keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kko 2017 74

Kko 2017 74

Ostaja ei saa virheen vuoksi purkaa kauppaa, ellei hän ilmoita purkamisesta myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita, taikka sen ajan päättymisestä, joka myyjällä saattaa §:n mukaan olla käytettävissään virheen korjaamista tai uutta toimitusta varten. Irtaimeen omaisuuteen kuuluu esimerkiksi ajoneuvot, huonekalut sekä elektroniikka. Irtainta omaisuutta on muu kuin kiinteä omaisuus, johon puolestaan luetaan kuuluvaksi ennen kaikkea omistusoikeus kiinteistöön.


Kauppalehden listan tavoitteena on löytää suomalaiset pörssiyhtiöt, joilla on paljon arvonnousuun ja osinkoon myönteisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Kauppalaki soveltuu nimenomaan irtaimen omaisuuden kauppaan. Pörssikatsaus Wall Streetin osakekurssit rikkoivat ennätyksiään vahvojen tulosten innostettua sijoittajia Sekä laaja SP 5-indeksi että teknologiapainotteinen Nasdaq -indeksi nousivat uusiin ennätyksiinsä.


Käytetyn asunnon kauppa. Yleiset säännökset. Luvun soveltamisala. Lakia ei sovelleta rakennuksen rakentamista koskevaan sopimukseen eikä toisen maalla olevan rakennuksen luovutukseen, jos samalla kertaa luovutetaan myös käyttöoikeus maahan.


Kko 2017 74

Lakia ei myöskään sovelleta valmistettavan tavaran tilaukseen, jos tilaaja toimittaa olennaisen osan. Uusi kauppalaki lähtee siitä, että se, mikä ei ole välillisenä vahinkona: vahinkoa, joka johtuu tuotannon tai liikevaihdon vähentymisestä tai keskeytymi-sestä. Kysymyksessä on silloin tulon menetys. Kansainvälinen kauppalaki on ensimmäinen suomalainen yleisesitys kansainvälisestä kauppalaista (CISG). Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt.


Kirjassa on huomioitu lainsäädännön muutokset. Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on. Saako kaupan purkaa milloin vain? Kaupan purkaminen on ostajan viimesijainen keino korjata tilanne, kun hänen ostamassaan tavarassa on virhe. Tämä tarkoittaa sitä, että kauppa voidaan purkaa vain jos virheen korjaaminen, uusi toimitus tai hinnanalennus eivät tule kysymykseen.


Kko 2017 74

Milloin tavarassa on virhe? Lain mukaan tavaran pitää vastata lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan sitä, mitä voidaan katsoa sovitun. Takuunantajan pitää oikaista virhe kuluttajansuojalaissa määriteltyjä periaatteita noudattaen (korjaus, vaihto, hinnanalennus, kaupan purkaminen), jos takuu ei sisällä ostajalle lakia edullisempaa oikaisukeinoa.


Virheen oikaisu takuuaikana. Merkeistä ja taivutusmuodoista lakikielessä 24. Pykälänmerkin käyttö. Usein kysytyt kysymykset: ostaminen ja kuluttajansuoja Onko laillista periä vuotta vanhoja laskuja enää? Laki sisältää säännökset mm.


Kko 2017 74

Perintätoimisto lähetti vuoden jälkeen nipun laskuja – ennen tätä ei ole koskaan kuulunut mitään koko asiasta. Laskut vanhenevat kolmessa vuodessa, jos vanhenemista ei katkaista ennen tätä esimerkiksi maksumuistutuksella. Velkojan on todistettava katkaisseensa.


Maanantaisin kello 12. Torstaisin kello 12. Puhelin aika tiistaisin kello 12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit