tiistai 20. helmikuuta 2018

Enimmäisasumismenot 2019

Enimmäisasumismenot. Hyväksyttäville asumismenoille on laissa asetettu ylärajat, joita kutsutaan enimmäisasumismenoiksi. Jos hyväksyttävien asumismenojen määrä on enimmäisasumismenoja suurempi, asumistuen määrää ei lasketa todellisten asumismenojen mukaan vaan enimmäisasumismenojen mukaan. Asumismenot perustoimeentulotuessa. Kela voi myöntää perustoimeentulotukea Suomessa olevan asunnon asumismenoihin.


Sinun pitää aina tarvittaessa esittää vakinaisen asuntosi menoihin liittyvät selvitykset. Koska vuokra ylittää enimmäisasumismenot , asumistuen määrä lasketaan niiden mukaan. Yleisessä asumistuessa huomioon otettavat enimmäisasumismenot vaihtelevat alueellisesti ja ruokakunnan koon mukaan. Tuloista johtuva omavastuu määräytyy laskukaavan perusteella ja sen määrään vaikuttaa tulojen lisäksi ruokakunnan lasten ja aikuisten määrä. Uudet asumistuen enimmäisasumismenot otetaan käyttöön 1. Muut yleisen asumistuen määräytymisperusteet on sidottu kansaneläkeindeksiin.


Opiskelijoiden siirto Kelan tukijärjestelmään heikentää myös ei-opiskelevien, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien Kelan asumistuen asiakkaiden asemaa. Malli on kuitenkin hyväksytty, ja Kela kertoo, mitä se tarkalleen tarkoittaa. Kansaneläkeindeksin tarkistuksen takia asumistuen perusomavastuu pienenee hieman. Jos ruokakuntaan kuuluu vammainen henkilö, jonka tilantarve tarvittavien apuvälineiden tai vammaisen henkilön avustamisen tai hoidon vuoksi on erityisen suuri, otetaan enimmäisasumismenot huomioon yhtä henkilöä suuremman henkilöluvun mukaan kuin mitä ruokakunnan koko on.


Yleisen asumistuen tulorajat ja huomioitavat enimmäisasumismenot nousevat. Koska hyväksyttävät enimmäisasumismenot ovat useissa tapauksissa alle oikean alueen vuokratason, ja maksettava etuuden osuus enimmäisasumismenoista korkeintaan tarvitsee asumistuen saajan kattaa osa vuokramenoista tilanteensa mukaisesti joko työnteosta saatavilla tuloilla, työttömyysrahalla, eläkkeellä, opintotuella, muulla etuudella tai viimesijaisesti toimeentulotuella. Normin ylittävä vuokra on korvattu :ssa tapauksista, joissa menot ylittävät normin. Toimeentulotuen kuntakohtaiset asumismenonormit eivät näytä muodostavan alarajaa vuokrille. Kela ei maksa elatustukea, jos lapsi voi elättää itsensä omilla tuloillaan.


Omaisuuden siirtämisessä pohditaan usein, annetaanko omaisuus eläessä lahjana. Perintökaaren mukaan omille lapsille eli rintaperillisille. Lisäksi enimmäisasumismenot sidottaisiin vuokraindeksin sijasta elinkustannusindeksiin. Lisäksi yleisen asumistuen enimmäisasumismenot sidottaisiin vuokraindeksin sijasta elinkustannusindeksiin.


Suunnitelma oli kerännyt paljon kritiikkiä jo etukäteen, sillä monet ovat epäilleet pienituloisten kärsivän tukitasojen jäädessä vuokrista jälkeen. Tällä tarkoitetaan sitä summaa, jonka Kela huomioi asumismenoina maksaessaan asumistukea. Merkittävin syy asumistukien keskittymiseen kuntakeskuksiin on kuitenkin se, että suurissa kaupungeissa on muuta maata enemmän asumistuen saajia suhteessa asukasmäärään. Jos asumismenot ylittävät enimmäisasumismenot , tuen määrä laskentaan enimmäisasumismenojen mukaan. Kelan laskureilla voit katsoa, kuinka paljon tukea voit saada.


Jotta voi saada opintotukea, sinun on opiskeltava päätoimisesti vähintään kaksi kuukautta, edistyttävä opinnoissa Kelan hyväksyttäväksi katsottavan verran sekä tarvittava taloudellista tukea. Vammaisen henkilön enimmäisasumismenot § Vammaisfoorumi näkee erittäin hyvänä, että lakiin on kirjattu vammaisten henkilöiden apuvälineiden, hoidon tai avustavan henkilön tilantarve, jolloin enimmäisasumismenot huomioidaan yhtä henkilöä suuremman henkilöluvun mukaan kuin mitä ruokakunnan koko on. Näin hallitus kurittaa meitä asujia ensi vuonna – Suurin suhteellinen häviäjä yksinasuva eläkeläinen Kiinteistöveron noston lisäksi korotuksia on luvassa myös muihin asumiskuluihin, kuten lämmitykseen, veteen, sähköön ja jätemaksuihin.


Se tehdään ruokakunnan kunkin jäsenen yhteenlasketuista ansio- ja yrittäjätuloista. Tällöin maksat soluasunnosta (300e, tuki 240e) 60e, ja yksiöstä (500e, tuki 280e) 220e, eli ero on silti huomattava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit