maanantai 12. helmikuuta 2018

Vuokraasunnon tarkastus

Vuokralaisen on hoidettava asuntoa huolellisesti. Kun vuokralainen on tyhjentänyt ja siivonnut asunnon, tulee vuokranantajan suorittaa yhdessä vuokralaisen kanssa asunnon lopputarkastus. Osa huolellista hoitoa on asunnon säännöllinen siivoaminen sekä puhtaanapito. Vastaus Jame Sain juuri isännöitsijältä lapun jossa kerrotaan että asunto tarkastetaan huomenna.


Olen ollu siinä käsityksessä, että tarkastuksista tulee ilmoittaa hiukan aikaisemmin. Onko asiasta säädetty laissa? Vai onko tuo ilmoittaminen vaan hyvien tapojen. Vuokranantajan on pidettävä huoneisto vuokralaisen saatavana sinä päivänä, jona vuokralaisella on oikeus saada se hallintaansa.


Jollei huoneisto ole valmis tai vapaa silloin, kun vuokralaisella on oikeus saada se hallintaansa, ja viivästyksestä on vuokralaiselle olennaista haittaa, vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus. Vuokra-asuntojen tarjonta on Vantaalla monipuolista. Jos lopputarkastuksessa todetaan, että huoneisto on moitteettomassa kunnossa eikä vakuudelle ole käyttötarvetta, vakuus on palautettava vuokralaiselle viipymättä. Myös tarkastus tulee suorittaa mahdollisimman pian vuokrasuhteen päätyttyä.


Vuokrankorotusehto on syytä ottaa sopimukseen aina, kun se on lain mukaan. Välitysliike saa periä vuokra-asunnon välittämisestä palkkion vain siltä, joka on tehnyt sen kanssa toimeksiantosopimuksen. Toimeksiantosopimus on tehtävä kirjallisesti tai sähköisesti niin, ettei sitä voi jälkikäteen muuttaa.


Välitysliikkeen palkkion maksaja voi olla joko vuokra-asunnon etsijä tai vuokranantaja tai kumpikin. Näin vähennät remonttikulut. Selvitä, mitä remonttikuluja voit vähentää vuokratulojen verotuksessa. Asunto-osakkeen tai kiinteistön vuokratulosta voi vähentää vuokraukseen liittyviä kuluja.


Tuottoisan asuntosijoittamisen harjoittaminen ei tarkoita välttämättä sitä, että kaikkea tarvitsisi tehdä itse. Haluaisitko, että alan ammattilainen etsii puolestasi sinulle sopivan sijoituskohteen, tai haluaisitko tietää mitkä ovat markkinoiden parhaat sijoituskohteet juuri nyt? Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien järjestö.


Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Jokaisella vuokra-asunnon tarjoajalla on oikeus tarkistaa asunnonhakijan luottotiedot.


Tiedot auttavat mahdollisen vuokralaisen maksukyvyn arvioinnissa. Luottotietojen lisäksi kannattaa varmistaa vuokralaisen henkilöllisyys, työpaikka ja tulot oikeiksi sekä kysellä hänen elämäntilanteestaan. Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31.


Vuokraustoimintaan liittyvistä matkoista aiheutuneet menot ovat vähennyskelpoisia menoja vuokratuloista. Muuttotarkastus ensi viikolla. Asunnon korkea vuokra Asunnon epäsopiva pohjaratkaisu muuttotarkastus.


Asunnon yhteinen tarkastus ei aina ole mahdollista ja vaihtoehdoksi jää toisen osapuolen tai ulkopuolisen tekemä tarkastus , jonka osapuolet hyväksyvät. Voidaan myös sopia, että vuokralainen tekee ns. Kokosimme tarkastuslistan, jonka avulla voit tarkkailla ja ylläpitää hyvää sisäilmaa asunnossasi.


Hyvä sisäilma pohjautuu siihen, että ilma pääsee kiertämään asunnossa. Ota kiireellisissä korjaustöissä yhteyttä kotitalosi huoltoyhtiöön. Yhteystiedot löydät kirjoittamalla katuosoitteesi Tietoa asumisesta -sivun hakukenttään.


Asumistukea voidaan maksaa Suomessa sijaitsevan vakinaisen vuokra-asunnon , asumisoikeusasunnon, osaomistusasunnon tai omistusasunnon asumismenoihin. Jos ruokakunnan kanssa samassa asunnossa asuu henkilöitä, jotka eivät kuulu ruokakuntaan, asumismenot jaetaan ruokakuntaan kuuluvien ja muiden asunnossa asuvien henkilöiden kesken, yleensä asukasluvun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit