tiistai 7. helmikuuta 2017

C lausunto vammaistuki

Save now at GigaPromo! Lääkärinlausunnot ja -todistukset. Kela korvaa sairaudesta tai sairaan lapsen hoidosta aiheutuvaa ansionmenetystä, järjestää kuntoutusta ja tukee kuntoutuksen aikaista toimeentuloa. C - lausunto - eläkkeensaajan hoitotuki. Yhteiskunta tarjoaa tietyin ehdoin rajattuja etuuksia, jotka koskevat ikääntynyttä väestöä.


Useimmiten näiden etuuksien saaminen edellyttää lääkärinlausuntoa. Kelasta voi saada rahallista tukea vamman tai pitkäaikaisen sairauden perusteella. Lisäksi Kela järjestää vammaisille henkilöille tulkkauspalvelua.


Kansaneläkelaitoksen vahvistamalle lomakkeelle laadittu lääkärinlausunto lapsen tai eläkeläisen hoitotuen tai vammaistuen hakemiseksi. Eläkettä saavan hoitotukea haetaan Kelasta joko sähköisesti asiointipalvelussa tai hakemuslomakkeella. Lausunto toimitetaan vakuutusyhtiölle. C -lausunnossa arvioidaan myös, millaista apua ja ohjausta potilas tarvitsee, esimerkiksi apuvälineitä tai avustajaa.


Ylin vammaistuki : monissa henkilökohtaisissa toiminnoissa päivittäinen toisen henkilön avun, ohjauksen tai valvonnan tarve. B- lausunto riittää, jos siinä on vammaistuen ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot. Liitteeksi tarvitaan C -lääkärinlausunto. Jos sairaudesta aiheutuva pysyvä haitta-aste on vähintään , on mahdollista saada verotuksessa invalidivähennys. Jos tulot eivät riitä sairauden aiheuttamista kustannuksista selviytymiseen voi hakea tietyin edellytyksin toimeentulotukea.


Kun hoito keskeytetään tuloksettomana, hoitoa tulee kokeilla uudelleen yleensä kuukauden kuluessa. Syy tulee perustella lääkärinlausunnossa. Todistuksesta tulee käydä ilmi potilaan henkilötiedot, kuten nimi ja syntymäaika sekä mikäli mahdollista henkilötunnus ja ammattinimike riittävän yksilöidysti. Vammaistuki voidaan myöntää seuraavaan hoitokokeiluun saakka. Ellei lääkäri tunne ennestään todistuksen pyytäjää, hänen tulee varmistua tämän henkilöllisyydestä.


Liitä hakemukseen lääkärinlausunto C , joka ei saa olla puolta vuotta vanhempi. Myös lääkärinlausunto B tai muu vastaava lääketieteellinen selvitys lapsen terveydentilasta on riittävä, jos siinä on tuen ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot. Ja kela määrittelee vamamsitukea saavat lapset vammaisiksi. Noista todistuksista kanattaa varmaan kysyä Kelasta.


Periaatteessa aki hoitotukeen vaaditaan c -todistus, mutta kannattaa kysyä riittääkö jo olemassa oleva. Kysy Kelasta Fråga FP. Kela maksaa hoitotukea myös laitoshoidossa oleville.


Terveyskeskuslääkärin C -lausunnot ovat kuin lukisi Satakunnan Kansaa eli Välttäkää niitä. Kun todistus tai lausunto laaditaan hyvin, vähentää se mm. Lomakkeiden avautuminen ja täyttömahdollisuus riippuvat käytössä olevasta selaimesta, sen versiosta ja asetuksista. Varmimmin lomakkeet toimivat oikein IE-selaimella (Internet Explorer). Alle 16-vuotiaan vammaistukea haetaan hakemuslomakkeella EV2ja C -lääkärinlausunnolla.


Myös B- lausunto voi riittää, jos siinä on päätöksen ratkaisemiseen tarvittavat tiedot. Myös jatkohakemukset tehdään lomakkeella EV258. Oikeus alle 16-vuotiaan vammaistukeen päättyy lapsen täyttäessä vuotta.


Vapaamuotoinen lausunto riittää, kun siitä ilmenee haittaluokka (haitta-aste ei riitä). Kuntoutukseen kuuluu myös rohkaisu sosiaaliseen osallistumiseen ja tiedon antaminen muun muassa näkövammaisyhdistysten toiminnasta eri puolella Suomea. Jokaisella sairastumisen tai kuntoutumisen perusteella myönnettävällä sosiaaliturvaetuudella on olemassa omat perusteensa, joiden pohjalta Kelassa arvioidaan hakijan oikeus saada etuutta.


Alta löydät listattuna Kelasta haettavat etuudet ja niiden kuvaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit