keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Millainen on pätevä testamentti

Ei kuitenkaan riitä, että testamentin vain tekee, vaan sen pitää myös olla pätevä. Jotta testamentti on pätevä , täytyy sen täyttää tarkat muotovaatimukset. Jos testamentti ei ole pätevä , ei sitä välttämättä oteta huomioon perinnönjaossa.


Millainen testamentin pitää olla? Käytännössä testamentti tulee tehdä kirjallisesti kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa.

Jos kannetta ei nosteta määräajassa, saa testamentti muotovirheestä huolimatta lainvoiman. Suullinen testamentti tulee kyseeseen vain poikkeuksellisissa olosuhteissa ja silloin, kun testamenttaaja ei pakottavan syyn, kuten sairauden, vuoksi kykene allekirjoittamaan testamenttia. Jos kyseessä ollut pakottava syy poistuu, testamentti tulee laatia kirjallisena, jotta se on pätevä.


Missä muodossa testamentti on laadittava? Sen jälkeen tulee todistajien nimikirjoituksillaan todistaa testamentti oikeaksi. Toista henkilöä ei siis voi valtuuttaa ottamaan vastaan testamentin tiedoksiantoa.


Testamentti voi olla käsin tai koneella kirjoitettu.

Eli kyllä kyseessä on korostetun henkilökohtainen toimi. Keskinäinen testamentti on kahden tai useamman testamentin yhdistelmä. Helpoin tapa mitätöidä testamentti on tuhota se.


Samalla täytyy muistaa hävittää kaikki mahdolliset kopiot. Tuorein testamentti kumoaa aina automaattisesti edelliset. Vanhan testa-mentin voi silti tuhota kaiken varalta samalla, kun laatii uuden. När du har upprättat testamente Tänk på att förvara testamentet på ett säkert ställe. Se kannattaa tehdä, kun on jotain perintönä siirtyvää varallisuutta ja erityisesti, jos sairastuu vakavasti tai alkaa olla iäkäs.


Lain mukaan vainajan omaisuus jaetaan perimysjärjestyksen mukaan. Mutta jos henkilö haluaa jakaa omaisuutensa toisin kuolemansa jälkeen, edessä on testamentin teko. Entä mitä testamentti vaatii, että se on pätevä ? Asianajaja, varatuomari Piia Jeremejeff oli Salla Vuolteenahon vieraana 3. JOS sen miehen löydät, niin ennen kuin menet avioon (tosin en ymmärrä miksi avioitua edes pitäisi), niin teette avioehdon. Sitä et voi kirjoittaa ennen kuin sinulla on se mies ja hänen tietonsa.


Googlaa avioehto, niin löydät lisätietoja.

Ja testamentti tulee tosiaan antaa tiedoksi nimenomaan lakimääräiselle perilliselle itselleen, ei missään nimessä valtuutetulle. Tämän pidemmälle neuvonnassa ei mennä, esimerkiksi mitään asiakirjoja ei laadita. Asianajaja voi kyllä neuvoa, millainen on vaikkapa pätevä testamentti. Asianajajien pakeilla voi käydä kirjastoissa, neuvontaa on paikkakunnasta riippuen 1–kertaa kuukaudessa. Paikkakunnat ja päivystysajat näet täältä.


Mitä mahdollisuuksia perillisellä on,. Riippuu myös millainen testamentti , miten paljon edunsaajia, miten paljon omaisuutta ja rahaa ja missä muodossa. Ja miten yksityiskohtaisesti haluaa omaisuutensa jakaa yms.


Maistraatit eivät tee testamentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit