torstai 8. helmikuuta 2018

Muutosverokortti tammikuulle 2019

Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Verokortti näyttää erilaiselta riippuen siitä, onko kyseessä perusverokortti vai muutosverokortti. Vierailija: Ei mene, voit hakea tammikuulle uuden verokortin.


Tai sitten ihan vaan ilmottaa palkanlaskijalle suuremman ennakonpidätysprosentin kuin mitä verokortissa on. Jos tuesta tehtävä ennakonpidätys tuntuu liian pieneltä tai suurelta, kannattaa tarkistaa ennakonpidätysprosentti. Jos teillä on muutosverokortti , niin se on voimassa 31. Eli voit joutua hankkimaan tammikuulle.


Juurikin eräs uusi yrittäjä sai tämän vuoden tammikuulle päivätyn sivun selvityspyynnön, jossa pyydetään muun muassa ”kopio liiketoimintasuunnitelmasta”. Tämä asiakirja ei edelleenkään kuulu verottajalle, mutta jos sen jättää lähettämättä, niin yrityksen rekisteröinti prosessi viivästyy entisestään. Ansiosidonnainen päiväraha on veronalaista tuloa.


Ennakonpidätyksessä voidaan käyttää joko etuutta varten haettua muutosverokorttia: Veroprosenttia käytetään sellaisenaan. Kun tilaat muutosverokortin etuuksille OmaVerosta, verokortti siirtyy automaattisesti kassaan kahden arkipäivän sisällä, eikä sitä tarvitse toimittaa erikseen. Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa?


Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta. Jos ei muutosverokortti palkanlaskija on tehnyt oikein koska varsinainen verokortti on voimassa vasta 1. Muutosverokortti oli tietenkin kyseessä ja tosiaan laitoin vielä varmuuden vuoksi sähköpostilla infoa omalle palkanlaskijalle mutta silti oli jäänyt huomaamatta.


Asteri Palkanmaksu (6-versio) - muutoshistoria Jos olet ostamassa tätä ohjelmaa, lue ohjelmaesitteet. Tämä on ohjelman muutoshistoria, josta ohjelman käyttäjä näkee mitä muutoksia ohjelmaan on tullut. Kun ainoana lastenohjelmana oli Noppanoppa, oli tuo pyörivä kuva kuin kurkistus elokuvan tai teatterin maailmaan. Viiden sukupolven joululamppu ”Niin mikä tämän nimi on. Jos tiedoissa on korjattavaa, kannattaa tehdä muutosverokortti.


Postissa verokortit ovat perillä tammikuun loppuun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit