keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Avioero omat rahat

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Avioero ja puolisoilla omat tilit, miten käy rahojen? Miehen rahat on edelleen miehen rahoja ja naisen rahat naisen vaikka oltaisiin kuinka avioliitossa.


Omat rahat : Järki ja tunteet avioerossa. Kun avioliitto on purkautunut toisen puolison kuoleman vuoksi ja kuolleelta puolisolta on jäänyt rintaperillisiä (lapsia tai näiden jälkeläisiä), voivat leski tai perilliset vaatia toimitettavaksi omaisuuden jakoa eli ositusta. Avioeron jälkeen ensimmäinen vuosi on yleensä rankin ja sitä hallitsevat voimakkaat negatiiviset tunteet. Ero herättää monenlaisia syyllisyyden, vihan, katkeruuden, surun ja masennuksen tunteita.


Monelle tunteiden voimakkuus ja ahdistavuus voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä, jolloin apua haetaan helposti psyykelääkkeistä. Voimakkaat tunnereaktiot ovat kuitenkin väylä kriisin. Mikäli jaosta ei päästä yksimielisyyteen, suoritetaan jako toimitusjakona, jolloin tuomioistuimen määräämä pesänjakaja suorittaa jaon.


Avioero omat rahat

Jako pyritään suorittamaan, jos mahdollista, siten, että kukin saa osan kaikkea omaisuutta. Viime kädessä omaisuus realisoidaan ja myynnistä saadut rahat jaetaan. Erkki Ukkola Martoista on sitä mieltä, että eroon kannattaa kuitenkin jollain tasolla varautua, vaikkei olisikaan mitään aikeita erota.


Ajatus voi kuulostaa epäromanttiselta, eikä etenkään suhteen alkuvaiheen pinkissä pilvessä tee mieli miettiä sitä, että jos suhde ei toimikaan. Vierailija: Mieheni on hakenut avioeroa ja meneillään on harkinta-aika. Meillä ei ole avioehtoa ja nyt sitä ei kai edes voi tehdä, jos avioero on jo vireillä. Haluaa tehdä suullisen ja kirjallisen sopimuksen rahojen jaosta.


Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan. Rintaperilliset perivät omat vanhempansa, mutta leskellä on lain mukaan oikeus jäädä asumaan loppuiäkseen parin yhteiseen kotiin. Jos leski on huomattavasti puolisoaan nuorempi, vaikkapa rintaperillisten kanssa saman ikäinen, tilanne voi olla hankala, sillä lapset joutuvat maksamaan asunnosta perintöveron, vaikkeivät mahdollisesti koskaan saisi asuntoa hallintaansa. Omat vanhempani ovat eronneet vuotta sitten ja mieheni vanhemmat noin vuotta sitten.


Kummankin vanhempien eroista oppineena teimme itse naimisiin mennessämme avioehdon, jossa molemmilla on omat rahat. Helppoa kuin heinän teko. Puhallamme vaimon kanssa yhteiseen hiileen asija kuin asija, yhdessä jo 34vuotta ja olemme kuin paita ja peppu.


Tottakai on myös omat (kin) tilimme, rahastomme, vakuutuksemme. Minä hoidan osakkeisiin liittyvät ja vaimo teki juuri esim. Erotessa on yleensä erotettava myös omaisuus. Lähtökohta on, että avioliitossa kaikki omaisuus on yhteistä. Avio-oikeus voidaan kumota vain avioehdolla tai muilla järjestelyillä.


Jaettavaa on moneen lähtöön. Intia harkitsee muslimien helpon avioeron poistamista – nyt muslimimiehet voivat erota sanomalla avioero kolmasti Talaq, talaq, talaq. Jos ex-puolisot päättävät sulassa sovussa omistusasunnon kohtalosta, ei ulkopuolista kiistan ratkojaa tarvita.


Kela voi myöntää maksusitoumuksen vuokravakuuteen osana perustoimeentulotukea mm. Kaksi naista Marja ja Tarja (nimet muutettu) kertovat LähiTapiolan verkkosivulla , mitä avioero merkitsi heidän taloudelleen ja miten he selvisivät siitä taloudellisesti. Elämä kotiäitinä ulkomailla päättyi, kun vuoden avioliitto ajautui eroon.


Jopa ammatinvalinta meni kylmästi sen mukaan. Olen itsekin monesti ihmetellyt naisia, jotka vapaaehtoisesti ovat vuositolkulla kotona kotihoidontuella ja puolison elätettävänä. Mitäs sitten jos tulee avioero omasta tai miehen toiveesta, puolison kuolema tai pakko päästä eroon väkivaltaisesta suhteesta?


Rahat loppuivat paitsi tuhlailun ja huonon taloudenpidon, myös lapsilisien ja elatusavun muodossa. Microsoft voi ansaita osan tuloista, mikäli ostat jotain tämän artikkelin kaupallisten. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain.


Lotto, Keno, Pitkäveto, nettiarvat ja kolikkopelit. Käytämme palvelussamme evästeitä toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseen, markkinoinnin toteuttamiseen ja palvelun kehittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit