torstai 15. helmikuuta 2018

Non schengen maat

Schengen-alueeseen kuuluu Euroopan valtiota ja niiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia. Schengenin säännöstön tarkoituksena on helpottaa henkilöiden vapaata liikkumista Euroopan unionin alueella. Schengenin sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä.


Käytännössä se tarkoittaa, että rajatarkastukset yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla on poistettu. Matkustajalla pitää kuitenkin pyydettäessä olla esittää voimassaoleva matkustusasiakirja – passi tai uudenmallinen henkilökortti. Tämän lisäksi Schengen- maat. Yleensähän käytännössä kai tarkistetaan vain passi, mutta pitäisikö olla myös alueeseen ”oikeuttava” lippu?


Helsinki-Vantaan lentoasemalle helmikuussa avautunut Non -Schengen terminaalin laajennus tarjoaa Lähes hehtaarin kokoinen alue pitää sisällään. Myymäläkartt Tahdoin vain parannella non Schengen -loungessa hyvin alkanutta Carmel Market lienee Tel Avivin kuuluisin markkina-alue. Schengen- maat muodostavat alueen, johon kuuluvien maiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia.


Alueelta löytyy paljon krääsää. Lisätietoja passista, viisumeista ja Schengen-maista. Passia ja henkilöllisyystodistusta voit anoa Poliisilaitokselta. Schengen cooperation enhances this freedom by enabling citizens to cross internal borders without being subjected to border checks. The border-free Schengen Area guarantees free movement to more than 4million EU citizens, as well as to many non -EU nationals, businessmen, tourists or other persons legally present on the EU territory.


Laskemisessa ei myöskään oteta huomioon oleskelua Schengen-alueen ulkopuolella kuten esimerkiksi sellaisissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa, joissa ei täysimääräisesti sovelleta Schengenin säännöstöä. Alle tunnin matkalta alkoholijuomia ei saa tuoda edes verot maksamalla. Jos sinulla on jonkin Schengen -maan myöntämä voimassa oleva oleskelulupa, se vastaa viisumia. Passintarkastus Schengen -maissa.


Passintarkastus on poistunut Schengen -maiden (EU- maat lukuun ottamatta Iso-Britanniaa, Irlantia, Kyprosta, Bulgariaa ja Romaniaa) välisessä liikenteessä, mutta matkustajan henkilöllisyys saatetaan poikkeustilanteissa tarkistaa. Schengen -alueeseen kuulumattomaan maahan matkustavalta voidaan edellyttää kansallista viisumia. Lennon lähtöselvityksessä henkilöllisyys tarkistetaan aina. Suomen suurimmalla lentokentällä Helsinki-Vantaalla sijaitseva Finnairin non - Schengen lounge on kerännyt kiitosta ympäri maailmaa, ja se tyydyttää taatusti myös reppureissaajan tarpeet. Marimekon astioita, Eero Aarnion valaisimia ja Mikko Laakkosen Covo –naulakoita, muun muassa niiden muodossa näkyy Finnairin non - Schengen loungessa kotimainen suunnittelu.


Valoa ja rauhallista. Jos lennät näiden maiden ulkopuolelta, kuten Iso-Britanniasta tai Irlannista, sinun on kuljettava tullin läpi kanarialaiselle lentokentälle saavuttaessa. Muut non - Schengen -maiden kansalaiset valitsevat manuaalisen linjan, jossa rajatarkastaja tarvittaessa leimaa passin. Lisäksi suurille matkustajaryhmille on omat linjansa.


Kun olet matkalla sylivauvan kanssa tai mukanasi on matkatavarakärry, käytäthän manuaalista linjaa. The Schengen Borders Code governs the crossing of the external border, facilitating access for those who have a legitimate interest to enter into the EU. A special Local Border Traffic Regime has also been established to facilitate entry for non -EU border residents who frequently need to cross the EU external border.


Kaikki matkustajat voivat tehdä lentoasemalla edullisia ostoksia ja viihtyä palveluiden äärellä. Kaikki ovat tervetulleita myymälöihimme ja ravintoloihin. Ulkomaille lähtevät matkustajat voivat tehdä edullisia ostoksia kaikista myymälöistä.


Kun lennät EU:n ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit