tiistai 27. helmikuuta 2018

Mandariinikiina opiskelu

Nimitystä kiinan kieli käytetään usein, kun tarkoitetaan mandariinikiinaa. Minua kiinnostaa kielien opiskelu omatoimisesti ja kysynkin onko mahdollista ladata esim. Podiin kirjastosta lainattavia kieliopiskelupaketteja? Mullahan opiskelu tapahtuu, luojan kiitos, englanniksi. Eli kiinaa pitäisi sitten treenata vapaa-ajalla.


Toivon, että saisin jotain pohjaa, minkä avulla voi sitten Suomessa jatkaa. Täytyy katsoa vähän paljonko muu opiskelu ja kaikki vie aikaa, että miten korkeat tavoitteet sitä uskaltaisi itselleen oppimisen kanssa asettaa. Kirjan kieli on mandariinikiina. Sen ääntämistä harjoitellaan läpi kirjan,. Tiedättekin varmaan sen, että mandariinikiinan opiskelu Taiwanissa on syy, miksi tänne Taiwaniin muutin.


Koska olen aina ollut kiinnostunut tästä maanos. Oman äidinkielen opetus Vieraskieliset oppilaat ja monikieliset oppilaat, joiden vanhemmat tai toinen vanhemmista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia, voivat opiskella omaa äidinkieltään kaksi tuntia viikossa. Opiskelu ulkomailla on arvostettua. Hongkongin peruskoulut ja korkeakoulut sijoittuivat PISA-vertailussa maailman huipulle.


Maailman vaikeimmat kielet listattu: katso miten suomi sijoittuu. Vaikeimpien kielten oppiminen vie monta kertaa enemmän aikaa kuin helpoimpien, mutta onnistuu silti, vakuuttaa Yhdysvaltain ulkoministeriön kielitoimisto. Merkeistä ei näy ääntäminen.


Opettaja joutuu harjoittelemaan oppilaiden kanssa paljon vaikeiden merkkien lukemista ja kirjoittamista. Tule siis sinäkin mukaan kiinan kieltä osaavien joukkoon aloittamalla kielen opiskelu. Kiinan virallinen kieli. Sitä puhuu noin miljardi ihmistä äidinkielenään.


Lukiossa kiinan kielen opiskelu alkaa aivan alkeista kurssilla KI31. Linguajoyn kannustavat ja positiiviset opettajat ovat kohdekielen natiiveja, joten kokemus ääntämyksestä ja kulttuurista on aito. Onko suosikkisi energinen espanja, klassinen ranska, eksoottinen mandariinikiina , sähäkkä saksa, rakas ruotsi, ihana englanti, veikeä venäjä, iloinen italia vai suloinen suomi?


ILMAINEN hyvä kielikurssi netissä! Laadukas oppimateriaali, enemmän kuin online-sanakirja, laaja kielivalikoima. A1-kielen ryhmä käynnistyy, jos vähintään oppilasta valitsee kyseisen kielen. Tällöin englannin opiskelu alkaa neljännellä luokalla. Valinnat monipuolistuneet.


Tampereen kaupunki on viime vuosina laajentanut koulujensa kieliohjelmaa ja vaihtoehtoisia kieliä on nyt tarjolla monissa kouluissa. Mandariinikiina on kiinan kielistä ylivoimaisesti puhutuin, mutta myös useilla muilla kiinalaisilla kielillä kuten kantoninkiinalla, wu-kiinalla, gan-kiinalla ja hakka-kiinalla on kymmeniä miljoonia puhujia. Suurimpia Han-murteita on seitsemän: pohjoismurre, kakka, kantoninmurre, shanghainmurre, sichuanmurre, xiangmurre ja ganmurre.


Kantoninmurretta puhuva, shanghailainen ja pekingiläinen eivät voi keskustella keskenään ilman tulkkia. Madariinikiinan opiskelu ei omalta kohdaltani mennyt putkeen, mutta siihen vaikutti oma korkeahko ikäni ynnä kielen kiistaton vaikeus. Kantoninkiina lienee maailman vaikein kieli, eikä tuo mandariinikiina ole sitä kovin paljoa helpompi.


Yhteisen kurssitarjonnan kurssit on tarkoitettu kaikille Espoon lukiolaisille. Voit valita opintoja kaikista oppilaitoksista riippumatta siitä, missä oppilaitoksessa opiskelet. Kursseille ilmoittautuminen Kursseille ilmoittaudutaan Wilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit