torstai 11. heinäkuuta 2019

Ulosoton suojaosuus eläkkeestä

Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset. Suojaosuus lasketaan päiväkohtaisesti ja kerrotaan 3 jolloin saadaan suojaosuuden määrä kuukaudessa. Jos vastaajalla on elatuksen alaisia henkilöitä kuten alaikäisiä lapsia, korotetaan suojaosuutta kutakin elätettävää kohden euroa. Kun ulosmittaus on suoritettu, ulosottomies lähettää eläkkeenmaksajalle maksukiellon, jota noudatetaan siihen asti, kunnes velat ovat maksettu.


Lisätietoa suojaosuuksista ja palkan ulosmittauksesta oikeus. Tavallisimmin ulosmittaus tehdään palkasta, eläkkeestä , työttömyyskorvauksesta tai muusta toistuvasta tulosta sekä veronpalautuksista. Sosiaaliavustukset, kuten lapsilisät tai asumistuki, eivät ole ulosottokelpoisia. Ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus , joka on tarkoitettu velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten.


Varsinkin asunto, jossa ei itse asu voidaan myydä. Omaisuuden myynnistä saadut rahat käytetään velkojen maksuun ulosoton kautta. Usein ulosotto ulosmittaa kuitenkin ensin tuloista kuten eläkkeestä tai palkasta.


Ulosoton harkitessa asunnon myyntiä katsotaan aina sitä, paljonko myynnistä olisi hyötyä velkojille. Suojaosuus on minimimäärä, joka on velalliselle aina vähintään jätettävä ulosmittauksessa. Täytä tarvittavat tiedot: - nettotulo - muualta saatu tulo - huollettavat Jos ei huollettavia nettotulo riittää. Ulosmittausta voidaan suorittaa palkasta, eläkkeestä , veronpalautuksista, elinkeinotulosta tai myymällä velallisen omaisuutta. Velkoja voi ulosottoa hakiessaan rajoittaa ulosoton koskemaan pelkästään palkkatuloja, tällaista toimea kutsutaan suppeaksi ulosmittaukseksi.


Ja todellakaan ei kannata sopia mitään ulosoton kanssa vaan anna sen ottaa mitä ottaa ja sen jälkeen sossuun hakeen rahat sieltä takas sillä vuokran ja sähkön sekä lääkkeiden jälkeen pitää jäädä 480€ käteen vielä. Aina ei kuitenkaan ilmoitusta lähetetä ulosoton aloittamisesta. Tämä johtuu siitä, että on olemassa vaara ulosmittauksen vaikeutumisesta. Tämä voi olla seurausta siitä, että velallinen saatuaan päätöksen ulosoton aloittamisesta rupeaa esimerkiksi lahjoittamaan omaisuuttaan jollekin toiselle.


Jos hakijan tulot ovat ulosoton kohteena, otetaan niistä huomioon vain ulosoton jälkeinen, tosiasiassa käytettävissä oleva osuus. Mikäli lyhentää vapaaehtoisesti ulosottovelkaa, niin siihen suhtaudutaan samoin kuten muihinkin velanhoitomenoihin eli sitä ei oteta huomioon menona. Ulosottomies voi antaa ulosottolaissa tarkoitetun maksukiellon maksuohjelman mukaisten suoritusten pidättämiseksi velallisen palkasta, eläkkeestä , elinkeinotulosta tai muusta toistuvaissuorituksesta noudattaen soveltuvin osin mitä maksukiellosta säädetään ulosottolaissa. Ei hätää, asiat voidaan järjestää kuntoon.


Täältä löydät tietoa maksusuunnitelmista, perinnän vaiheista, luottotiedoista, taloudenpidosta ja monesta muusta asiasta. Oikeushallinto Asiointipalvelut. Velallisten määrä kasvoi prosenttia edellisvuoden tasosta. Ulosottovelka ehkäisee työllistymistä – ulosoton suojaosaa tulee nostaa.


Työttömiä tai työelämän ulkopuolella olevia ulosottovelallisista oli runsas viidesosa. Ulosoton tar­koi­tuk­sena on panna täy­tän­töön lai­min­lyö­tyjä vel­voit­teita ja sa­mal­la val­voa sekä vel­ko­jan että ve­lalli­sen etu­ja. En­sisi­jai­sesti ulosmi­ta­taan ve­lalli­sen ra­ha­va­roja, ku­ten kä­tei­nen ra­ha, pankki­tilil­lä ole­vat va­rat ja eri­lai­set tois­tu­vais­tu­lot ku­ten palkka tai elä­ke. Vastaus pessimisti Hain maksuvapaita kuukausia ulosotosta niitä saamatta ja käsittääkseni minulla olisi oikeus kahteen vapaakuukauteen. Ulosottokaaren luvun §:ssä säädetään suojaosuudesta, jolla tarkoitetaan sitä vähintä rahamäärää, joka palkan ja eläkkeen säännönmukaisessa ulosmittauksessa on aina jätettävä velalliselle.


Tällä osuudella on tarkoitus turvata velallisen toimeentulo. Vierailija: Ei mitään ylim. Elikkäs viekö ulosotto kesälomarahat ? Ulosoton keinoja on ulosmitata korvauksia palkasta, eläkkeestä tai työttömyyskorvauksesta, sekä pankkitililtä ja irtaimesta ja kiinteästä omaisuudesta, Junkkari sanoo. Tyypillisesti korvauksia voidaan ulosmitata ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Junkkarin mukaan avustukset, kuten asumistuki, ovat ulosoton ulkopuolella.


Kunnallisveroprosenttina on 1ja sairaanhoitomaksuna 65. Kirkollisveroa ei ole otettu laskelmissa huomioon. Eläkkeestä maksetaan yleisradioveroa prosenttia, kuitenkin enintään 1euroa vuodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit