tiistai 6. helmikuuta 2018

Salassapitosopimus alihankkija

Varmista alihankkijasi vakavaraisuus ja tilaa alihankkijaraportti. Kun alihankintana tilatussa suorituksessa ilmenee virhe tai viivästys, se heijastuu useimmiten virheenä tai viivästyksenä myös varsinaiseen pääsopimukseen, mistä alihankintasuorituksen tilaajalle voi syntyä huomattaviakin korvausvastuita. Tästä sopimusrikkeestä alihankkija ei sopimusoikeudellisista perusrakenteista johtuen ole. Kun teet yhteistyötä ulkopuolisten tahojen kanssa, joudut usein kertomaan ja antamaan kaupallisesti arkaluontoisia yritystäsi koskevia tietoja.


Salassapitosopimus. Tällaisessa tapauksessa paras tapa suojata antamiasi yrityksesi tietoja on tehdä salassapitosopimus yhteistyökumppanin kanssa. Työsuhteen yhteydessä voidaan solmia salassapitosopimus. Mikäli työntekijä on yrityksen kannalta avainasemassa tai saa muuten tietoonsa luottamuksellisia tietoja, on suositeltavaa, että hänen kanssaan solmitaan joko erillinen salassapitosopimus tai työsopimukseen sisällytetään salassapitolauseke.


Alihankintasopimus jossa tavaramerkin omistaja teettää tarkoin määrittelyin tuotteita ulkopuolisella valmistajalla. Työnantaja saattaa velvoittaa työntekijän tekemään vielä erillisen salassapitosopimuksen työsuhteen alkaessa (asiasta sovittava, ei pakko suostua). Työntekijällä voi olla työsuhteensa perusteella salassapitovelvollisuus. Pääasiallinen toimeksiantaja tai toimeksiantajana toimiva muu alihankkija on velvollinen yhteisvastuullisesti alihankkijana toimineen työnantajan kanssa maksamaan §:ssä säädetyn seuraamusmaksun ja §:ssä säädetyt työntekijän saatavat ja kustannukset, jos he tiesivät työntekijän oleskelevan laittomasti maassa, sekä. Tämä salassapitosopimus on allekirjoitettu kahtena samasanaisena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.


Tästä pitää huolen äänestysjärjestelmän toimittavien TietoEnatorin ja Scytlin vaatima salassapitosopimus (non-disclosure agreement), joka testaajien täytyy allekirjoittaa. Sopimuksen molemmat kappaleet ovat yhtä todistusvoimaisia. Digitodayn lähteiden mukaan kaikki auditointiprosessiin liittyvä kirjoitettu, puhuttu elektroninen tai visuaalinen tieto katsotaan luottamukselliseksi, eikä sitä saa luovuttaa julkisuuteen. Toimittaja sekä alihankkija sitoutuvat toimimaan hyvässä yhteis-työssä ja Asiakkaan kohtuullisten ohjeiden mukaisesti Asiakkaan muiden toimittajien ja sidosryhmien kanssa, jotka tuottavat palve-luita Asiakkaalle. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta ei päde sähköistä äänestysjärjestelmää testaaviin asiantuntijoihin.


Järjestelmän mahdolliset ongelmat säilyvät salaisuuksina. Lisäksi on huomattava, että niin sanottu auditointimenettely on ulkopuolisen viranomaisen asettama velvoite, joka koskee niin tilaaja Finnair Oyj:tä kuin alihankkija Adeccoa. Kyseessä on kahden itsenäisen toimijan välinen sopimussuhde, jossa tilaaja Finnair Oyj hankkii alihankkija Adeccolta palvelukokonaisuuden. Varmista, että alihankkijasi täyttää tilaajavastuulain vaatimukset. Kilpailukielto ja toisinaan pelkkä salassapitosopimus , mikäli se on tehty hyvin laajaksi, vaikeuttaa huomattavasti työnteki-jän oikeutta saada uusi työpaikka omalta perusosaamisalaltaan.


Lisäongelmia seuraa siitä, että kilpailukieltosopimus kuuluu nii-hin harvinaisiin työsopimuksen osiin, jotka jatkuvat työsuhteen päättymisen jälkeen. Toisinaan alihankkija tarvitsee tilaajalta taustatietoja taikka tilaajan tai muun tutkimushankkeen osapuolen IPR:iä kyetäkseen suorittamaan alihankintatyön. Tällöin on sovittava, mitä tietoja tai kuinka laajat oikeudet alihankkija saa, ja että oikeudet myönnetään vain alihankintatyön suorittamista varten. Tämä määräys on siksi, että Semantix voi hakea asianmukaista suojatoimenpidettä tai muuta oikeuskeinoa. Näillä voidaan täsmentää ja tarkentaa lakisääteistä salassapitovelvollisuutta sekä sopia esimerkiksi työsuhteen jälkeen noudatettavasta salassapidosta.


On hyvä varmistaa, että pilvipalvelun toimittajalla on yksityiskohtainen salassapitosopimus ja että se ilmoittaa selkeästi, kenellä on pääsy tietoihin ja missä niitä säilytetään, hän sanoo. Satu (Saija Lentonen) on markkinajohtaja-mobiilijätin lehdistösihteeri, joka jätti kutsumusammattinsa toimittajana kovan palkan ja bonusten vuoksi. Alihankkija Alihankkijalla tarkoitetaan tässä toimialastandar-dissa kolmatta osapuolta, jolta hankitaan palveluja asiakkaan toimeksiannon suorittamiseksi.


Teollisuusvakoilu on talousvakoilun osa-alue, joka keskittyy teollisuuteen liittyvien merkittäviä taloudellisia intressejä sisältävien turvaluokiteltujen tietojen hankintaan ts. Tuomio: lopputuotteen valmistaja tuomittiin yritysvakoilusta, alihankkija liikesalaisuuden rikkomisesta. Keskusvalvomon tietokoneeseen tunkeutunut virus aiheutti tuotantolaitoksessa tuotannonkeskeytyksen, joka maksoi satoja tuhansia markkoja. Enin osa tapauksista koskee muita kuin tietoverkkoon kohdistuneita teknisiä hyökkäyksiä!


Hengen asein – tykin, jumalan ja haitarin voimalla! Julkaistu maanantaina 26.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit