. Vuodessa julkaistaan noin uutuusteosta. Onnittelemme työryhmää ja toimituskuntaa! Outi Valo esittelee väitöskirjatyötään Sytytä työhösi henki - Erkki Ala-Könni suomalaisen kansanmusiikin tallentajana tutkijaseminaarissa 10.


Hallamaa, Olli – Tuomas Heikkilä – Hanna Karhu – Sakari Katajamäki. Käsikirjoitukset ja ensipainokset kokoon talkoilla. Kirjan sivuilta tuskin voi lukea Parkon henkilökohtaisia mielipiteitä, esimerkiksi ntamosta. En väitä että kaikki ntamon kirjat ovat keskeneräisiä vaan tuo julkaisemisen tapa luo tekijälle mahdollisuuden julkaista keskeneräistä.


Joskus iskee kirjoittajan blokki, joka ei ota hellittääkseen. Toiset kirjoittajat taas eivät blokkiin usko. Jotkut valmiilta tuntuvat käsikirjoitukset voivat päätyä pöytälaatikkoon tai jopa roskiin. Menestyminen voi olla vain sattumaa, mutta vaatii aina hurjasti työtä. Hyvä agentti on kullan arvoinen!


Särön runoilloissa aktiivisesti esiintyneen Teppo Paulaston esikoisrunokokoelma Ajomies ( ntamo ) on ilmestynyt. Ihmisten puheen rytmiä tavoitteleva, matalaksi tuunattu ääni. Runominä toikkaroi kulisseista näyttämölle, vetää tai on vetävinään maton altaan, ikään kuin olisi tullut sinne vahingossa. Useampikin kustantamo halusi palauttaa käsikirjoitukset ilman saatekirjettä. Veijo Baltzar Ilmoita asiaton viesti Kulttuurineuvos Veijo Baltzar on kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja.


Baltzar on yli luovan teoksen sekä kulttuuripoliittisen toiminnan avulla toiminut merkittävänä sillanrakentajana kulttuurien välillä. Kilpailuun osallistuvan käsikirjoituksen edellytetään olevan mahdollisimman valmis, ja sen enimmäispituus on sivua. With broad-minde special choice of books and fresh, unique design. Minerva Kustannus Oy.


Pilot-kustannus hämmensi kustannusalaa lanseeraamalla vuosituhannen alussa palvelukustannekonseptin. Ne kirjoittajat, joiden käsikirjoitukset eivät mahtuneet suurten kustantamoiden julkaisuohjelmiin, saivat palvelukustanteena julkaistut kirjansa kirjakauppa- ja kirjastolevitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit