perjantai 26. heinäkuuta 2019

Hautaustahto

Läheisen kuolema tuo eteen lukuisia päätöksiä, joihin ei ennalta osaa varautua. Surun keskellä on päätettävä, millaiset hautajaiset järjestetään ja ketä sinne kutsutaan. Olivatko vaatimattomat hautajaiset vainajan vai omaisten toive, minkälaiset hautajaiset vainaja olisi halunnut? Inhosiko hän liljoja vai rakastiko ruusuja?


Viimeinen toive ilmaistava selkeästi. Kuoleman jälkeen sillä hautaustoimistolla, jonka kanssa sopimus hautajaisten järjestämisestä on tehty, on oikeus nostaa varoja hautaussuunnitelman mukaisten hautajaisten järjestämistä varten. Tilaa hoito- hoiva- ja hautaustahto edullisesti yhdellä lomakkeella! Lakimiehemme soittaa sinulle ja käy juridiset seikat kanssasi läpi. Tämän jälkeen saat valmiin dokumentin sähköpostitse tai postitse.


Sitten hivenen vakavampaakin aihetta. Otsikkona siis hautaustahto ja itselleni tää on hyvin selkee juttu mutta kaikille ei varmastikaan oo, joten tossa pari linkkiä ihan aiheeseen liittyen. Arkut, uurnat, kuljetukset, kukat, perunkirjoitukset ja muut alan palvelut. Hautajaistestamentti Kenelle.


Me autamme, neuvomme ja palvelemme. Memoria on yksityisten hautaustoimistojen omistama yhteistyöverkosto. ETU- JA SUKUNIMI, kutsumanimi alleviivattuna AIKAISEMMAT NIMET, os. En tiedä, että missä tämä ilmaistaan. Kenties testamentissa?


Hoidamme hautausjärjestelyt kattavasti ympäri Suomen. Omaisia tämä etukäteen suunniteltu hautaustahto auttaa järjestelyjen laatimisessa. Hoivatahdossa voidaan antaa myös hautausta koskevia toiveita. Nämä eivät juridisesti välttämättä sido omaisia, mutta kirjallisesti annetut ohjeet ja toiveet ovat luotettava osoitus henkilön tahdosta.


Tämän palvelun avulla Sinulla on mahdollisuus järjestää haluamasi asiat juuri siten kuin Sinä haluat. Asiat sujuvat helposti, miellyttävästi ja asiantuntevasti. Testamenttirekisteri ei ota vastuuta sille ilmoitettujen tietojen oikeellisuudesta. Hoitotahto Edunvalvontavaltuutus Pankkivaltakirja Valtakirja Laaja Elämäni Askeleet.


Seuraavassa kerrotaan eräistä itsemääräämisoikeuteen kuuluvista asioista, joissa lähtökohtana on varautuminen oman toimintakyvyn heikentymiseen. Selkeä hautaustahto voi helpottaa myös omaisten surua. Tuotakin enemmän minua arveluttaa, että jos tulisi joku sairaus, joka tekisi valekuolleen ja sitten heräisikin arkussa, kun on haudattu. Onhan niitä muutamia esimerkkejä, kun on todettu ihminen kuolleeksi ja on sitten heränyt eloon arkussa omissa hautajaisissa tai vielä pahempaa arkussa maan alla, eikä kukaan kuule avunhuutoja.


Viime vuoden uudissanoista monet liittyvät ainakin jossain määrin ilmastonmuutokseen ja siitä käytävään keskusteluun. Kielitoimiston esille nostamista sanoista tähän luokkaan voidaan niputtaa ainakin ilmastolakko, kasviliha, lautashävikki, lentohäpeä, planetaarinen ruokavalio, rakkohauru, valevegaani, ehkä myös valkoinen kurittaja. Grooming, kiskohissi ja monta muuta! Kotimaisten kielten keskus valitsee kuukausittain yhden sanan kuukauden sanaksi.


Kuukauden sanat ovat uudissanoja tai poikkeuksellisen ajankohtaisia sanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit