tiistai 6. helmikuuta 2018

Irtisanoutuminen määräaikaisesta työsuhteesta

Määräaikaisesta työsuhteesta voi irtisanoutua vain, jos siitä sovitaan työnantajan kanssa tai jos määräaikaisuus kestää yli viisi vuotta. Jos haluat päättää määräaikaisen työsuhteesi, tarkista, onko päättämisestä sovittu työsopimuksessa. Jos ei, voit yrittää sopia työsuhteen päättämisestä työnantajasi kanssa. Työntekijä voi irtisanoutua milloin tahansa toistaiseksi voimassa olevasta työsuhteesta irtisanomisaikaa noudattaen. Työsopimuslaissa on määritelty noudatettavat irtisanomisajat.


Työehtosopimuksella tai työsopimuksella on mahdollista sopia myös pidemmästä irtisanomisajasta. Irtisanoutuminen määräaikaisesta työsuhteesta. Voit irtisanoutua määräaikaisesta työsuhteesta vain, jos sovit siitä työnantajan kanssa tai määräaikaisuus kestää yli viisi vuotta.


Tarkista, onko työsuhteen päättämisestä sovittu työsopimuksessa tai yritä neuvotella asiasta työnantajasi kanssa. On myös mahdollista, että olet määräaikaisessa työsuhteessa, jota koskevat erilaiset säädökset. Omaa tilannetta koskevat mahdolliset ehdot kannattaa tarkistaa omasta työsopimuksesta. Jos työnantaja myöhemmin nimenomaisesti suostuu määräaikaisen työsopimuksen irtisanomiseen, onnistunee tämä ilman seuraamuksia.


Lisäksi jos määräaikaisen työsuhteen alkuun on sovittu noudatettavasta koeajasta, onnistuu koeaikapurku normaalein koeaikapurun edellytyksin. Mikäli mietit irtisanoutumista määräaikaisesta työsuhteesta , tarkista ensin sisältääkö työsopimuksesi irtisanomisehdon. Huomaa, että työsopimuksen purkaminen koeaikana tai koeajan jälkeen on eri asia kuin työsopimuksen irtisanominen. Kun työsopimus on tehty määräaikaiseksi, työsuhdetta ei voi irtisanoa ennen määräajan loppumista ellei siitä ole erikseen työsopimuksessa sovittu.


Lue lisää määräaikaisesta työsuhteesta. Lue myös: Ansiosidonnainen päiväraha. En pidä työpaikastani, mutta minulla on määräaikainen sopimus, voinko ottaa lopputilin? Kun puhutaan ”vakityöstä” tai ”vakiduunista” kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Määräaikainen työsopimus eroaa toistaiseksi voimassa olevasta työsopimuksesta niin, että silloin työantajan ja työntekijän välisen sopimuksen on tarkoitus kestää vain määrätyn kalenteriajan.


Olemme koonneet sinulle tietoa asioista joita irtisanoutuessa tulee ottaa huomioon sekä listanneet vaihtoehtoja irtisanoutumisen jälkeiselle ajalle. Sinulla on oikeus irtisanoutua lomautusaikana ilman irtisanomisaikaa, kunhan työnantajan ilmoittamaan työnalkamispäivään on yli seitsemän vuorokautta. Vastaus Nimetön Onko irtisanoutumisaika määräaikaisesta työsuhteesta se kk.


Miten irtisanoutumisilmoitus pitää. Työnantaja voi irtisanoa työsopimuksen asiallisesta ja painavasta syystä. Määräaikaista työsopimusta ei voi irtisanoa, ellei siitä ole erikseen sovittu työsopimuksessa.


Toisinaan työnantaja ehdottaa työntekijälle irtisanoutumista sen sijasta, että työnantaja irtisanoisi työsopimuksen. Suomessa työntekijä voi irtisanoutua toistaiseksi voimassa olevasta työsopimuksesta ilman laissa määrättyjä perusteita, mutta hänen tulee noudattaa sopimuksen mukaista irtisanomisaikaa. Myös heidät voidaan irtisanoa määräaikaisesta virkasuhteesta. Määräaikainen virkasuhde eroaa siis tältä osin määräaikaisesta työsuhteesta , jossa määräaikaista työsuhdetta ei voida lähtökohtaisesti irtisanoa, vaan ainoastaan purkaa purkamisperusteella. Näin ollen työntekijä voi irtisanoutua määräaikaisesta työsuhteesta , jos työnantaja tähän suostuu.


Jos työnantaja ei anna suostumustaan ja työntekijä silti päättää työsopimuksen, työntekijä on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon. Osa-aikatyö, jossa ansiosi jäisivät pienemmäksi kuin työttömyysturvasi, kun olet kokonaan työttömänä: Kun työstä maksettava palkka ja soviteltu työttömyysetuus lasketaan yhteen ja summasta vähennetään työsuhteesta aiheutuvat kustannukset. Yrittäjänä tehtävä työ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit