maanantai 14. tammikuuta 2019

Ajoneuvon luovutuskirja

Ajoneuvon luovutuskirja

Auton kauppakirja ja luovutuskirja sekä muut autokaupassa tarvittavat paperit. Kun ostat tai myyt autoa tai muuta ajoneuvoa, muista luovutustodistus eli luovutuskirja , kauppakirja ja sähköinen varmenne tai rekisteröintitodistus. Katso termit ja lataa asiakirjapohjat tältä sivulta.


Tämä luovutuskirja täytetään ajoneuvon luovutuksen yhteydessä ja se jää myyjälle! Tällä luovutuskirjalla todistetaan täyden omistusoikeuden siirtyminen yllä mainittuun ajoneuvoon ja siinä luovutushetkellä olev iin varusteisiin yllä mainitusta päivästä lukien. Täytä tämä luovutuskirja tai ota kopio rekisteröintitodistuksen ilmoitusosasta mahdollisen luovutusilmoituksen tekoa varten. Mikä on auton luovutustodistus eli luovutuskirja ? Auton luovutustodistus eli luovutuskirja on asiakirja, joka varmistaa, että ajoneuvon omistajavaihdos sujuu mutkatta ja mahdollisissa riitatilanteissa ei ole epäselvyyksiä siitä milloin omistajanvaihdos on tapahtunut ja ketkä ovat olleet osapuolina kaupassa. Auto luovutuksessa käytetään rekisteröintitodistuksen II osaa (ilmoitusosa) tai sähköistä varmennetta.


Myyjä voi luoda varmenteen Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) verkkosivuilla. Lisäksi tulisi täyttää luovutuskirja , joka on myös ladattavissa sähköisesti Trafin verkkosivuilta. Ajoneuvon omistaja voi valtuuttaa toisen henkilön käyttämään ajoneuvoaan niin pitkäksi aikaa kuin haluaa.


Täten myös Autoliiton valtakirjan voi myöntää asiakkaan haluamaksi ajaksi ja aikarajaa ei ole. Ostaja, ilmoita palvelussa auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon omistajanvaihdoksesta. Myyjä, luo palvelussa kauppaa varten varmenne ja tee kaupan jälkeen luovutusilmoitus. Uusi tieliikennelaki 1. Tieliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme luottaa siihen, että kaikki tienkäyttäjät noudattavat liikennesääntöjä. AJONEUVON KAUPPAKIRJA Ajoneuvon myynti- tai ostotilanteessa käytettäväksi yksityishenkilöiden välillä.


If ei ole kaupan osapuoli. Kauppakirjaa käytetään myyjän ja ostajan päätöksellä. Tämä kauppakirja laaditaan ja allekirjoitetaan kahtena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle. Tätä luovutuskirjaa voi käyttää kauppakirjana tai muuna saantokirjana ajoneuvon tai vesikulkuneuvon omistusoikeuden siirrosta.


Luovutuskirja kannattaa tehdä kahtena kappaleena, toinen myyjälle ja toin. Auton, moottoripyörän tai muun ajoneuvon myyjä pääsee kauppaa varten luomaan ajoneuvolle sähköisen varmenteen Trafin verkkosivuilla. Sähköinen varmenne on voimassa vuorokautta ja varmenne on kertakäyttöinen. Ostajana pääset vastaavasti tarkistamaan ajoneuvon tiedot sekä sähköisen varmenteen voimassaoloajan Trafin sivuilta.


Mikäli leski myy ajoneuvon kuolinpesän ulkopuolelle tai rekisteröi sen omistukseensa, toissijaisilta perillisiltä ei vaadita suostumusta. Pesänselvittäjä, pesänjakaja tai vastaavasti myös testamentin toimeenpanija voivat luovuttaa kuolinpesään kuuluvan ajoneuvon allekirjoittamalla luovutusasiakirjan. Tällä sivustolla kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää veneiden rekisteröinnistä.


Ajoneuvon luovutuskirja

Toimipaikka-listalta löydät rekisteröintipaikat valtakunnallisesti. Täytä auton kauppakirja aina yhdessä myyjän kanssa. Lisäksi tee aina ajoneuvon luovutuskirja eli luovutustodistus. Jos hän ei ole rekisteriin merkitty omistaja, hänen on toimitettava viimeisestä rekisteriin merkitystä omistajasta alkaen luovutuskirja tai luovutuskirjat, joista hänen omistusoikeutensa käy ilmi.


Omistajan ei tarvitse olla sama henkilö, joka on ilmoittanut ajoneuvon verotettavaksi ja maksanut veron. Jos ajoneuvon ostaja laiminlyö rekisteröintivelvollisuutensa, voi edellinen omistaja tehdä luovutusilmoituksen, joka päättää myyjän velvoitteet luovutuspäivään. Ajoneuvokaupan yhteydessä on tärkeää tehdä erillinen luovutuskirja johon täytetään ostajan nimi, osoite, luovutuspäivämäärä sekä ajoneuvon rekisteritunnus tai valmistenumero. Voit tulostaa sen heti, tilata sen sähköpostiisi tai tallentaa koneellesi.


Nyt tee vielä samassa Trafin verkkopalvelussa luovutusilmoitus. Sillä varmistat että maksusi ja vastuusi ajoneuvosta varmasti päättyvät kaupantekopäivänä. Laajimmat kaskovakuutuksemme Liittokasko ja Turvakasko sisältävät lasivahinkoturvan, joka korvaa ajoneuvon ikkunalasit, kun ne ovat rikkoutuneet niihin suoraan osuneesta iskusta.


Lasin korjaus tai vaihto onnistuu ilman vahinkoilmoituksen tekoa yhteistyökorjaamoillamme. Katso täältä tarkemmat ohjeet, miten toimia lasivahingon sattuessa. Lomakkeet ja esitteet -palvelusta löydät tuote-esitteet ja vakuutusehdot sekä oppaita ja muita julkaisuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit