keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Vaatimusmäärittely esimerkki

Myös nykyisin puuttuvat ja virheelliset vaatimukset ovat yksi suurimmista projektien epäonnistumisen syistä. Asiakkaalla voi olla vaatimusmäärittely valmiina, jolloin voidaan käynnistää suoraan katselmusmenettely, jolla varmistetaan, että vaatimusmäärittely on asianmukainen. Vaikka asiakas luulee tietävänsä millainen järjestelmän tulee olla niin useimmiten tämä tieto ei kuitenkaan ole oikea. JHS1vaatimusmäärittely dokumentissa käyttötapaus kuvataan sanallisesti sekä käyttötapauskaavion avulla.


Kuva Esimerkki JHS1käyttötapaus. Käyttötapaus on yksi käyttäjälle merkityksellinen, kokonainen toiminto, joka määritellään yhdessä asiakkaan kanssa. Esimerkki : Asiakokonaisuus voisi olla flSopivuus erilaisille käyttäjille. Sarakkeeseen flTarpeet ja vaatimuksetfl kuvataan tarkemmin ko.


Tässä kannattaa vielä näkyä flasiakkaan äänifl. Esitetyn tarpeen lähde kannattaa aina merkitä. Alustava vaatimusmäärittely. Ne ovat tärkein hankinnan kohdetta kuvaava sisällöllinen liite itse hankintailmoituksessa, joita vasten tarjoaja esittää tarjouksensa.


Tarkempi kuvaus menetelmän soveltamisesta sisältyy dokumenttiin Pakkasen toimintalähtöinen vaatimusmäärittely (tekeillä). Esimerkki 1: Palvelinkoneiden käyttäjätunnusten ja sähköpostialiasten hallinta toimintana menetelmäpilotoinnin lähtötilanteessa. Käyttäjä lisää, muuttaa tai poistaa tietoja Laatija Kirjataan laatijan nimi. Tässä työssä vaatimusmäärittely on vaatimustenhallinnan yksi osa-alue. Vaatimustenhallinta on siis tuotteen tai projektin kaikissa elinkaaren vaiheissa mukana.


Vaatimusmäärittelyssä etsitään ja tutkitaan vaatimuksia. Vaatimuksesta kuvataan vähintään seuraavat tiedot ( esimerkki ): nro, nimi, kuvaus, lähde, päiväys, prioriteetti ja hyväksymiskriteeri. Tämä dokumenttipohja on esimerkki siitä, mitä kaikkea vaatimusmäärittely voi sisältää. Kun projektissa tehdään vaatimusmäärittely , se ei useinkaan sisällä kaikkia tässä dokumenttipohjassa esitettyjä otsikoita, vaan vaatimusmäärittely muokataan kutakin projektia vastaavaksi. Hyvä vaatimusmäärittely ei mene kuitenkaan liikaa yksityiskohtiin, jättäen tilaa toteuttajalle tehdä asioita parhaalla mahdollisella tavalla.


Käytännössä vähänkin isommasta projektista tehtävä hyvä vaatimusmäärittely on silti useita kymmeniä sivuja tiukkaa tekstiä – eli aika paljon sitä aikaa ja vaivaa tarvitaan. Mitä tarkoittaa vaatimusmäärittely ? Vaatimukset jaetaan ”toiminnallisiin vaatimuksiin” ja ”yleisiin” tai ”ei-toi­minnallisiin vaatimuksiin”. UCOT-Sovellusprojekti.


Jyväskylän yliopisto Tietotekniikan laitos Jyväskylä Hyväksyjä Päivämäärä. Kuten osassa jo todettiin, ideaali jonka mukaan vaatimusmäärittely voidaan irrottaa kokonaan erilliseksi, huolellisesti tehtäväksi vaiheeksi, on osoittautunut utopiaksi. On useita syitä, jotka johtavat siihen että vaatimusten muuttumien on lähes väistämätöntä.


Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely - Käyttötapaukset 9. Tietojen perusteella laaditaan alustava vaatimusmäärittely , jota tarkennetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Valmis määritys hyväksytetään asiakkaalla. Ensimmäisessä inkrementissä vaatimusten määrittely toteutetaan vaatimusmäärittely ja opinto-oppaan julkai-sujärjestelmän nykyisten ja tulevien käyttäjien haastattelut.


Toisessa inkrementissä, tallennukset ja korostukset, toteutetaana tallennustoiminto ja tekstin korostustoiminnot Joose-sovellukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit