perjantai 22. kesäkuuta 2018

Määräaikaisen työsopimuksen jatkaminen yt neuvottelut

Määräaikaisen työsopimuksen jatkaminen uudella. Jos työnantajan työvoimantarve on arvioitavissa pysyväksi, jatkuvien määräaikaisten sopimusten tekeminen ja jatkaminen on kielletty. Jos työntekijänä haluat irtisanoa määräaikaisen työsopimuksen , paras tapa on keskustella työnantajan kanssa ja yrittää sopia yhteisesti menettelytavoista. Työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana.


Työsuhteen ehdot voivat muuttua uuden. Jos työ ei kestäisikään loppuun asti, palkka ainakin juoksee. Siis työnantajalla on työnmääräämisoikeus ja jos päättää, että ei anna sinulle töitä, silloin elbaat, mutta palkkaa et menetä, ellet itse suostu.


Eroja määräaikaisen työsuhteen ja määräaikaisen virkasuhteen välillä on lähinnä riitautusmenettelyssä ja laittoman määräaikaisuuden seurauksessa. Olisiko täällä kellään tietoa, voiko määräaikaista työsuhdetta uusia YT -neuvottelujen aikana? Entä voiko aiemmin vuokrafirman kautta olleen työntekijän ottaa yrityksen palvelukseen YT :n aikana? Pomo iski aika kivan pommin viime viikolla ja nyt mietityttää miten käy työsuhteeni. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy lähinnä irtisanomisen tai purkamisen kautta.


Ilman laissa hyväksyttyä syytä työsopimusta ei saa irtisanoa. Yt -laki velvoittaa työnantajan neuvottelemaan työntekijöiden kanssa, mutta ei valitettavasti velvoita pääsemään yhteisymmärrykseen lopputuloksesta. Työnantaja saa siis viime kädessä tehdä pää-tökset – käytyään yt -lain mukaiset neuvottelut henkilöstön kanssa. Vastaus Miina Hei, Olen ensimmäistä kertaa eläissäni tekemisissä yt -neuvottelujen kanssa, ja ns. Olen vuokratyöntekijä, tittelinä myyjä ja.


Ilmapiiri työpaikalla on todella huono, enkä enää viihdy laisinkaan, joten jatkaminen tuntuu huonolta idealta. Työsopimukseni on määräaikainen ajalle 1. Tämä työsopimus on viides peräkkäin tehty määräaikainen sopimus. Lisäksi olen kuullut että sopimustani jatkettaisiin vain kuukaudella eteenpäin, yrityksessä on osastollamme tulossa yt - neuvottelut. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta.


Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Jos määräaikainen lomautetaan, hänellä on oikeus purkaa työsopimus. Ennakkoselvitystä ei tarvitse esittää, jos ennakkoselvityksen kattamat asiat on käyty jo yhteistoimintaneuvotteluissa (“ yt - neuvottelut ”). Velvollisuus yt -neuvotteluihin on työnantajilla, jotka työllistävät vähintään työntekijää. Työnantaja saa irtisanoa luottamusmiehen työsopimuksen tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä ainoastaan, jos hänen työnsä päättyy kokonaan eikä häntä voida siirtää tai kouluttaa muihin tehtäviin.


Tämä tarkoittaa sitä, että luottamusmies voidaan yleensä irtisanoa viimeisenä, hän ”sulkee oven”. Jos työnantaja irtisanoo lomautetun työntekijän työsopimuksen päättymään lomautuksen aikana, työntekijällä on oikeus saada irtisanomisajan palkka. Työnantaja saa vähentää irtisanomisajan palkasta päivän palkan, jos työntekijän lomautusta edelsi lain tai sopimuksen mukainen yli päivän lomautusilmoitusaika.


IRTISANOMISET JA LOMAUTTAMISET SEKÄ NIITÄ EDELTÄVÄT YT - NEUVOTTELUT. ELY-keskuksissa ja työ- ja elinkeinoministeriössä on käynnistetty yt - neuvottelut 16. Työnantajalla on opintovapaalain mukaan täysi oikeus lykätä opintovapaan alkamisaikaa enintään kuudella kuukaudella aina jos opintovapaan myöntäminen tuottaisi töiden järjestämisen kannalta tuntuvaa haittaa.


Virkamies voi valittaa valtioneuvoston tai viraston tekemästä virkamiestä koskevasta päätöksestä hallinto-oikeuteen hallintolainkäyttölain mukaisesti. Normaalisti opintovapaa on palkatonta. Asiasta on mahdollista kuitenkin sopia erikseen työnatajan kanssa, esimerkiksi työsopimuksen yhteydessä.


Jos opintovapaa on kuitenkin palkaton, on silloin mahdollista saada aikuiskoulutustukea tai Kelan tarjoamia koulutusetuja, kuten opintotukea, opintolainaa ja asumistukea. Työajan lyhennyskorvauksia ei voi sisällyttää työntekijän tuntipalkkaan. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit