tiistai 23. heinäkuuta 2019

Määräaikainen työsopimus vakinaistaminen

Perusteita voivat ollasijaisuusharjoittelutyön luonnekausiluontoisuus. Työnantaja ja työntekijä sopivat päättymisajasta tai sovitusta tehtävästi silloin, kun työsuhde alkaa. Määräaikaisten työsopimusten käyttö on kielletty, jos.


Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on ensisijainen työsopimuksen muoto. Meneeköhän ihan kaikkien sääntöjen mukaan, kun mulla loppuu määräaikaisuus tuossa helmi-maaliskuun taitteessa. Ei ole tarjottu jatkoa ja se perusteltiin sillä, että oon vuorotteluvapaan sijainen ja kun ko henkilö tulee takaisin, niin ei ole töitä tarjota. KKO:n tuore päätös antaa siihen entistä paremmat edellytykset.


Sen tekemisestä on säädetty työsopimuslailla, joka on työelämän peruslaki. Työsopimus Työsopimus on työelämän perussopimus. Sen solmivat työntekijä ja työnantaja, jotka sopivat keskenään työn tekemisestä ja siitä maksettavasta palkasta sekä. Perustellun syyn on liityttävä jokaiseen sopimukseen erikseen, joten syy voi vaihtua sopimusten välillä.


KVhL 3 3 ja § TSL 6: 8:ja. Enintään kk, alle vuoden määräaikaisessa virkasuhteessa maksimissaan puolet virkasuhteen kestosta. Sekä toistaiseksi voimassa oleviin että määräaikaisiin työsopimuksiin voi sisältyä koeaika. Avainjuttu toistaiseksi voimassa oleva työsopimus vs vakituinen.


Koeajasta täytyy sopia. Tällainen työsopimus on voimassa, kunnes se työnantajan tai työntekijän toimesta päätetään. On myös säädetty, että toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö ei ole sallittua silloin, kun niiden lukumäärä tai yhteenlaskettu kesto taikka niistä muodostuva kokonaisuus osoittaa työnantajan työvoimatarpeen pysyväksi.


Työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana. Kertauksen vuoksi, määräaikainen työsopimus on siis aina poikkeus sääntöön. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta.


Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Kirjaudu WebKassaan WebKassassa voi hoitaa etuuden hakemisen, tarkistaa maksutiedot, päätökset sekä omat yhteystietosi ja lähettää viestin kassalle. Lue lisää WebKassasta.


Harkinta-aikaa olen jo pyytänyt. Kyseessä ei siis ole koeaika, vaan parin vuoden määräaikainen soppari, joka päättyy ensi kuun lopussa, mutta työnantaja ilmoitti että paikka vakinaistetaan. Palkkani on aika hyvä, ehkä hieman yläkanttiin jos vertaan sitä työnkuvaan, mutta kuitenkin kohtuullinen. Jos olet ollut työtön työnhakija yhtäjaksoisesti edellisen kuukauden ajan, määräaikaisen työsopimuksen tekemiseen ei tarvita perusteltua syytä.


Työsuhteiden ketjutus myös hovioikeuden mielestä peruste vakinaistamiseen. Jos määräaikainen työsuhde joka päättyy etuajassa irtisanomiseen, niin saako työntekijä jäljellä olevan ajan palkan tai jonkin muun erorahan? Esimerkiksi jos määräaikainen työsuhde on kaksi vuotta, niin potkut saa yhden vuoden jälkeen.


Onko merkitystä sillä jos työntekijä saa potkut sen takia jos yrityksellä menee huonosti tai jos potkut annetaan näkemyserojen takia. Suunta on, että vakinaistaminen etenee. Mehän olemme edenneet tässä.


Muutama vuosi sitten oli tilanne, että kaikki olivat määräaikaisia. Tarpeet vaihtelevat, pitää olla joustavuutta. Erilaiset oppilaat tarvitsevat erilaisen tuen ja tarpeen laatu määräytyy osin tätä kautta, Pasanen sanoo. Työntekijä ja työnantaja voivat solmia määräaikaisen työsopimuksen vain, jos sille on perusteltu syy. Syy voi olla esimerkiksi sijaisuus, harjoittelu tai kausityö.


Niinhän sitä aina luullaan, että määräaikaisessa työsopimuksessa automaattisesti. Meidän alallamme määräaikainen työsopimus on yleensä nimensä mukaisesti määräajaksi sovittu eikä siinä mitään koeaikaa ole. Mikäli olet epävarma. Ei edes työehtosopimus sitä vaadi.


Yleensä riittää kun lukee allekirjoittamansa työsopimuksen. Jos olet tullut valituksi hakemaasi virkaan tai tuntiopettajuuteen sinulta pyydetään yleensä vielä suostumus ottaa virkasuhde vastaan. Työsuhteisen työntekijän tai toimihenkilön kanssa tehdään työsopimus , jonka allekirjoittavat työnantaja ja työntekijä.


Kuntien ja kuntayhtymien opettajan virkaan valitun on esitettävä rikostaustaote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit