maanantai 26. helmikuuta 2018

Virossa asuvat suomalaiset

Sen halusin kuulla ja lähdin matkaan Suomenlahden yli. Enemmistö arvioi myös asumismukavuuden Suomea paremmaksi. Onko meissä ja virolaisissa enemmän vai vähemmän yhtäläisyyksiä kuin turistimatkojen perusteella voimme arvatakaan? Historiaa riittää vanhassa kaupungissa. Aaltosen mukaan virolaiset ovat pohjimmiltaan jopa ystävällisempiä kuin suomalaiset , mutta kommunismi muokkasi heitä väärään suuntaan.


Kanssakäymistä on helpottanut Suomenlahden tarjoama vesitie sekä kielten samankaltaisuus. Mainosten avulla pystymme tarjoamaan sinulle ilmaista sisältöä! Virossa , Venäjällä ym. Kun klikkaat mitä tahansa kohtaa tällä sivulla.


Vasar olettaa kaikki suomalaisen isännöimässä talossa asuvat suomalaisiksi ja on. Osalla on Venäjän kansalaisuus, osalla ei mitään kansalaisuutta. Useiden yritysten toimitusjohtajat ovat muistuttaneet mediassa, että monilla virolaisilla on Suomessa perhe ja elämä eikä heillä ole aikomusta palata.


Tallinnassa sekä maan itäosissa. Tutkimustuloksia ja tutkimukseen liittyviä ongelmia. Nyrkkisääntö on se, että henkilölle myönnetään matkustusasiakirja siinä maassa, jonka kansalainen hän on.


Laivayhtiöiden käytännöt. Toimintakielenä on suomen kieli ja seurakunnassa palvelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähettämä pappi. Itämerensuomalaiset kansat ovat kansoja, jotka puhuvat muinaisesta kantakielestä eli kantasuomesta polveutuneita itämerensuomalaisia kieliä. Inkeriin siirtyi väkeä erityisesti Karjalankannakselta (äyrämöiset) ja Savosta (savakot).


Virossa asuvat suomalaiset

Uskonnoltaan inkeriläiset ovat evankelisluterilaisia. Inkeri oli silloisen Ruotsin kuninkaan Kustaa II Adolfin voimakkaan luterilaistamispolitiikan. Pohjoismaisen kulttuurin omaksuminen voi saada aikaan kauaskantoisia muutoksia. Moni virolainen arvostaa myös Suomen parempia työehtoja sekä oppimiseen kannustavaa työkulttuuria. Hiipakuntia johtivat saksalaiset.


Koska perinnönjättäjä asui kuollessaan Suomessa, perillisten on suoritettava veroa kaikesta perintöosuuteen sisältyvästä omaisuudesta. Oli meneillään melkoinen buumi. Suomessa asuvat tuhannet virolaiset ja venäläiset hakivat omia makujaan. Nyt kauppa on ”kansainvälistynyt” monessa mielessä. Sosiaaliviraston tulisi olla tarkka ja tarkistaa mikä on näiden henkilöiden kotipaikka todellisuudessa.


Virossa asuvat suomalaiset

Kummia kaikuja -radiokokonaisuudessa tutkitaan tuntematonta ke 17. Radion feature-ohjelmissa otetaan käyttöön kuraattorimalli ke 3. THL:n selvityksen mukaan suomalaiset huostaanotot kestävät koko lapsuuden ja niitä puretaan ani harvoin. Suomeen ei koskaan maksettu penniäkään veroa, mutta kelpasi hyvinvointivaltio tulla tänne synnyttämään ja hakemaan takuueläke, sitten taas elelemään Sveitsiin ja Ranskaan. Kunnes piti tuoda mies suomalaisten veronmaksajien elätettäväksi. Suomalaiset maksavat etelänaapureita vähemmän vain kahvista, sokerista, broilerista, dieselistä ja sähköstä.


Ennen kuin lähdemme maanantaina takaisin, autoon pakataan seuraavan kahden viikon ruoat,” Ilmar kertoo. Sen jälkeen veroprosenttia on kevennetty vuosittain siten, että tänä vuonna se on 22.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit