tiistai 13. helmikuuta 2018

Keskinäinen testamentti uusperhe

Uusperheissä perintösuunnitteluun on varauduttava eri tavalla. Yksilöllistä varainhoitoa. Tavallisesti keskinäisen testamentin tekijät ovat avio- tai avopuolisoita, mutta ketkä tahansa voivat tehdä keskinäisen testamentin. Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole antaa yksiselitteistä vastausta, vaan herättää lukijat pohtimaan asiaa. Uusperhe tuo mukanaan omat haasteensa perinnönjaossa ja kaavamainen perintökaaren noudattaminen saattaa joskus johtaa ei-toivottuihin lopputuloksiin.


Säilytä testamentti turvassa. Varmista, että testamentti on löydettävissä kuolemasi jälkeen esim. Voit myös antaa yhden kappaleen sen henkilön haltuun, joka omaisuuden tulee perimään. Miksi testamentti kannattaa tehdä?


Testamentti voi myös olla yleistestamentti (koko perintö taikka murtoluku tai prosenttiosa koko perinnöstä) tai erityistestamentti (tiettyä omaisuutta taikka esinettä koskeva). Testamentin voi aina halutessaan peruuttaa taikka sitä voi muuttaa. Tämä testamentti poikkeaa yllä olevasta keskinäisestä omistusoikeustestamentista siten, että tällä testamentilla määrätään ensiksi kuolleen perinnön jakautumisesta viimeksi kuolleen jälkeen eli ketkä perivät ensiksi kuolleen osuuden viimeksi kuolleen jälkeen. Keskinäinen omistusoikeustestamentti toissijaismääräyksin. Uusperhe Ristiriitojen välttämiseksi myös uusperheille suositellaan testamentin tekoa: lesken asemaa helpottaa hallintaoikeus parin kaikkeen omaisuuteen ja omaisuuden jakaminen vasta lesken kuoltua.


Ongelmia uusperheissä voi aiheuttaa esimerkiksi tilanne, jossa kuolleen puolison aiemmasta liitosta oleva lapsi on alaikäinen. Keskinäisessä testamentissa voidaan määrätä myös esimerkiksi siitä, että omaisuuden aikanaan perivien lasten mahdolliset aviopuolisot eivät saa avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen. SAIRAAN VÄÄRÄ TESTAMENTTI. Omaisuudestaan voi määrätä kuoleman jälkeen laatimalla testamentin.


Tässä ohjelmassa tukin, mitä tapahtuu, kun jälkipolvet eivät hyväksy vainajan tahtoa. Testamenttikiistat yleistyvät, kun perheiden varallisuus on kasvanut, ihmiset elävät pidempään ja muistisairaudet lisääntyvät. Perintöoikeudelliset säännökset on laadittu perinteisen ydinperhemallin mukaan.


Sen tiedän,että testamenttiin kannattaa kirjata onnettomuuslauseke,mutta kannattaisiko tehdä keskinäinen testamentti. Vai mikä olisi parhain vaihtoehto? Emme missään nimessä halua au-lapsen äidin pääsevän rahoihin käsiksi. Ollaan uusperhe , miehelläni yksi aikaisemmasta liitosta, minulla kaksi ja yksi yhteinenkin lapsi löytyy.


Omaisuutta ei ole pilvin pimein, mutta osaksi maksettu omakotitalo on ja uusi autokin. Onko tämä keskinäinen testamentti se turvallisin vaihtoehto - niin meille vanhemmille kuin myös myös lapsille? Uusperheen vanhempien keskinäinen testamentti voi johtaa siihen, että ensiksi kuolleen puolison edellisestä liitosta syntynyt lapsi jää perinnöttömäksi.


Kuka perii lapsettoman lesken? Miehelläni ja minulla on keskinäinen testamentti , jonka mukaan leskellä on omistus- ja hallintaoikeus puolison jäämistöön. Olen lapseton leski.


Meillä molemmilla on sisaruksia. Miten käy kuoltuani, meneekö perintöni vain minun sisaruksilleni? Taustaa: Lakimies verta. Testamentti kannattaa tehdä useissa tilanteissa: Siltä varalta, että avopuoliso kuolee, kun perintöä jakamassa on uusperhe tai jos perillisiä ei ole. Testamentilla voi myös poistaa perillisen puolison avio-oikeuden perintöön esimerkiksi mahdollisen avioeron varalta.


Keskustelu Uusperhe – perintö – turvaaminen Uusperhe – perintö – turvaaminen Esillä viesti (kaikkiaan 1) 1. Vastaus tietoa vailla Hei! Miten, jos tämä puoliso, jolla on lapset kuolee, miten käy mm. Tiedän, että leskellä on.


Jos minulla on uusperhe , haluanko edellisen ja nykyisen avioliittoni lasten olevan yhdenvertaisia keskenään? Entä miten suhtaudun uuden puolisoni edellisen liiton lapsiin? Testamentti olisi syytä laatia asiantuntijan avustuksella, koska sinänsä yksinkertaisiltakin vaikuttavilla testamenttimääräyksillä voi olla kauaskantoisia seurauksia ja huolellisesti laaditulla testamentilla voi ennaltaehkäistä myöhempiä riitaisuuksia.


Onko leskellä oikeus jäädä asumaan yhteiseen kotiin? Jos rintaperillinen vaatii jakoa taikka testamentinsaaja testamentin mukaista osuuttaan, saa eloonjäänyt puoliso kuitenkin pitää jakamattomana hallinnassaan puolisoiden yhteisenä kotina käytetyn tai muun jäämistöön kuuluvan eloonjääneen puolison kodiksi sopivan asunnon. Oikeutta asuntoon ei kuitenkaan ole, jos kodiksi sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit