torstai 22. helmikuuta 2018

Lähihoitajan näytön arviointi 2018

Lähihoitajan näytön arviointi 2018

Tee työtä joustavasti milloin haluat! Satoja avoimia työpaikkoja pk-seudulla. Laki muuttaa tutkintorakennetta ja uudistaa koulutuksen käsitteitä ja toteutusta merkittävästi. Työ- ja elinkeinoelämän tarpeet tulee ottaa huomioon koulutuksen järjestämisessä. Tutkinnon suorittajan arviointi painottuu työn tekemiseen.


Sinun on tärkeää kysyä tutkinnon suorittajalta perusteluja hänen toimintaansa näytön aikana. Seuraavaksi tuodaan esille arviointiasteikot, arviointiaineistot, arviointi - ja palautekeskustelu sekä tutkinnon suorittajan itsearviointi. Totta on että näytön arvosanalta puuttuu kiinteä perusta. Näytön vastaanottajalla esim.


Kyllä suorituksen pitäisi olla hyäksytty tai hylätty ja hylkäämiselle vankat perusteet. Liiteosassa kerrotaan, mitkä taidot ovat tärkeitä lähihoitajan työssä, millainen on lähihoitajan arvomaailma, mitä lähihoitajan ammattitaitoon kuuluu eli mitä osaamista lähihoitajalla pitää olla. Lopussa on sanasto, jossa on selitetty vaikeammat sanat. Kun vaikea sana esiintyy tekstissä, se on selitetty sivun oikealla puolella. Viisiportainen arviointiasteikko otettiin käyttöön 1. Sen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden sekä muiden lääkehoitoa toteuttavien toimintayksiköiden tulee laatia lääkehoitosuunnitelma, jossa kuvataan mm.


Lähihoitajan näytön arviointi 2018

Palvelu oman osaamisen arviointiin ammatillisissa perustutkinnoissa sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Tjänst för bedömning av det egna kunnandet inom yrkesinriktade grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina. Perusteet -palvelun ilmettä uudistetaan. Uudelle etusivulle, josta löytyy myös uudet lukion opetussuunnitelman perusteet, pääset tästä linkistä. Opetushallitus tukee suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä.


Voit lähteä esimerkiksi kansainväliseen vaihtoon, kehittää organisaatiosi toimintaa tai laajentaa ammattiosaamistasi koordinoimiemme harjoittelu-, vaihto- ja apurahaohjelmien kautta. Osaamisen arvioinnin suunnittelu Ammattiosaamisen näytön toteuttaminen Osaamisen arvioinnin dokumentointi. Laatu ja kehittäminen. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto ovat antaneet iäkkäiden ihmisten palvelujen kehittämisen ja arvioinnin välineeksi palvelujen laatusuosituksen.


Osaaminen osoitetaan tutkinnon osittain näytössä. OSAAMISEN OSOITTAMISEN SUUNNITTELU ja OSAAMISEN ARVIOINTI. Osaamisen osoittamisen suunnitelman voi laatia kahdella tavalla: Suunnitelma tehdään 1) StudentaPlus –järjestelmään opiskelijan ”tutkintotilaisuus” –välilehdelle tai 2) tätä lomaketta käyttämällä.


Työtuomioistuin katsoo, ettei koulutusvaatimuksen muutos kuitenkaan anna aihetta arvioida osastonsihteerien työn luonnetta ja laatua toisin kuin edellä on tehty. Suunnitelma kuntoutujalle lähihoitajan näkökulmasta yhdellä toimintakyvyn osa-alueella (tavoitteet, toteutus ja arviointi ). Suunnitelman lähtökohtana tulee olla kuntoutujan vahvuudet ja omatoimisuuden tukeminen. Kuntoutujan suunnitelman toteutumisen kuvaaminen ja arviointi. Työelämän edustajalla näytön arvioijana tulee olla riittävä suoritettavaan tutkintoon ja erityisesti arvioitavaan tutkinnon osaan, yhteisen tutkinnon osan osa-alueeseen tai valmentavaan koulutukseen liittyvä ammattitaito ja osaaminen sekä riittävä perehtyneisyys arviointiin ja suoritettavan tutkinnon perusteisiin. Lähihoitajan tärkeimmät työvälineet ovat hänen eettiset taitonsa ja persoonansa.


Lähihoitajan näytön arviointi 2018

Työehtosopimusta, työnhakuasiakirjoja ja työsopimusta koskevan tiedon hallinta osoittaa työssään tietonsa lähihoitajan työhön liittyvistä työehtosopimuksen mukaisista oi-keuksista ja velvollisuuksista sekä työnhakuasiakirjojen ja työsopimuksen laadinnasta. Ammatillisen koulutuksen laki, ja 1. Työpaikkojen kiire vaikuttaa opiskelijan näyttösuorituksen arviointia heikentävästi, koska arvioitsijan on vastattava arvioinnin ohella omasta työstään. Työnantajatahon tulee luoda edellytykset näytön antamiselle ja arvioinnille niin, että ne ovat oikeudenmukaisia opiskelijalle, joka näyttöä antaa. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä toimimalla käytännön työtehtävissä lähihoitajan työssä edistäen asiakkaan hyvinvointia ja toimintakykyä sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä.


Selkokielellä oppimateriaalia lähihoitaja- ja puhdistuspalvelualan opiskelijoille Projektin tuottamat materiaalit. KB Arvioinnin periaatteet. Kuntalaisella on mahdollisuus toimintakyvyn itsearviointiin hyvissä ajoin ennen palvelupyyntöä. Ammattilaisten tarve on tässä vaiheessa vähäistä.


Arviointi tehdään myNAVI-palvelun kautta vastaamalla itsenäisesti kysymyksiin hyvinvoinnin ja terveyden eri osa-alueilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit