perjantai 2. helmikuuta 2018

Elinkustannusindeksi 2019

Hinnat ja kustannukset. Elinkustannusindeksi , lähde: Tilastokeskus Jos lasket markkoja, muuta ne ensin euroiksi valuuttalaskurilla. Elatustuki ja elatusapu ovat sidoksissa elinkustannusindeksiin, joka nousee 1. Kela muuttaa maksussa olevat elatustuet automaattisesti.


Asiakkaan ei tarvitse tehdä. Indeksikorotus tarkoittaa, että työeläkkeen määrää tarkistetaan vuosittain, jotta se säilyttää rahanarvonsa. Katso viimeisin indeksikorotus.


Käytännön esimerkki: jos vuokra on nyt 1. Indeksilausekkeella tarkoitetaan sopimusehtoa, jonka mukaan vuokraa tarkistetaan jonkin indeksin muutoksen mukaisesti. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 1. Välttämättömillä elinkustannuksilla tarkoitetaan euromäärää, joka jää sinulle ja perheellesi kuukausittaisiksi käyttövaroiksi laskuihin ja arjen perusmenoihin. Miten suomalaiset tutkimuslaitokset ja pankit ennustavat Suomen talouden kehitystä? Talouden tunnusluvut. Ennustejaksolla työllisyysasteen ennustetaan jäävän noin prosentin tasolle työttömyysasteen ollessa keskimäärin prosenttia.


Ansiotasoindeksi kasvaa keskimäärin prosenttia vuodessa, joka työllisyyden kasvun hidastuessa on likimäärin myös palkkasumman kasvunopeus. Bruttokansantuotteen volyymin kasvun arvioidaan jäävän keskimäärin alle 5. Joulukuussa kuluttajahintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten sähkön, savukkeiden, vuokrien ja bensiinin kallistuminen. Kuluttajahintojen nousua vuoden takaisesta hillitsi eniten asuntolainojen keskikoron, matkapuhelinten ja televisioiden halpeneminen.


Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää? Samoin on pykälä että mikäli elinkustannusindeksi laskee ei vuokra laske. No nyt on sitten yllättäen käynyt niin että elinkustannusindeksi on laskenut.


Tarkistuskuukautena sopimuksella on lokakuu. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppamäärät koko maassa ovat pysyneet samalla tasolla viimeisten vuosien ajan. Hintaindeksin mukaan hinnat ovat nousseet 1-prosentin vuosivauhtia viime vuosina.


Elatustuen ja elatusavun määrät nousevat prosentilla ensi vuoden alussa. Kysy Arvolta rahasta! Hyvässä vuokrasopimuksessa on aina selkeästi määritelty vuokran korotusajankohta ja -peruste. Mikäli niitä ei ole selkeästi määritelty vuokrasopimuksessa (eli asiasta ei ole sovittu), vuokrankorotus ei ole yksiselitteinen. Täytä tulojen suuruus ja valitse laske, niin saat YLE-veron suuruuden.


Elinkustannusindeksi 2019

Eli ymmärsinkö nyt oikein? Korkolain mukainen viitekorko ajanjaksona 1. Valtiovarainministeriön kansantalousosasto julkistaa kokonaistaloudellisen ennusteen neljä kertaa vuodessa, keväällä, kesällä, syksyllä ja jouluna. Viivästyskorko tänä ajanjaksona on siten vuodessa (viitekorko lisättynä korkolain §:n mukaisella prosenttiyksikön lisäkorolla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit