tiistai 27. helmikuuta 2018

Kvtes irtisanomisaika 2018

Kvtes irtisanomisaika on työnantajan puolelta neljästätoista vuorokaudesta kuuteen kuukauteen ja mikäli irtisanoutuminen tulee työntekijän puolelta on kvtes irtisanomisaika päivää jos työsuhde on kestänyt alle vuotta ja jos työsuhde on kestänyt pidempään kuin viisi vuotta, on irtisanomisaika tällöin yksi kuukausi. Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES 1. Kunnallista virka- ja työehtosopimusta ( KVTES ) noudatetaan kunnissa ja kuntayhtymissä. KVTES määrittelee sekä viranhaltijoiden että työntekijöiden palvelussuhteen ehdot (mm. työaika, vuosiloma, palkkaus, virkavapaat ja työlomat jne.). Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ.


Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Irtisanomisaika alkaa kulua irtisanomista seuraavasta päivästä lukien. Mikäli noudatetaan esimerkiksi päivän irtisanomisaikaa, ja työntekijä irtisanoo työsuhteensa päättymään kuukauden 1. Jos irtisanomisaika lasketaan kuukausissa, päättyy työsuhde järjestysnumeroltaan samana päivänä, kun irtisanomisilmoitus on annettu. Jos vastaavaa päivää ei ole siinä kuussa, jossa määräaika päättyisi, pidetään sen kuukauden viimeistä päivää määräajan loppupäivänä.


Suomessa on tietyt irtisanomisajat, joita noudatetaan yleisesti ellei muuta ole sovittu työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa. Jos työntekijä irtisanotaan 31. Työnantaja irtisanoo 30.


Alan yhteinen palkkausjärjestelmä on määritelty KVTES :ssa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päätetään tavallisesti siten, että joko työntekijä tai työnantaja irtisanoo sen. Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Virkasuhteeseen voidaan momentista poiketen ottaa ilman hakumenettelyä, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi, taloudellisista ja tuotannollista syistä irtisanotun viranhaltijan ottaminen toiseen virkasuhteeseen, §:ssä tarkoitettu virkasuhteen tarjoaminen osa-aikaiselle viranhaltijalle, §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa. Uuden työpaikan saanti ei nimittäin ole varmaa ennen kuin työsopimus on allekirjoitettu.


Tällä tavalla vältetään se pienikin työttömyyden vaara, joka työpaikan vaihtamiseen liittyy. Uudessa työsopimuksessa on työnteon aloittamispäivä kuitenkin muistettava sopia siten, että irtisanomisaika ehtii kulua kokonaan siihen mennessä. Valtion virka- ja työehtosopimus Virka- ja työehdot. Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS). Tarvittaessa työhön kutsuttavat työntekijät.


Nollasopimuksilla tarkoitetaan työsopimuksia, joissa työntekijä sitoutuu olemaan työnantajan käytettävissä tämän määräämänä ajankohtana ilman, että työsopimuksessa on määritelty vähimmäistyöaikaa, jonka työnantaja on vähintään velvollinen tarjoamaan työtä, tai jolta työntekijälle tulisi vähintään maksaa palkka. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Vanhuuseläkkeen saaminen perustuu ikään.


Voit jäädä eläkkeelle saavutettuasi alimman vanhuuseläkeiän ja kun työsuhteesi on päättynyt. Toistaiseksi tehty työsopimus päätetään irtisanomalla KVTES :in irtisanomisaikoja noudattaen. Työehtosopimus eli TES on aina alakohtainen.


Siksi on tärkeää, että kuulut juuri siihen järjestöön, joka neuvottelee sinunkin työehtosi. Koeajan tarkoituksena on antaa molemmille osapuolille aikaa harkita, vastaako tehty työsopimus etukäteisodotuksia. Sekä toistaiseksi voimassa oleviin että määräaikaisiin työsopimuksiin voi sisältyä koeaika. Esko syötävää shampanjan.


Sitä ennen sitten muilla aloilla, nähty on paperiteollisuus, teknologiateollisuus, rakennustyöt,. Opintovapaa vuosiloma. Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa.


Olisi viisautta yhdessä selkeyttää tilannetta ja palauttaa sopimusyhteiskunnan keskeiset periaatteet kunniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit